Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT basketbolistes izsētas Eiropas kausa pirmajā grozā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT basketbolistes izsētas Eiropas kausa pirmajā grozā
TTT basketbolistes 2024. gada 30. martā Palangā. Foto: BioSil WBBL

Rīgas TTT basketbolistes izsētas 2025. gada Eiropas kausa izcīņas jeb "EuroCup Women" pirmajā grozā, pirmdien, 15. jūlijā, informēja turnīra rīkotāji. Sacensību izloze notiks 18. jūlijā.

Pateicoties spēlēšanai Eirolīgā (2018-2022) un ceturtdaļfinālam Eiropas kausā (2024), rīdzinieču rīcībā bija pietiekami daudz punktu, lai nonāktu izlozes pirmajā grozā. Tas nozīmē, ka grupā nebūs jāspēlē pret tādām komandām kā “Galatasaray”, Lionas ASVEL, “Uni Girona” un “Lattes Montpellier”.

TTT iespējamo pretinieču lokā paliek 41 komanda no citiem groziem (pēc formulas 31+10), tai skaitā piecas kvalifikācijas uzvarētājas no Turcijas, Francijas, Spānijas, Itālijas, Rumānijas, Ungārijas, Grieķijas vai Vācijas.

No otrā groza pretī var nākt Izraēlas čempione “Elitzur Ramla”, Beļģijas finālistes “Kangoeroes Basket” un “Castors Braine”, Šveices čempione “Elfic Fribourg”, Polijas vicečempione “Gorzow”, Grieķijas vicečempione “Panathinaikos” un Serbijas vicečempione “Crvena zvezda”.

Trešajā grozā izsētas vismaz divas latviešu pārstāvētās komandas – Paulas Strautmanes “Charnay Basket” un Lauras Melderes “Campobasso”. Tāpat pulkā ir Lietuvas čempione “Kibirkštis Vilnius” un 2023. gada Eiropas Sieviešu basketbola līgas čempione “Levharti Chomutov”.

Ceturtajā grozā iekļautas piecas kvalifikācijas uzvarētājas. Šajā kompānijā ir vēl septiņas komandas, tostarp Vācijas čempione “Alba Berlin”, Somijas vicečempione “Peli Karhut Kotka”, Rūtas Stiprās pārstāvētā Lietuvas kausa ieguvēja “Neptūnas” un vēsturiskā TTT pretiniece “Geas Basket”.

EuroCup Women 2025, izlozes grozi

Pirmais grozsOtrais grozsTrešais grozsCeturtais grozs
ELW Q1Castors BraineKelternGEAS Basket
ELW Q2Elitzur RamlaKibirkštis VilniusProteas Voulas
ELW Q3Kangoeroes BasketSL BenficaALBA Berlin
Sopron BasketNKA Universitas PecsTarbes GBNeptūnas Klaipeda
Uni GironaElfic FribourgZaglebie SosnowiecYerevan Foxes
Lyon ASVELEnea GorzowCaledonia GladiatorsAEL Limassol
GalatasarayEstudiantesIDK EuskotrenPeli Karhut Kotka
Lattes MontpellierKP BrnoSportiva/Azoris HotelsECW Q1
TTT RīgaBasket NamurLevhartice ChomutovECW Q2
AZS UMCS LublinPanathinaikosCampobassoECW Q3
ACS Sepsi SICCrvena zvezdaCharnay BasketECW Q4
VBW GdyniaPieštanske ČajkyGlobal Jairis MurciaECW Q5

Zināms, ka jaunajā sezonā TTT rindās nespēlēs aizsardzes Ieva Pulvere un Kaira Lamberte (“Olympiacos SFP”), kā arī trīs labākās jaunās spēlētājas Vanesa Jasa (“Sedis Basquet”), Luīze Sila (“Celta Vigo”) un Evelīna Otto (vidusskola ASV).

Izspēles kārtība

Pamatturnīram automātiski kvalificējās 43 komandas, tai skaitā trīs zaudētājas no Eirolīgas kvalifikācijas. Francija, Spānija un Polija pamatturnīrā būs pārstāvētas ar vismaz četrām vienībām, bet Beļģija deleģējusi trīs klubus.

Pārējās 10 komandas 19. un 26. septembrī sadalīs piecas ceļazīmes uz pamatturnīru, uzvarētājas noskaidrojot divu spēļu summā. Regulārajā sezonā 48 vienības tiks ielozētas 12 grupās pa četrām komandām katrā – rudenī paredzēts izspēlēt divu apļu turnīru, aizvadot spēles mājās un viesos.

EuroLeague Women 2025, izlozes grozi

Pirmais grozsOtrais grozsTrešais grozsCeturtais grozs
FenerbahceFamila SchioReyer VeneziaUni Gyor
USK PrahaVilleneuve d`AscqDVTK MiškolcELW Q1
MersinBourges BasketPolkowiceELW Q2
AvenidaValencia BasketOlympiacos SFPELW Q3

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/eurocup...

  -1 [+] [-]

, 2024-07-16 12:55, pirms 2 mēnešiem
Kas speles TTT? Bjbss Ridzene?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2024-07-16 13:21, pirms 2 mēnešiem
Al Pačīno rakstīja: Tai kurai rokās šampanietis būtu japaaugās pirms dzer alkaholiskos dzērienus!
Ta baigi gara un jau 20...

  -2 [+] [-]

, 2024-07-16 13:50, pirms 2 mēnešiem
visas līderes prom

  -1 [+] [-]

, 2024-07-16 14:19, pirms 2 mēnešiem
Baumgarte vismaz paliek sastāvā? Lai veicas meitenēm!

     [+] [-]

, 2024-07-16 14:27, pirms 2 mēnešiem
Noteikti Hermanei jābūt! Šogad riktīgi pavilka bjss Rīga/Juniores.

     [+] [-]

, 2024-07-16 17:33, pirms 2 mēnešiem
Evelīnas vietā Anna

     [+] [-]

, 2024-07-16 20:36, pirms 2 mēnešiem
Var taču drusku paciesties. Klubs izziņos sastāvu pakāpeniski līdz augusta sākumam un tas beigu beigās būs tīri pieklājīgs. Kad iepriekšējās sezonās jūlija vidū bija skaidrība par sastāvu? Neatceros tādu reizi, ja nu vienīgi bija zināmas dažas spēlētājas, kad bija kaut kādi līgumi uz vairākām sezonām vai tamlīdzīgi.

     [+] [-]

, 2024-07-16 21:57, pirms 2 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Var taču drusku paciesties. Klubs izziņos sastāvu pakāpeniski līdz augusta sākumam un tas beigu beigās būs tīri pieklājīgs. Kad iepriekšējās sezonās jūlija vidū bija skaidrība par sastāvu? Neatceros tādu reizi, ja nu vienīgi bija zināmas dažas spēlētājas, kad bija kaut kādi līgumi uz vairākām sezonām vai tamlīdzīgi.
Kāpēc Tu tik ļoti uztraucies?

     [+] [-]

, 2024-07-16 22:14, pirms 2 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Kāpēc Tu tik ļoti uztraucies?
Es vispār neztraucos. Ja jau klubs pieteicies spēlēt Eiropas kausā, tad jau menedžments droši, ka strādā pie spēlētāju piesaistes. Lietuvas klubi, tiesa, tikuši tālāk, bet nu ar TTT vienmēr tā bijis, ka gumija tiek vilkta līdz pēdējam. Katrā gadījumā Pulvere ka jau spēlēs, nav nekādas informācijas, ka viņa kaut kur citur taisītos doties. Tas, ka Kati nemācēja piesaistīt, ļaujot viņai noslēgt līgumu ar Neptunas, par to gan jāpakrata ar pirkstu.

     [+] [-]

, 2024-07-17 07:35, pirms 2 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Es vispār neztraucos. Ja jau klubs pieteicies spēlēt Eiropas kausā, tad jau menedžments droši, ka strādā pie spēlētāju piesaistes. Lietuvas klubi, tiesa, tikuši tālāk, bet nu ar TTT vienmēr tā bijis, ka gumija tiek vilkta līdz pēdējam. Katrā gadījumā Pulvere ka jau spēlēs, nav nekādas informācijas, ka viņa kaut kur citur taisītos doties. Tas, ka Kati nemācēja piesaistīt, ļaujot viņai noslēgt līgumu ar Neptunas, par to gan jāpakrata ar pirkstu.
Varbūt Kate saprata, ka tajā TTT nebūs ko ķert...

     [+] [-]

, 2024-07-17 12:34, pirms 2 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Es vispār neztraucos. Ja jau klubs pieteicies spēlēt Eiropas kausā, tad jau menedžments droši, ka strādā pie spēlētāju piesaistes. Lietuvas klubi, tiesa, tikuši tālāk, bet nu ar TTT vienmēr tā bijis, ka gumija tiek vilkta līdz pēdējam. Katrā gadījumā Pulvere ka jau spēlēs, nav nekādas informācijas, ka viņa kaut kur citur taisītos doties. Tas, ka Kati nemācēja piesaistīt, ļaujot viņai noslēgt līgumu ar Neptunas, par to gan jāpakrata ar pirkstu.
Pulvere nespēlēs.

     [+] [-]

, 2024-07-17 14:46, pirms 2 mēnešiem
teorijs rakstīja: Pulvere nespēlēs.
No kurienes tāda informācija?

     [+] [-]

, 2024-07-18 12:53, pirms 2 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: No kurienes tāda informācija?
Rakstā ir minēts,ka nespēlēs.Gimenes pieaugums?