Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ārkārtas situācija Sofijā: pēc Slovākijas saindēšanās atceļ piecas spēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ārkārtas situācija Sofijā: pēc Slovākijas saindēšanās atceļ piecas spēles
Slovākijas U20 basketbolistes. Foto: FIBA

Slovākijas U20 basketbolistes Eiropas U20 čempionātā B divīzijā Sofijā piedzīvoja saindēšanos un sestdien, 13. jūlijā, atteicās no spēles pret mājinieci Bulgāriju. FIBA piešķīra slovākietēm tehnisko zaudējumu ar 0:20, bet svētdien nenotika vēl četras spēles.

Pārmaiņas atstāja mazu iespaidu uz turnīra iznākumu. Slovākija sestdien atteicās spēlēt pret Bulgāriju zarā, kurā komandas sacentās par 9.-16. vietu. Svētdien nenotika sekojošas spēles: Lielbritānija – Horvātija (par septīto vietu), Grieķija – Bulgārija (par devīto vietu), Šveice – Slovākija (par vienpadsmito vietu) un Austrija – Rumānija (par trīspadsmito vietu).

Starptautiskā basketbola federācija sestdienas vakarā publicēja paziņojumu, kurā informēja par Slovākijas un Bulgārijas nenotikušo spēli. Paziņojumā teikts, ka Slovākija pēc spēlētāju saindēšanās ar ēdienu nolēma meiteņu veselību nepakļaut riskam. Bulgārijai tika piešķirta tehniskā uzvara 20:0.

“Vairākām spēlētājām un delegāciju pārstāvjiem no dažādām komandām parādījušies saindēšanās simptomi zarnu traktā (gastrointestinal infection). Vietējās veselības iestādes veikušas nepieciešamos testus, taču vēl nav oficiāli noteikušas saslimšanas iemeslus un diagnozi.”

Svētdien FIBA papildināja sestdienas paziņojumu ar jaunu informāciju. “Lai gan infekcijas uzliesmojums mazinājies, vairākas izlases nolēma nespēlēt, lai pasargātu spēlētāju veselību un izvairītos no savainojumiem, kurus rada spēlētāju pārslodze, spēlējot paretinātos sastāvos.”

FIBA piešķīra Lielbritānijai tehnisko uzvaru pār Horvātiju ar rezultātu tādu 20:0. Grieķija ieguva tehnisko uzvaru pret Bulgāriju, Rumānija pret Austriju un Šveice pret Slovākiju.

Nenotikušās spēles neietekmēja cīņu par trīs ceļazīmēm uz A divīziju. Beļģija sestdien pusfinālā sagrāva Islandi ar 87:51, savukārt Nīderlande apspēlēja Čehiju – 85:71. Svētdien čehietes pārspēja islandietes (77:52), savukārt Nīderlande revanšējās Beļģijai par ceturtdien piedzīvoto zaudējumu – 80:65.

Latvijas delegācija piedzīvoja saindēšanos Klaipēdas viesnīcā. Katrīna Millere, neraugoties uz saslimšanu, piedalījās visās spēlēs, savukārt Franciska Treiliha bija spiesta izlaist cīņas pret Poliju un Turciju. Saslima fizioterapeite Beāte Ūzule un treneris Guntis Endzels.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/en/even...
U18 EČ nedienas turpinās: sešu komandu spēlētāji inficējušies ar vēl nenoskaidrotu vīrusu

  -1 [+] [-]

, 2024-07-15 13:52, pirms 2 mēnešiem
Gastrointestinal infection - pļūtāmais?

     [+] [-]

, 2024-07-15 13:58, pirms 2 mēnešiem
vasara, bojāti produkti un skrejamais iet roku rokā

     [+] [-]

, 2024-07-15 15:03, pirms 2 mēnešiem
man te vakar, aizvakar ar diezgan smagi gāja. vakar tik zobu noraut gribēju, bet piecirtu ūziņas. bet nu loperamide ierāvu un uzreiz viss čotka.