Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Bez zaudējumiem tikai Venēcija un Jekaterinburga

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bez zaudējumiem tikai Venēcija un Jekaterinburga
Aija Brumermane trešdien palīdzēja "TTT Rīga" uzvarēt Eirolīgas finālistes Brno "Gambrinus"
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šonedēļ noslēgsies FIBA Eirolīgas pirmā apļa spēles un sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" izbraukumā Francijā tiksies ar "ESBVA Lille Metropole". Pēc četrām spēļu kārtām bez zaudējumiem cīnās vairs tikai divas komandas - Venēcijas "Umana Reyer" un Jekaterinburgas UGMK.

"TTT Rīga" sāncenšu apskats

”ESBVA Lille Metropole” trešdien Eirolīgas mājas spēlē zaudēja B grupas līderēm Venēcijas „Umana Reyer” 63:81. Līdz ceturtajai ceturtdaļai laukumā valdīja līdzsvars, vadībā pārmaiņus izvirzoties abām komandām. Pēdējo desmitminūti daudz labāk nospēlēja Itālijas kluba basketbolistes, uzvarot ar 10:27. Lilles labā 10 un vairāk punktus guva četras spēlētājas – brazīliete Iziane (19p, 4ab), Florēna Lepro (14p, 8ab), Reičova (10p, 5ab) un Drļjača (10p), kamēr viena no mājinieču līderēm Robēra šoreiz palika ar 5 punktiem un 5 izcīnītām bumbām zem groziem. Iziane un Lepro divatā izmeta 24 no 45 komandas metieniem, katrai realizējot pusi raidījumu (6/12). Pēc spēles kļuva zināms, ka Francijas valstsvienības galvenais treneris Pjērs Vensāns janvārī uzaicinājis Lepro uz izlases treniņnometni.

Svētdien, Francijas virslīgas 9. kārtas izbraukuma spēlē Šamberī „ESBVA Lille Metropole” piekāpās „Challes Les Eaux” 64:70. Iziane Kaštru Markiša izdarīja 18 metienus no spēles, trāpot trīs no sešiem tālmetieniem un četrus no divpadsmit divpunktu metieniem, kā arī realizējot divus no sešiem soda metieniem.

Abdu Ndiaje, Lilles galvenais treneris: „Spēli ar Venēciju zaudējām pēdējā ceturtdaļā, kad pārstājām spēlēt.”

Šopronas „MKB Euroleasing” 5. novembrī viesojās Maskavā, sagādājot nopietnas problēmas CSKA un piekājoties tikai pēdējās trīs minūtēs 77:81. Pēc veiksmīgi aizvadītas trešās ceturtdaļas viešņas no Ungārijas bija vadībā ar divu punktu pārsvaru un 36. minūtē pēc Erdogas-Ratkaines tālmetiena palielināja to līdz četriem punktiem 69:65, tomēr galotnē veiksmīgāk nospēlēja Gundara Vētras vadītās mājinieces, papildus ar piecām personiskajām piezīmēm laukumu atstāja Milovanoviča (13p, 5ab), Honti (12p, 5ab) un Krivaceviča. Tādējādi Šoprona cīņas beigās palika vien piecu spēlētāju sastāvā, jo jaunā uzbrucēja Lila Horvāta nospēlēja tikai vienu minūti, bet Hadariča laukumā neizgāja vispār. Sestdien Šoprona Ungārijas virslīgas spēlē ar 84:63 uzvarēja Solnokas NKK, kur 2006./2007. gada sezonā spēlēja Zane Eglīte. Trešdien „MKB Euroleasing” savā laukumā uzņems Brno „Gambrinus”. Abām komandām ir pa divām uzvarām un diviem zaudējumiem, uzvarētājas pakāpsies uz trešo vietu B grupas kopvērtējumā.

Norberts Sekeli, Šopronas galvenais treneris: „Bija iespēja uzvarēt spēli Maskavā, bet esam ļoti jauna komanda, turklāt spēles laikā savainojumu un piezīmju dēļ nevarējām pilnībā izmantot četras spēlētājas.”

Maskavas CSKA pēc smagā cīņā izcīnītas uzvaras pār Šopronu 81:77 palika astoņu spēlētāju sastāvā, jo nākamajā spēlē nevarēja piedalīties Ludmila Sapova, bet Edvidža Lousone-Veida joprojām atgūstas no potītes savainojuma. Spēlē ar Ungārijas klubu lieliski nospēlēja Enna Voutersa, 26 punktiem pievienojot 11 izcīnītas bumbas zem groziem un 3 rezultatīvas piespēles. Svētdien CSKA svinēja kārtējo uzvaru Krievijas superlīgā, savā laukumā neatstājot izredzes Vologdas „Chevakata” 93:69. Tagad CSKA gaida ceļojums uz Venēciju, kur jāspēlē ar grupas līderēm „Umana Reyer”.

Ilona Korstina, CSKA: „Marijas Stepanovas atlaišana meitenēm radīja šoku, neviens negaidīja tādu notikumu pavērsienu.”

Venēcijas „Umana Reyer” turpināja uzvaru gājienu. Trešdien izbraukumā tika uzvarēta „ESBVA Lille Metropole” 81:63. Itālijas kluba basketbolistes uzvarējušas visās četrās Eirolīgas spēlēs un kopā ar Jekaterinburgas UGMK ir vienīgās komandas līgā, kas nav izjutušas zaudējuma rūgtumu. Uzvarā Francijā lieliska bija Simona Balardīni, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem, turklāt venēciešu pārākums izpaudās arī cīņā zem groziem (37:29). Svētdien kārtējais panākums Itālijas virslīgā, ar 57:43 izbraukumā pieveicot Viterbo. Itālijas līgas spēlē nepiedalījās Eva Džauro, savukārt amerikāņu centra spēlētāja Vanesa Haidena joprojām izjūt savainojuma sekas, tāpēc svētdien viņa deviņpadsmit minūšu laikā izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet punktus neguva. Rīt mājas spēle ar Maskavas CSKA.

Massimo Riga, Venēcijas galvenais treneris: „Spēle Lillē uzvarējām pēdējā ceturtdaļā.”

Brno „Gambrinus” pēc zaudējuma Rīgā 67:69, piektdien varēja atļauties vieglu pastaigu Čehijas līgā. Izbraukumā Hradeckrālovas „Sokol” tika uzvarēts ar 87 punktu pārsvaru 124:37. Trešdien priekšā daudz nopietnāka spēle Šopronā.

Liene Jansone: „Spēle Rīgā nebija „Gambrinus” stilā.”

Izmantotie resursi:
tttriga.lv

     [+] [-]

, 2008-11-11 17:57, pirms 15 gadiem
Aija katru gadu spēlē arvien labāk, malace!