Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Kluba prezidents maldina sabiedrību"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš: "Kluba prezidents maldina sabiedrību"
Ainars Zvirgzdiņš kopā ar SK "Cēsis" 2009. gadā pirmo reizi kluba vēsturē uzvarēja Latvijas čempionātā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Vajadzēja asinis. Lūk, viņas ir, (Ainars) Zvirgzdiņš ar (Māri) Bružiku vairs nav komandā. Pēc spēles ģērbtuvēs pateicu, ka esam atlaisti. Būs jauns treneru kolektīvs, cerēsim, ka komanda spēlēs labāk. Novēlēju, lai viņām veiktos nākamajā spēlē," noslēdzoties LSBL finālsērijas trešajai spēlei, preses konferencē teica SK "Cēsis" sieviešu basketbola komandas bijušais galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

"Meitenes sitās par mani"

SK "Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš piektdien pēc otrās finālsērijas spēles paziņoja žurnālistiem par neklātienē izteikto ultimātu komandas galvenajam trenerim. Kluba vadītājs pieprasīja no Zvirgzdiņa uzvaras divās nākamajās spēlēs, pretējā gadījumā pārtraucot darba attiecības. Svētdienas zaudējums ar 53:77 šķīra Ainara Zvirgzdiņa un SK "Cēsis" ceļus.

Treneris 21. gadsimta pirmajā desmitgadē ar BK "Ventspils" septiņas reizes uzvarēja Latvijas čempionātā. 2007. gadā Zvirgzdiņš, Anete Jēkabsone-Žogota un Maskavas "Dinamo" triumfēja FIBA Eiropas kausa izcīņā, bet 2009. gadā ar SK "Cēsis" tika izcīnīts Latvijas čempionu tituls. Trenera vadībā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība divas reizes sekmīgi spēlēja Eiropas čempionātu finālturnīros, uzvarēja Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un debitēja Olimpiskajās spēlēs Pekinā. SK "Cēsis" Zvirgzdiņš vadīja no 2009. gada janvāra līdz 2010. gada 11. aprīlim.

Ainars Zvirgzdiņš, SK „Cēsis” bijušais galvenais treneris
Kā jau pie sievietēm. Ja vienu spēli izdodas uzvarēt un veiksmīgi iesākt nākamo, kādā brīdī jāseko kritumam. Runājot nopietni, smagais sezonas grafiks ietekmēja mūsu komandu. Bija jāspēlē katru otro dienu un šodien tas bija redzams. Sestdien izdarījām visu, lai sagatavotos, tomēr spēku izrādījās par maz. Agresīvā aizsardzība, spēle 4-1, ar četriem ārējiem spēlētājiem un vienu centru komandu nomocīja tiktāl, ka nebijām gatavi līdzvērtīgi pretoties. Nākamā spēle ir Cēsīs, būs dažādi jauninājumi un, cerams, laba cīņa.

Ja šodien būtu 1. aprīlis, teiktu, ka piektdien izskanējušais (SK „Cēsis” kluba prezidenta) paziņojums presei ir joks. Ar skumjām jāsaka, ka šis melīgais paziņojums no kluba prezidenta puses maldina sabiedrību un rada morālu kaitējumu manai reputācijai. Tas tika izteikts finālmaču laikā. Otrkārt, man ir ļoti skumji, ka to uzzinu no žurnālista. Treškārt, izdomātie pierādījumi un melīgais paziņojums radīja stresu komandā, kā rezultātā šodien notika tas, ko redzējāt uz laukuma.

Meitenes – un liels paldies viņām par to – sitās par mani. Bet, jo lielāks stress, jo lielāka vēlme, jo mazāk kas sanāk. Gribu pateikties meitenēm par pašatdevi un parādīto, mani glābjot. Paziņojums izteikts pilnīgi nepamatoti, tie ir absolūti meli. Situācija tāda, ka es un (fiziskās sagatavotības treneris) Bružiks vairs neesam komandā. Būšot jauni treneri.

Par kluba prezidenta piektdienas paziņojumu

Pirmkārt, pirms spēlēm ar sarunām nenodarbojos. Otrkārt, ar „TTT Rīga” klubu pēdējo reizi runāju 2001. gadā, kad to pametu. No tā laika piedāvājumi nav saņemti. Treškārt, finālturnīru laikā šādus jautājumus neviens nerisina. Tas ir skaidrs trīs četrus mēnešus pēc sezonas, kad zināmas budžetu aprises.

Latvijā viss notiek, kā notiek, vienmēr visiem ir taisnība. Veiksmīgi nospēlējām ar pieejamo sastāvu, kurš nebūt nav ideāli nokomplektēts. Prieks, ka gan Latvijas, gan Lietuvas līgā vairākkārt esam vinnējuši abas galvenās favorītes. Domāju, man nav sev ko pārmest. Šodien bija tikai septītais zaudējums, salīdzinot ar 52 uzvarām. Normāls rezultāts, tikai žēl, ka tas notiek finālu laikā. Kad jāvāc raža, pēkšņi tiek izteikti šādi ekstremāli paziņojumi.

Neesmu no cilvēkiem, kuri cenšas līst atpakaļ pēc durvju parādīšanas. Šķiršanās ģērbtuvē notika korekti, taču, ja tas notiek ar apmelojumu palīdzību... Pateicos par pavadīto laiku Cēsīs, viss bija labi un līmenī, kā teica Kristena. Būs jau labi. Viss, kas notiek, notiek uz labu. Pieļauju jebkuru situācijas pagriezienu, jebkuru virzienu. Ar savu pieredzi varu noderēt gan sieviešu, gan vīriešu basketbolam. Ņemot vērā to, ka man nav aģenta, primārais ir saņemt piedāvājumu. Būsim optimisti.

Par gandarījuma brīžiem, strādājot ar Cēsu komandu

Spēju saliedēt komandu, ar pieejamo sastāvu spēju panākt rezultātu. Lai gan daži Latvijā nesaprot, nevienu mirkli neblefoju, sakot, ka Ieva Tāre, Kristena Mena un Zane Eglīte šobrīd nedrīkst spēlēt. Viņas ir smagi savainotas, piemēram, Kristena Mena pēc pagājušās spēles. Viņas ir varonīgas. Lai glābtu mani, viņas spēlēja. Ar tādu sastāvu līdzvērtīgi pretoties ir liela varonība. Tas, ka viņas spēja realizēt sarunātās ieceres, ir uzslavas vērts. Man bija liels prieks būt ar viņām kopā, esmu pateicīgs. Paldies par sadarbību gada garumā.

Par Anetes Horelikas spēles laiku svētdien

Tāda ir dzīve. Nevar vienā sezonā no komandas, kas necīnījās par augstām vietām, ielekt līmenī, kur ir profesionālas, WNBA spēlētājas un visu laiku līdzvērtīgi aizvadīt visas sacensības, spēlējot tik spraigā režīmā. Tā ir normāla parādība. Viens mačs neizdevās, nākamajā viņa būs līdere. Tas ir pieredzes un progresa jautājums.

Par Aneti Jēkabsoni-Žogotu un Eirolīgas „Final Four”

Redzēju pirmo spēli. Patika „SpartaK” komandas cīņasspars. Finālā būs grūti. Ja Taurasi pārāk neaizrausies un sāks spēlēt uz komandu, kā pēdējā reizē, kad viņai bija kājas savainojums, būs labi. Tai komandai jāuzvar, viņa ir labāka par „Ros Casares”. Vēlu Anetei uzvarēt Eirolīgā, lai tā viņai būtu jauna pakāpe un pieredze.

Aigars Nerips, „TTT Rīga” galvenais treneris
Iet kā pa viļņiem. Spēlētājām bija jāievēro noteikums nenospēlēt maču tikai ar metieniem, bet strādāt kā komandai. Brīžiem parādījās individuālas darbības – viena piespēle un spēlētāja pati mēģināja visu izdarīt, vismaz uzmest pa grozu, taču tādā veidā nekas nekustas uz priekšu. Kad darbībā iesaisti komandu, tas nes rezultātu. Tāds bija uzstādījums. Dažos gadījumos to neizdevās ievērot, tas bija mūsu vājākais punkts. Aizsardzībā komanda nostrādāja, kā vajadzēja.

 +12 [+] [-]

, 2010-04-11 23:11, pirms 14 gadiem
Eh, kāpēc visam bija tā jābeidzas

 +26 [+] [-]

, 2010-04-11 23:15, pirms 14 gadiem
Klavins vienmer ir licies lecigs lohs un baigais spekulants...

  +8 [+] [-]

, 2010-04-11 23:16, pirms 14 gadiem
ja autors nebūtu TTT pārstāvis (vienalga patlaban oficiāls vai neoficiāls), tad varbūt varētu lasīt nopietni.

vispār būtu jautri ja KK pieminētā tikšanās būtu tieši starp AZ un MN

 +12 [+] [-]

, 2010-04-11 23:19, pirms 14 gadiem
Patreizējā situācijā, kur ir Zvirgzdiņa vārds pret Kļaviņa vārdu, kaut kā vairāk ticēt gribas pirmajam...

  +7 [+] [-]

, 2010-04-11 23:20, pirms 14 gadiem
zigiss rakstīja: ja autors nebūtu TTT pārstāvis (vienalga patlaban oficiāls vai neoficiāls), tad varbūt varētu lasīt nopietni.

vispār būtu jautri ja KK pieminētā tikšanās būtu tieši starp AZ un MN
nav jau nozīme, kas to rakstu rakstījis, jo te jau ir tikai preses konferences atreferējums.
redz, kur līdzīgs teksts, kuru nav rakstījis MN
parsportu.lv: parSportu.lv

 +24 [+] [-]

, 2010-04-11 23:21, pirms 14 gadiem
Ja man jāizvēlas ticēt Zvirgzdiņam vai Kļaviņam, es izvēlos pirmo...

  +9 [+] [-]

, 2010-04-11 23:21, pirms 14 gadiem
Mums jautrāk... gaidām tos pierādījumus no SuperKriša.

Tad tiešām arī tās trīs spēlētājas ir prom?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-04-11 23:26, pirms 14 gadiem
ma4o rakstīja: Ja man jāizvēlas ticēt Zvirgzdiņam vai Kļaviņam, es izvēlos pirmo...
pilnīgi loģiski un tā būs tikmēr, kamēr KK neliks galdā "pierādījumus".

  -2 [+] [-]

, 2010-04-11 23:29, pirms 14 gadiem
zigiss rakstīja: ja autors nebūtu TTT pārstāvis (vienalga patlaban oficiāls vai neoficiāls), tad varbūt varētu lasīt nopietni.

vispār būtu jautri ja KK pieminētā tikšanās būtu tieši starp AZ un MN
+1 vecais tev... Noviks vispar ir maza skabardzina... reali rakstu sagatavojies ttt preses sekretars

  +2 [+] [-]

, 2010-04-11 23:35, pirms 14 gadiem
vards pret vārdu. gaidam pieradijumus.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-11 23:35, pirms 14 gadiem
Buffalo rakstīja: Apsveicu TTT ar titulu -> Nespējot valdīt asaras, savas domas par straujo notikumu pavērsienu izteicās arī SK "Cēsis" komandas viena no līderēm Kristena Menna: "Es domāju, ka nākamajā spēlē nespēlēšu. Es nepiekrītu Krišjāņa lēmumam. Pasakos viņam par doto iespēju spēlēt Cēsīs. Es nezinu, kas ir noticis, taču es ticu trenerim un Krišjānis viņam ir uzbrucis finālsērijas vidū, kas man galīgi nav saprotams. Latvijā esmu pavadījusi lieliskas divas sezonas, jo gan "Cēsis", gan "TTT Rīga" ir lieliskas komandas ar labiem treneriem un ar fanu atbalstu. Būs ļoti grūti palikt malā, taču pilnīgi noteikti nedošos laukumā, ja komandas rindās nebūs trenera Zvirgzdiņa. " <ParSportu.lv>
visu cienu... Menna sodien 2pts 4-13 3pts 1-9 sodini 2-4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-11 23:38, pirms 14 gadiem
peto rakstīja: vards pret vārdu. gaidam pieradijumus.
nuu sadi tas viss ari paliks-vards pret vardu,bet jau pirms serijas sakuma bija zinams ja nav zelta tad atta Ainar... Un tads labs teiciens, pats savas laimes kalejsun to soreiz var attiecinat uz abiem viriem(kk az)

  +1 [+] [-]

, 2010-04-11 23:39, pirms 14 gadiem
kas par haju?... spēlēs nespēlēs... otrdien 18:30 redzēsim... kā būs tā būs. (vismaz savādāk kā citus gadus )...

  +3 [+] [-]

, 2010-04-11 23:48, pirms 14 gadiem
simple math - Kļaviņš skrūvē koeficientus 2dienas spēlei un tad kkur āzijā arī pacels uz TTT uzvaru ar 20 vai vairāk punktiem... tas tak ir acīm redzams...

  -2 [+] [-]

, 2010-04-11 23:52, pirms 14 gadiem
bandzja rakstīja: simple math - Kļaviņš skrūvē koeficientus 2dienas spēlei un tad kkur āzijā arī pacels uz TTT uzvaru ar 20 vai vairāk punktiem... tas tak ir acīm redzams...
diezgan bezsakarigs komentars,skruve kof atlaizot treneri un ar kuru kopa aiziet lideres... ja nav ko teikt tad nesaki

  +2 [+] [-]

, 2010-04-11 23:54, pirms 14 gadiem
bandzja rakstīja: simple math - Kļaviņš skrūvē koeficientus 2dienas spēlei un tad kkur āzijā arī pacels uz TTT uzvaru ar 20 vai vairāk punktiem... tas tak ir acīm redzams...
Tavs teiktais šoreiz ir galīgi garām!

  +5 [+] [-]

, 2010-04-12 00:06, pirms 14 gadiem
Juceklīgs raksts - tapis lielā steigā !
Kāpēc pieminēt Horelikas spēles laiku, Aneti Jēkabsoni-Žogotu Eirolīgā un Neripa komentārs par šodienas spēli ?

  +5 [+] [-]

, 2010-04-12 00:07, pirms 14 gadiem
kadam vel ir shaubas ka KK ir uzmeteejs?

  -2 [+] [-]

, 2010-04-12 00:10, pirms 14 gadiem
timoty rakstīja: kadam vel ir shaubas ka KK ir uzmeteejs?
Vai tad ,Tev ,par dancošanu nesamaksāja?

  -2 [+] [-]

, 2010-04-12 00:18, pirms 14 gadiem
Zvirgzdiņš: "Kluba prezidents maldina sabiedrību" rakstīja: Domāju, man nav sev ko pārmest. Šodien bija tikai septītais zaudējums, salīdzinot ar 52 uzvarām. Normāls rezultāts, tikai žēl, ka tas notiek finālu laikā. Kad jāvāc raža, pēkšņi tiek izteikti šādi ekstremāli paziņojumi.
Zvirgzdiņš ar laikam fermu spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 00:19, pirms 14 gadiem
Betnessy rakstīja: Vai tad ,Tev ,par dancošanu nesamaksāja?
nemaksaa, jo nedejoju
mr. Raituma "ekspert"

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 04:34, pirms 14 gadiem
''Cēsu'' faniem jāpieprasa paskaidrojumus no KK. Jāuztaisa preses konference - KK pret AZ ...

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 08:49, pirms 14 gadiem
A par ko ta trenera mīļāko atlaida?

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 11:53, pirms 14 gadiem
Kļaviņš tikai lieku reizi apstiprina to ka ir lēts intrigants un uzmetējs.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 11:55, pirms 14 gadiem
Droši vien, kluba prezidents bija uzlicis baigo piķi totalizatorā un tagad besījas, ka pazaudējis.

     [+] [-]

, 2010-04-12 12:28, pirms 14 gadiem
Tas jau vienmēr tā ir - kur KK, tur kaut kādi sūdi. Laikam sajuties par baigo prezidentu un nolēma, ka par sevi kārtējo reizi jāliek manīt presei. Saskatījies kā to dara grandu klubi arī nolēma mainīt trenerus kā cimdus.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-12 12:34, pirms 14 gadiem
Priduraks tas KK kā viņš iedomājas ka tagad uz pāris spēlēm viņš dabūs trenneri kas savāks komandu un vēl uzvarēs???

No brain no pain!!! Ja nav kazai piens tad nav kazai piens!!!
pilnīgs uimārs. ne es pa cēs'm ne par ttt bet šitā izdarīt svarīgākajos mačos diezko labu neliecina par viņa domātspēju!!

  -2 [+] [-]

, 2010-04-12 14:51, pirms 14 gadiem
Sen šim kungam ar savu trenera darbu bija jaatstāj Cēsu komanda!!!
Savu nevarību Zvirgzdiņš visā pilnībā pierādīja Krievijas superklubā kur bija viss kas nepieciešams komandai.
Pēdējā spēle ar TTT ļoti spilgti apliecināja ka komandu neviens nevada un tā darbojas kā pa celmiem.Ja treneris ir pratis norakt A.Horeliku kura ir viena no jaunajiem talantiem un pie tam ar izcilām snaiperes dotībām-tad ko te vēl runāt un taisnoties un jānosauc šis kungs par ANALFABĒTU un jādod iespēja atstāt republikas basketbola sabiedrību.Varbūt ka kautkur Zimbabvē tāds izcilnieks vēl var noderēt....
Ja pietrūkst taktiskās spēles izpratnes un valda pilnīga nespēja atrast pareizo spēlētāju virknējumu atbilstošu pretinieku sastāvam...tad ir jāiet tāds pat ceļš kā Galvanovskim,Bagatskim un vēl dažiem spečukiem kuri atsēž savu algu bet pienesumu nedod!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-12 15:24, pirms 14 gadiem
livs rakstīja: Sen šim kungam ar savu trenera darbu bija jaatstāj Cēsu komanda!!!
Savu nevarību Zvirgzdiņš visā pilnībā pierādīja Krievijas superklubā kur bija viss kas nepieciešams komandai.
Pēdējā spēle ar TTT ļoti spilgti apliecināja ka komandu neviens nevada un tā darbojas kā pa celmiem.Ja treneris ir pratis norakt A.Horeliku kura ir viena no jaunajiem talantiem un pie tam ar izcilām snaiperes dotībām-tad ko te vēl runāt un taisnoties un jānosauc šis kungs par ANALFABĒTU un jādod iespēja atstāt republikas basketbola sabiedrību.Varbūt ka kautkur Zimbabvē tāds izcilnieks vēl var noderēt....
Ja pietrūkst taktiskās spēles izpratnes un valda pilnīga nespēja atrast pareizo spēlētāju virknējumu atbilstošu pretinieku sastāvam...tad ir jāiet tāds pat ceļš kā Galvanovskim,Bagatskim un vēl dažiem spečukiem kuri atsēž savu algu bet pienesumu nedod!!!!!!
esi palasījis citus ziņu avotus? Arī Tava pieminētā Horelika,kurai Zvirgzdiņš nedod spēlēt pamet komandu,kur darbojas šī loģika tad?

  +3 [+] [-]

, 2010-04-12 17:00, pirms 14 gadiem
Mums vajadzētu uzņemt filmu ''LBS intrigas krīzes laikā'' 2010.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-12 23:26, pirms 14 gadiem
Krayzie rakstīja: Eh, kāpēc visam bija tā jābeidzas
Labi tas ka nekas nav beidzies, un Zvirgzdiņš savu meistarību varēs likt vēl lietā lielās un nopietnās lietās! Kā būtu ar Baronu?