Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

FIBA brīdina Īriju par nesportisku uzvedību spēlē pret Izraēlu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA brīdina Īriju par nesportisku uzvedību spēlē pret Izraēlu
Īrijas basketbolistes 2024. gada 8. februārī. Foto: FIBA

Starptautiskā basketbola federācija izteikusi oficiālu brīdinājumu Īrijas basketbola federācijai un tās sieviešu valstsvienībai par nesportisku uzvedību "Women`s EuroBasket 2025" kvalifikācijas spēlē pret Izraēlu, pirmdien, 7. oktobrī, vēstīja laikraksts "Irish Examiner".

“Basketball Ireland” pēc Izraēlas un “Hamas” kara sākuma atteicās aizvadīt izbraukuma spēli Telavivā, aicinot to pārcelt uz neitrālu vietu – Latvijas galvaspilsētu Rīgu. Šīgada 3. janvārī Īrijas federācija apliecināja, ka izpildīs uzņemtās saistības, lai gan dzimtenē sastapa lielu pretestību.

Izraēlas un Īrijas pirmā savstarpējā spēle notika 2024. gada 8. februārī Rīgā, izpelnoties lielu uzmanību ar to saistīto skandālu dēļ. Izraēlietes pirms brauciena uz Latviju tikās ar Izraēlas Aizsardzības spēku kareivēm. Īrietes pirms spēles nesasveicinājās, valsts himnu laikā palika stāvot pie komandas sola un pēc spēles neatsveicinājās.

Šārona Drukera trenētā komanda pieveica Smaragda salas pārstāves ar 87:57. FIBA pārstāvis pēc cīņas izteicās, ka sagaidīs ziņojumu no spēles komisāra un pēc tam lems par disciplinārsodu. Kā nesen noskaidroja “Irish Examiner”, starptautiskā federācija izteikusi oficiālu brīdinājumu.

“FIBA Europe veica izmeklēšanu, izvēloties neatkarīga disciplinārā procesa ceļu,” Īrijas basketbola federācija pauda “Irish Examiner” nosūtītajā paziņojumā. “Spēlētājas un treneri izvēlējās neievērot spēles protokolu. Tas tika darīts pēc nepamatotiem apvainojumiem antisemītismā, kurus pirms spēles pauda Izraēlas spēlētāja – teiktais tika publicēts federācijas mājas lapā un sociālajos tīklos.”

“Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļas norīkotais neatkarīgais tiesnesis konstatēja FIBA iekšējā nolikuma 110. panta pārkāpumu: “Puses nedrīkst parādīt nesportisku uzvedību.” Īrijas basketbola federācija saņēma oficiālu brīdinājumu.”

Izmeklēšanas laikā tiesnesis sazinājās ar Īrijas basketbola federāciju. Tā saņēma oficiālu FIBA vēstuli par izteikto brīdinājumu, bet nesaņēma pilno ziņojumu par izmeklēšanas rezultātiem. Nav arī zināms, vai Izraēlas puse saņēmusi disciplināru sodu.

Zināms, ka starpgadījumā iesaistītā Izraēlas spēlētāja Dora Sāra nav diskvalificēta. Jūlijā viņa Izraēlas 3x3 komandas sastāvā piedalījās Freiburgas turnīra spēlē pret Īriju un sameta deviņus punktus uzvarētāju labā – 15:9.

Īrijas sieviešu valstsvienība mājas spēli pret Izraēlu aizvadīs 10. novembrī Rīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.irishexaminer.com/sport...

     [+] [-]

, 2024-10-12 01:42, pirms 4 dienām
nu visu šajā gadījumā pareizi izdarīja. Īrijai vispār vajadzēja tās nacistes pasūtīt uz vienu vietu.