Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Anda Eibele: "Pret TTT spēlēt nekad nav viegli"

Anda Eibele: "Pret TTT spēlēt nekad nav viegli"
Anda Eibele
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Sestdien būs interesanta spēle. Dueļos ar TTT vienmēr ir liela cīņa," pirms 17. martā paredzētās Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēles teica sporta kluba "Cēsis" saspēles vadītāja Anda Eibele.

Marta pirmajās divās nedēļās Vidzemes kluba rindas papildinājušas uzbrūkošā aizsardze Santa Dreimane un britu spēka uzbrucēja Kimberlija Batlere. TTT sastāvā, salīdzinot ar janvāra spēli, klāt nākusi uzbrucēja Dita Rozenberga, taču savainojumu dēļ spēlēt nevar garās spēlētājas Karlīne Nīmane un Guna Lagzdiņa.

“Neskatoties uz dažu spēlētāju savainojumiem, TTT soliņš ir pietiekami labs, lai neizjustu divu centru trūkumu,” domā Eibele, atzīmējot, ka pretinieču sastāvā aktīvākas kļuvušas citas spēlētājas. “Sabīne Dukāte sākusi vairāk mest trīspunktniekus, tāpat to dara Agate Geka. TTT ir stipra ārējā līnija.”

Trešdien pirmo treniņu Cēsu rindās aizvadīja Lielbritānijas izlases spēlētāja Batlere, kura Latvijā spēlēs otro reizi. “Viņai būs vajadzīgs laiks, lai iespēlētos. Man bija tāpat, kamēr pieradu. Galvenais ir cīnīties un attīstīt komandas spēli. Viss parādīsies izslēgšanas spēlēs, jo sestdien nekas neizšķiras. Uzvara vai zaudējums neko nemaina. Mums jau ir pieci zaudējumi, tāpēc augstāk pacelties nevaram.”

Pēdējās divas nedēļas slimojusi Anete Horelika, taču sestdien viņa būs gatava spēlēt, saka Eibele un atklāj savu metodi cīņai pret saukstēšanos. “Dzeru smiltsērkšķu sulu. Tajā ir labākie vitamīni. Koncentrātu atšķaidu ar ūdeni. Puslitra pudeli iztukšoju četrās dienās.”

“Play-off” spēlēm ir kvalificējušās trīs komandas - “TTT Rīga”, “Cēsis” un “RTU/Merks”. Jautāju Andai, kura vienība iegūs pēdējo ceļazīmi.

“Manuprāt, ceturtā komanda, kas iekļūs “play-off” spēlēs, būs “Liepājas Papīrs”. Man patīk, kā viņas spēlē. Daudz maina aizsardzības sistēmas, sedz presingu. Komanda ieguvusi ar trenera maiņu. “TTT juniorēm” nav slikta komanda, taču Liepāja manā skatījumā ir pārāka.”

Sarunas noslēgumā Anda Eibele prognozēja, ka FIBA Eirolīgā šosezon triumfēs Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais Krievijas klubs UGMK. “Sjū Bērdas atnākšana uz Jekaterinburgu ir liels pluss. Domāju, ka UGMK uzvarēs “Spartaku” un saglabās labas izredzes izcīnīt pirmo vietu. Viņas nesen bija labākās Krievijas kausa izcīņā, tāpat varētu notikt arī Stambulā.”


, 2012-03-16 18:56, pirms 12 gadiem
prieks, ka beidzot arí Liepáju novérté! Lai veicas Césím!
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.