Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

LSBL: Liepāja sīvā cīņā uzvar DU un paceļas uz trešo vietu

Andrejs Siliņš

LSBL: Liepāja sīvā cīņā uzvar DU un paceļas uz trešo vietu
Krista Krasovska
Foto: Mārtiņš Sīlis

Svētdien vienīgajā Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) spēlē "Liepājas Papīrs" vienība izbraukumā ar rezultātu 67:64 apspēlēja "Daugavpils Universitātes" (DU) komandu, tiekot pie septītās uzvaras sezonā un paceļoties uz trešo pozīciju turnīra tabulā.

Pirms šīs spēles trim komandām bija vienāda bilance - trešo līdz piekto vietu ar bilanci 6-5 dalīja "RTU/Merks", "Liepājas Papīrs" un "Daugavpils Universitāte". Tā kā "RTU/Merks" šodien nespēlēja, tad bija skaidrs, ka pc mača Daugavpilī situācija tabulā kļūs skaidrāka.

Lai arī mājinieces labāk iesāka, nelielo pārsvaru noturēt neizdevās un jau pirmās ceturtdaļas beigās vadības grožus pārņēma liepājnieces. Pirmajās četrās otrā ceturkšņa minūtēs viešņas guva desmit punktus pēc kārtas, panākot jau plus 12 (33:21). Lai arī Liepāja turējās vadībā, puslaika izskaņā daugavpilietes pietuvojās (34:38). Pirmās piecas otrā cēliena minūtes sākās ar mājinieču izrāvienu 13:2, kas atkal mainīja vadības grožus. Kopīgiem spēkiem kurzemnieces atspēlēja zaudēto un spēle turpinājās punkts punktā - te vadībā esot vienai, te otrai komandai.

Piecas minūtes un 45 sekundes līdz mača beigām pēc Krasovskas metiena "Liepājas Papīrs" atkal pārņēma vadību un vairs to nezaudēja līdz pat beigu sirēnai. Mača izskaņa uz tablo 67 iepretim Liepājai, 64 - daugavpilietēm.

"Double-double" uzvarētāju rindās Kristai Krasovskai - 17 punkti un 12 bumbas zem groziem, bet zaudētājām Olga Kazakeviča guva 16 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Līdz ar to "Liepājas Papīrs" ar septiņām uzvarām 12 mačos ieņem trešo vietu tabulā, kamēr DU ar sešiem panākumiem 12 spēlēs ir piektās. Ceturtajā vietā "RTU-Merks" (6-5).

LSBL regulārā sezona 2011/2012

Daugavpils Universitāte - Liepājas Papīrs 64:67
DU: Kazakeviča 16, Baltace 15, Jevsejeva 13, Egle 10, Semjonova 6, Lakomko 4, Pimanova.
Liepāja: Krasovska 17, D.Līne 14, Cirša 11, Misus 7, Kazāka 7, Slilujeva 6, M.Līne 5, Kruga.