Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

LSFP nav saņēmusi iesniegumu pārskatīt Steļmaha sporta trenera sertifikātu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LSFP nav saņēmusi iesniegumu pārskatīt Steļmaha sporta trenera sertifikātu
Andris Steļmahs. Foto: Basket.lv

LETA. Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) nav saņēmusi iesniegumu pārskatīt basketbola trenera Andra Steļmaha sporta trenera sertifikātu, noskaidroja aģentūra LETA.

Portāls "Delfi" pagājušajā nedēļā izgaismoja trenera Steļmaha vairākus iepriekš veiktus pārkāpumus - emocionālu vardarbību pret audzēknēm, pavedināšanu un alkohola lietošanu darba procesa laikā.

LSFP komunikācijas speciāliste Zane Šteinberga aģentūrai LETA norādīja, ka organizācijas rīcībā šobrīd nav konkrētu pierādījumu rakstā minētajai Steļmaha rīcībai, kā arī nav saņemts neviens oficiāls iesniegums no Latvijas Basketbola savienības (LBS) vai viņa darba devēja - Jūrmalas sporta skolas -, kurā tiktu lūgts pārskatīt Steļmaha sporta trenera sertifikātu.

Vienlaicīgi LSFP aicina ikvienu, kura rīcībā varētu būt konkrēti pierādījumi, kas apliecina Steļmaha pārkāpumus, vērsties LSFP.

Kā liecina LSFP mājaslapā publicētā informācija, Steļmaham līdz 2025.gada 23.aprīlim ir derīgs B kategorijas basketbola trenera sertifikāts.

Steļmahs marta beigās atkāpās no Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata pēc tam, kad plašu rezonansi izraisīja viņa negodprātīgās darbības Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) spēlē par bronzas medaļām, kurā viņa vadītā "Jūrmala" izcīnīja uzvaru. Pēc šī incidenta Steļmahs arī apturēja savu dalību LBS Treneru komisijā.

Steļmahs ir arī trenera palīgs "TTT Rīga" vienībā.

Tikmēr Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss portālam ''tv3.lv'' apstiprinājis, ka LBS vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lai pārbaudītu portāla ''Delfi'' rakstā izskanējušo informāciju.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2023-04-17 17:37, pirms gada
Super, varbūt U18 vietā šis varētu trenēt U16 vai vēl jaunākas meitenes, jo tur tad tas emocionālais brieduma līmenis varētu būt tuvāk Stelmaha līmenim LBS forši sev sajāj visu labo, ko ar lielo izlasi izdarījuši
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

  +1 [+] [-]

, 2023-04-17 18:20, pirms gada
greizo spoguļu karaļvalsts

  +4 [+] [-]

, 2023-04-17 18:25, pirms gada
Normālā valstī šāds treneris kurš bijis “attiecībās” ar 14 gadīgu savu spēlētāju, jau sen sēdētu, nevis tiktu uz izlasēm izskatīts. Un vēl visi kolēģi par to dzirdējuši, bet bez reakcijas. Kur bērnu tiesību aizstāvji, kur policija?
Pedofīls kuru ilglaicīgi pielaida pie jaunām meitenēm.
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +4 [+] [-]

, 2023-04-17 19:26, pirms gada
vot pid**s

  +3 [+] [-]

, 2023-04-17 20:40, pirms gada
Iesnieguma nav...tātad balts un pūkains!Sūtam meitas sporta skolā,lai ir ko spaidīt pa stūriem..gan jau apprecēs!Iesniegumam bij jābūt policijā jau tad,kad tas notika. Situācija protams briesmīga un gan jau vecāki darīja visu iespējamo...Bet darbs ar bērniem nu nav iespējams. Un tik nevajag ,ka meitene pati vainīga...tajā vecumā jaunkundzes iemīlas vai katru dienu. Tā ir mazgadīgo pavedināšana!!!Un ja tā būtu zēnu komanda...arī precētu?

  +1 [+] [-]

, 2023-04-17 23:54, pirms gada
Pag, tak tā viņa sieva...

  +3 [+] [-]

, 2023-04-18 00:36, pirms gada
hewlet rakstīja: Normālā valstī šāds treneris kurš bijis “attiecībās” ar 14 gadīgu savu spēlētāju, jau sen sēdētu, nevis tiktu uz izlasēm izskatīts. Un vēl visi kolēģi par to dzirdējuši, bet bez reakcijas. Kur bērnu tiesību aizstāvji, kur policija?
Pedofīls kuru ilglaicīgi pielaida pie jaunām meitenēm.
Nepatīkams, glumjš tipiņš, kurš pārkāpis visas iespējamās ētikas normas, varbūt arī krimināli sodāms, bet pedofila apzīmējums gan būs pārspīlēts. Pedofilam interesē pirmspubertātes vecuma bērni, 14/15 gadīga jau tehniski pati var dzemdēt bērnu. Bet ja tikai no likuma burta, tad jau 18gadīgs ar 17g 11mēnešu vecuma draudzeni arī skaitās pedofils

  +1 [+] [-]

, 2023-04-18 07:49, pirms gada
Par Šteļmahu viss puslīdz skaidrs,bet kā tad paliek ar Galvanovski un pārejo treneru baru,kuri nolēma pakratīt pirkstu un viss okey....
Štelmahs pats pat pratās atkāpties no izlašu trenera ,bet vai to darīs arī treneri ,kuri ir tagad sašmucējušies līdz vircas mucai......

     [+] [-]

, 2023-04-18 09:21, pirms gada
Puertoriko rakstīja: Nepatīkams, glumjš tipiņš, kurš pārkāpis visas iespējamās ētikas normas, varbūt arī krimināli sodāms, bet pedofila apzīmējums gan būs pārspīlēts. Pedofilam interesē pirmspubertātes vecuma bērni, 14/15 gadīga jau tehniski pati var dzemdēt bērnu. Bet ja tikai no likuma burta, tad jau 18gadīgs ar 17g 11mēnešu vecuma draudzeni arī skaitās pedofils
Neskaitās.... Ir tāda lieta tiesvedībā kā Romeo un Džuljetas izņēmums.