Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievijā ieslodzītā Grainere drīkstējusi lietot marihuānu medicīniskos nolūkos

Agris Suveizda

Krievijā ieslodzītā Grainere drīkstējusi lietot marihuānu medicīniskos nolūkos
Britnija Grainere. Foto: Phoenix Mercury

LETA--AP. Krievijā ieslodzītajai Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) zvaigznei Britnijai Grainerei bijusi atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos.

Grainere 17.februārī tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

"Ārsts rekomendēja Britnijai lietot medicīnisko marihuānu. Atļauju sniedza Arizonas štata veselības dienests," Krievijas valdības kontrolētā ziņu aģentūra "RIA Novosti" citē sportistes advokātes Marijas Blagovolinas teikto. Grainerei atļauja lietot marihuānu saturošus medikamentus tika dota, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm.

Basketbolistes aizstāvības puse piektdien tiesā iesniegusi arī dopinga pāraužu rezultātus, kuros konstatēts, ka sportistes organismā nav bijušas aizliegtās vielas. Nākamā tiesas sēda paredzēta 26.jūlijā.

WNBA komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz. Krievija WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē. 31 gadu vecā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-07-16 00:14, pirms 2 gadiem
Vispār jau tās apsūdzības pret Graineri ir smieklīgas. Krievijā varu sagrābušie orki valsts līmenī piesedz smago narkotiku tranzītu no Dienvidamerikas uz Eiropu, kur lauvas tiesa no peļņas nonāk pie "jumta" t.i. pie Kremļa bandītiem, kas tālāk to izlieto saviem nolūkiem, tai skaitā Ukrainas iedzīvotāju slepkovošanai. Uz tāda fona Graineres lieta tur tīri politiska, lai iegūtu kādas ietekmes sviras attiecībās ar Vašingtonu.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-16 01:15, pirms 2 gadiem
No likumiskā viedokļa, pilnīgi vienalga, kas viņai ASV tika atļauts vai ne. Tur, it īpaši Kalifornijā, pusei štata ir medicīniskajā pasē ieraksts, ka zaļo drīkst lietot medicīniskos nolūkos. Skaidrs, ka tas ir nekas vairāk kā Amerikas Federālās sistēmas apiešana. Ir valstis, kurās arī smagās narkotikas ir atļautas…

     [+] [-]

, 2022-07-16 02:15, pirms 2 gadiem
Šaubos vai Krievijā kāds izsniedz atļaujas "lietot veselības uzlabošanas nolūkos Marihuānu"!
Es saprastu, ja zem sistēmām cilvēks guletu, un viņam iešpricētu tur Marihuanu, bet kam ir jabūt lai lietotu un vēl spētu Basketbolu profesionali nodarboties?!

  -1 [+] [-]

, 2022-07-16 09:05, pirms 2 gadiem
Mordorā likumam nav nozimes.
Bet pati jau piekrita spelet sūdu bedrē

  -1 [+] [-]

, 2022-07-16 09:56, pirms 2 gadiem
Urlastānas tiesu sistēma radijusi labu sizetu kartejai filmai. Gaidam iznaksanu kinoteatros

     [+] [-]

, 2022-07-16 12:06, pirms 2 gadiem
Droši vien pirms iebraukšanas Krievijā tas bija jāsaskaņo.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-16 13:50, pirms 2 gadiem
Sēdēs. Ja tik neatradīsies kādi, kuri rašai būs jāapmaina pret šo zvaigzni

     [+] [-]

, 2022-07-16 18:39, pirms 2 gadiem
Mūsu naudas kāro hokejistu liktenis.