Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa un Šteinberga vienā Eirolīgas grupā, Gulbe spēlēs pret čempioni

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksa un Šteinberga vienā Eirolīgas grupā, Gulbe spēlēs pret čempioni
Kitija Laksa un Anete Šteinberga 2021. gada 1. decembrī. Foto: EuroLeague Women

Piektdien, 15. jūlijā, Minhenē notika Eirolīgas un Eiropas kausa izloze basketbolā sievietēm. Eirolīgas pamatturnīrā spēlēs Anete Šteinberga, Kitija Laksa un Aleksa Gulbe, bet Elīna Babkina un Digna Strautmane sacentīsies kvalifikācijā. Eiropas kausa pamatturnīrā cīnīsies Ilze Jākobsone, Laura Meldere, Paula Strautmane un Vanesa Jasa.

EuroLeague Women

Pamatturnīrā automātiski iekļuva 13 komandas, tai skaitā Kitijas Laksas pārstāvētā Boloņas “Virtus”, kura pēdējā brīdī nomainīja “TTT Rīga” vienību. Itālijas vicečempione pirms izlozes tika iekļauta septītajā grozā, kamēr “Famila Schio” nokļuva trešajā grozā.

Basketbola pilsētas komanda A grupā spēlēs pret Turcijas čempioni “Fenerbahce”, Čehijas čempioni “USK Praha”, Anetes Šteinbergas pārstāvēto Francijas čempioni “Bourges Basket”, Spānijas vicečempioni “Valencia Basket”, Ungārijas vicečempioni “Szekszard”, Polijas čempioni “Polkowice” un vienu no kvalifikācijas uzvarētājām.

Aleksa Gulbe debijas sezonā pārstāvēs Spānijas čempioni “Perfumerias Avenida”. Salamankas komanda tika ielozēta B grupā pret Eirolīgas čempioni “Sopron Basket”, Itālijas čempioni “Famila Schio”, Francijas pusfinālisti “Basket Landes”, Turcijas vicečempioni “Mersin”, Beļģijas čempioni “Kangoeroes Mechelen” un divām komandām no kvalifikācijas.

EuroLeague Women 2023 izloze

#A grupaB grupa
1FenerbahceSopron Basket (7)
2USK PrahaPerfumerias Avenida (8)
3Bourges BasketFamila Schio (4)
4Valencia BasketBasket Landes (6)
5Atomeromu KSC SzekszardMersin (1)
6PolkowiceKangoeroes Mechelen (2)
7Virtus BolognaVilleneuve/Uni Girona (3)
8Zvezda/Sepsi/OlympiacosBotaš/Miškolc/Ramla (5)

Pēc “Virtus” iekļaušanas Eirolīgas pamatturnīrā astoņas komandas cīnīsies par trīs ceļazīmēm uz regulāro sezonu. Mārtiņa Zībarta un Dignas Strautmanes pārstāvētā “Olympiacos” sacentīsies pret Rumānijas čempioni “ACS Sepsi SIC” un Serbijas čempioni “Crvena zvezda”.

Elīnas Babkinas pārstāvētā Izraēlas čempione “Elizur Landco Ramla” nokļuva vienā grupā ar Ungārijas bronzas medaļnieci “DVTK Hun-Therm Miškolc” un Aijas Jurjānes bijušo klubu “Botaš Ankara”. Visbeidzot, “Uni Girona” divreiz spēlēs pret Francijas klubu “Villeneuve d`Ascq”.

EuroCup Women

Eiropas kausa pamatturnīram pieteicās 52 klubi, bet pēc Eirolīgas kvalifikācijas dalībnieku loku papildinās vēl sešas komandas. Pēc “TTT Rīga” izstāšanās no Eirolīgas pamatturnīra “Virtus Bologna” pakāpās vienu pakāpienu augstāk, bet Madrides “Estudiantes” un Francijas “UFAB 49” automātiski iekļuva Eiropas kausa pamatturnīrā.

No palikušajām 57 komandām 39 automātiski kvalificējās regulārajai sezonai, bet 18 komandas piedalīsies kvalifikācijas sacensībās, aizvadot divas spēles mājās un izbraukumā. Pamatturnīrā startēs 48 komandas, sadalītas divās ģeogrāfiskajās konferencēs pa 24 vienībām katrā.

Ilzes Jākobsones pārstāvētā Izraēlas vicečempione “Maccabi Ashdod” ielozēta F grupā pret Lietuvas čempioni “Kibirkštis Vilnius”, Ungārijas ceturtdaļfinālisti “Uni Gyor”, kā arī vienu no Eirolīgas kvalifikācijas komandām (Ankaras “Botaš”, “DVTK Miškolc” vai “Elizur Ramla”).

Elīnas Babkinas pārstāvētā Ramla teorētiski var nokļūt arī B grupā. Mārtiņa Zībarta un Dignas Strautmanes pārstāvētā Grieķijas čempione “Olympiacos” pēc Eirolīgas kvalifikācijas var nonākt A vai E grupā.

EuroCup Women izloze 2023, pirmā konference

#1.komanda2.komanda3.komanda4.komanda
APanathinaikosCZV/Sepsi/OlyCsata/Ramat HasharonAZS UMCS Lublin
BStara ZagoraBotaš/DVTK/RamlaHatay/Dafni AgiouPEAC Pecs
CPieštanske ČajkyGalatasarayMoschatou/Banska BystricaGorzow
DAradArka GdyniaBydgoszcz/ChanionOrman Genclik
EBursaCZV/Sepsi/OlyHolon/EsperidesNesibe Aydin
FMaccabi AshdodBotaš/DVTK/RamlaKibirkštisUni Gyor

Otrajā konferencē kvalifikācijai tika pieteiktas 10 komandas, taču Madrides “Estudiantes” un Francijas “UFAB 49” pēc TTT izstāšanās ieguva automātiskas ceļazīmes uz pamatturnīru.

Laura Meldere un Venēcijas “Reyer” basketbolistes tika ielozētas H grupā, kur sacentīsies pret Vācijas pusfinālisti “Rutronik Stars Keltern”, Spānijas ceturtdaļfinālisti “Estudiantes” un “Gernika”/”Phantoms Boom” pāra uzvarētājām.

Sansebastjanas “IDK Euskotren” un Vanesa Jasa K grupā spēlēs pret Francijas vicečempioni “Lyon ASVEL”, Čehijas vicečempioni “Žabiny Brno” un “Lattes Montpellier”/horvātu ”Požega” pāra uzvarētājām.

Paula Strautmane un Spānijas pusfināliste “Sedis Basquet” I grupā sacentīsies pret Beļģijas vicečempioni “Castors Braine”, Spānijas klubu “Zaragoza” un Luksemburgas “Grengewald”/Portugāles “Azores” pāra uzvarētājām.

EuroCup Women 2023 izloze, otrā konference

#1.komanda2.komanda3.komanda4.komanda
GFribourgNamur CapitaleBasket T71 DiddelengSL Benfica
HReyer VeneziaKelternGernika/PhantomsMovistar Estudiantes
ICastors BraineCadi La SeuGrengewald/AzorisZaragoza
JVilleneuve/GironaLa Roche VendeeSassari/SpursLondon Lions
KLyon ASVELŽabiny BrnoMontpellier/PožegaIDK Euskotren
LFlammes CaroloKP BrnoZKK RagusaUFAB 49

Eiropas kausa kvalifikācijas pāri ir sekojoši:

Elitzur Holon – Esperides Kallitheas Athens
Hatay Spor – Dafni Agiou Dimitriou
Basket 25 Bydgoszcz – Omilos Antisfairisis Chanion
Eleftheria Moschatou – Banska Bistrica
Ludovika FCSM Csata – Ramat Hasharon
Banco di Sardegna Sassari – House of Talents Spurs
Basket Lattes Montpellier – ŽKK Plamen Požega
Lointek Gernika Bizkaia – Phantoms Basket Boom
BBC Grengewald Hueschtert – Sportiva Azoris Hotels