Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa emocionāli atvadās no "South Florida"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksa emocionāli atvadās no "South Florida"
Kitija Laksa: četri lieliski gadi "South Florida" universitātē. Foto: USF Bulls

Kitija Laksa ceturtdien, 16. maijā, emocionālā atvadu vēstulē "South Florida" universitātei paziņoja par NCAA basketbola karjeras noslēgumu un pievēršanos jauniem izaicinājumiem.

Latviešu spēlētāja ceturtajā studiju gadā paspēja aizvadīt tikai trīs spēles – 2018. gada 15. novembrī gūtais savainojums liedza viņai turpināt sezonu. Maija sākumā Laksa ieguva bakalaura grādu sporta psiholoģijā, taču saglabāja tiesības atgriezties Tampā un nospēlēt vēl vienu sezonu.

Pārdomas prasīja daudz laika – 31. martā spēlētāja informēja par nepiedalīšanos 2019. gada WNBA draftā, bet galīgais lēmums par nākotni tika pieņemts pusotru mēnesi vēlāk. Maija trešajā ceturtdienā Laksa paziņoja par atvadām no Tampas komandas.

“Esmu ārkārtīgi pateicīga par studēšanu un spēlēšanu “South Florida” universitātē,” raksta spēlētāja. “Paldies komandas biedrēm, treneriem, personālam, faniem un tik daudziem citiem cilvēkiem universitātē, kuri mani atbalstīja, juta līdzi mūsu komandām un padarīja pēdējo četru gadu pieredzi tik lielisku.

Pateicos visiem cilvēkiem, kuri rūpējas par mani, tic man un palīdzēja man pieaugt. Nekad nav viegli atstāt cilvēkus un vietas, kuras mīli, taču – pēc ilgām pārdomām – nolēmu, ka pienācis laiks pāršķirt lappusi un pievērsties jauniem izaicinājumiem.

Esmu lepna par nopelnīto studiju grādu un iespēju būt daļai no tik lieliskas universitātes. “South Florida” universitāte un Tampas sabiedrība vienmēr būs manā sirdī. Paldies jums par visu. Uz priekšu, Buļļi!

Patiesi Jūsu,

Kitija Laksa”

Kitija Laksa, pārstāvot “USF Bulls”, divas reizes tika izvirzīta basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita vārdā nosauktajai balvai. Šosezon viņa bija 1 no 20 pretendentēm Ennas Maijersas Draisdeilas balvai NCAA labākajai uzbrūkošajai aizsardzei un 1 no 30 pretendentēm Džona Vūdena balvai labākajai studentei basketbolistei (no 2004. gada pasniedz “Los Angeles Athletic Club”).

Laksa 2016. gadā treneru balsojumā vienbalsīgi tika atzīta par “American” sezonas labāko pirmgadnieci. Nākamajās divās sezonās viņa divas reizes tika iekļauta līgas simboliskajā komandā, turklāt 2018. gada sezonā kļuva par vienīgo spēlētāju, kura divreiz guva vismaz 40 punktus.

Pērn latviete sasniedza divus NCAA pirmās divīzijas rekordus – vienā spēlē iemeta 11 trīspunktu metienus pēc kārtas un sezonas laikā sasniedza labāko precizitāti brīvmetienos (96,5%). Laksa pavisam guva 1764 punktus, trīs gados kļūstot par otro visu laiku rezultatīvāko latviešu spēlētāju.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja