Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones "Sun" gatavojas spēlēt ar trīs aizsardzēm

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsones "Sun" gatavojas spēlēt ar trīs aizsardzēm
Foto: wnba.com

Maiks Tibo, Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā WNBA kluba "Connecticut Sun" galvenais treneris, gatavo taktikas risinājumus, četrpadsmitajā līgas sezonā apsverot iespēju sākumsastāvā iespēlēt uzreiz trīs aizsardzes - Jēkabsoni, Mongomerī un Lousoni.

Tibo ideja nav jauna. Pērn WNBA čempioņu "Phoenix Mercury" sākumsastāvā laukumā devās aizsardzes Kepija Pondekstere, Temeka Džonsone un Daiena Taurasi.

"Sun" galvenais treneris uzskata, ka laukumā vienlaikus jāatrodas divām kombo aizsardzēm - NCAA 2009. gada čempionei Renē Mongomerī un 2008. gada Olimpiskajai čempionei Karai Lousonei.

"Plānojam izmantot "vecā stila" ātro uzbrukumu, spēlējot ar divām aizsardzēm," teica Tibo. "Tuvākā saņem piespēli un otra skrien. Mūsu veidotais uzbrukums to atļauj. Ja sākumsastāvā Anete Jēkabsone-Žogota laukumā dosies kopā ar viņām (Mongomerī un Lousoni) kā vieglā uzbrucēja, mums būs iespēja izmantot trīs bumbas pārvaldītājas, kuras visas var iemest, skriet "pick-and-roll", darīt lietas, kuras grūtāk skautot, pret kurām grūtāk aizsargāties. Un tas mazinās spiedienu uz (Jēkabsoni-Žogotu, Lousoni un Mongomerī)."

"Pērn Anete laukumā sedza trešos numurus," turpina "Sun" galvenais treneris. "Daiena Taurasi augumā ir gandrīz tāda pati kā Anete un viņa spēlēja trešajā pozīcijā. Un Fīniksā kopā ar viņu spēlēja mazās aizsardzes - Kepija un Temeka Džonsone (tiesa, Džonsoni laukumā mainīja Penija Teilore). Viņas ir augumā mazākas par Lousoni un Mongomerī."

Piektdien "Sun" saņēma labas ziņas. Kluba eiropiešu spēlētājas ieguva pirmās divas vietas FIBA Europe aptaujā par 2009. gada labāko Eiropas spēlētāju. Sandrine Gruda finišēja pirmā ekspertu vērtējumā, bet Anete Jēkabsone-Žogota saņēma augstāko līdzjutēju novērtējumu un kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā.

"Aizsardzībā varam izmantot dažādus variantus, piemēram, "double-team". Ir reizes, kad varam vairāk izmantot iekšējo līniju un doties citā virzienā. Sūtot spēlētāju uz maiņu, varam nomainīt Karu vai Renē, vai nomainīt Aneti un spēlēt ar garāku sastāvu. Embera Holta var nosegt jebkuru trešās pozīcijas spēlētāju līgā, (spēka uzbrucējas) Eiža Džonsa vai Demaija Vokere var brīžiem spēlēt trešajā pozīcijā."

"Būsim elastīgāki nekā iepriekš. Sandrinei (Grudai) ir potenciāls spēlēt vieglās uzbrucējas pozīcijā, ja tas būtu nepieciešams. Tas viņai ir pa spēkam. Tādējādi varam brīvāk rīkoties."

Izmantotie resursi:
theday.com

  +2 [+] [-]

, 2010-02-13 21:06, pirms 14 gadiem
Prieks, ka uz Aneti ir liktas cerības kā uz komandas līderi- WNBA

     [+] [-]

, 2010-02-13 22:42, pirms 14 gadiem
Jauna taktika? Katrā spēlē, kad Anete spēlēja sākumsastāvā viņi principā spēlēja ar 3 aizsardzēm, jo viņa spēlēja kā 3. numurs.