Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aicinājums ziedot Silvijai Kroderei

Andrejs Siliņš

Aicinājums ziedot Silvijai Kroderei
Foto: Zigurds Mežavilks

Vienai no Latvijas basketbola veterānēm, Pasaules čempionei un vairākkārtējai Eiropas čempionei, sieviešu basketbola kluba "TTT" pirmās komandas dalībniecei Silvijai Kroderei nepieciešama ratiņkrēsla pacēlāja izbūve, lai viņa no dzīvokļa varētu nokļūt medicīnas iestādēs vai vienkārši svaigā gaisā.

Bērnībā pārciestā kājas trauma tika ārstēta kā vienkāršs iekaisums, un tuberkulozes perēklis daudzus gadus palika neskarts. Pirms 35 gadiem Veselības aizsardzības ministrijas pārstāvis Valdemārs Saulīte izteica pārmetumus saviem aroda brāļiem un izteica apbrīnu, ka S. Krodere spējusi ne tikai staigāt, bet pat sasniegt augstu sportisko meistarību.

Olimpiešu sociālā fonda priekšsēdētāja Uļjana Semjonova apstiprinājusi, ka no sporta veterāniem saziedotajiem līdzekļiem portālā ziedot.lv S. Kroderei tiks sarūpēts elektriskais ratiņkrēsls, taču joprojām pastāv problēma pārvietoties no otrā stāva uz pirmo.

Ziedojumi S. Kroderei tiek vākti ziedot.lv projekta "Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem" ietvaros. Ziedotājiem jānorāda, ka viņu ziedojums domāts tieši Silvijai Kroderei. Visi ziedojumi, kas tiks ieskaitīti kontā ar norādi S. Kroderei, tiks izmantoti viņas vajadzībām.

Konta nr: LV95HABA0551006150241.
Mērķis: Ziedojums projektam "Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem" ar norādi Silvijai Kroderei.

Papildus informācija:
Silvija Krodere ir "TTT" pirmās komandas dalībniece, Nopelniem bagātā sporta meistare, Pasaules čempione (1967.g), Pasaules studentu Universiādes čempione (1965.g.), divkārtēja Eiropas čempione (1964., 1966.g.), deviņkārtēja Eiropas čempionāta Kausa ieguvēja (1960., 1961., 1962., 1964., 1965., 1966., 1967., 1968., 1969.g.). Tāpat S. Krodere ir desmitkārtēja PSRS čempionāta un divkārtēja PSRS Tautu spartakiādes uzvarētāja.
S. Krodere ir arī V šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere.

Ziedojumu vākšanu ir ierosinājusi Latvijas radio sporta raidījumu producente, divkārtēja Eiropas kausa ieguvēja TTT sastāvā (1980., 1982. g.) Inita Kresa.

Atgādinām, ka 2008. gada 5. novembrī sieviešu basketbola komanda "TTT" svinēs 50 gadu dzimšanas dienu.

Informāciju sagatavoja
Dace Avena
Latvijas Basketbola Savienības preses sekretāre