Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone: "Korstinu apspēlēt nav viegli"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsone: "Korstinu apspēlēt nav viegli"
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Dinamobasket.ru

"Otrdien nebija viegli tikt vaļā no Ilonas Korstinas aprūpes, bet spēles iznākums izšķīrās galotnē, pēdējā minūtē," uzvaru pār Maskavas CSKA sieviešu basketbola komandu atceras Latvijas valstsvienības kapteine un Maskavas "Dinamo" līdere Anete Jēkabsone-Žogota.

Otrdien „Dinamo” pirmo reizi apspēlēja „armijnieces” viņu mājas zālē Maskavā 78:73. Iepriekšējo reizi CSKA bija izdevies pārspēt 2007. gada 15. februārī Samarā ar rezultātu 68:66.

Jēkabsone-Žogota uzvarētāju labā guva 17 punktus, turklāt 11 no tiem – ceturtajā ceturtdaļā, kuru „Dinamo” uzvarēja ar 28:14. „Komanda pamatīgi gatavojās spēlei ar CSKA,” pēc nozīmīgās uzvaras teica Jēkabsone. „Svētdien apmeklējām CSKA-UGMK spēli, kurā pirmās zaudēja. Daudz skatījāmies video materiālus, analizējot katru spēlētāju. Galvenā trenere Heikova salika uzsvarus aizsardzībā un izpildījām spēlēs plānu, komanda aizsargājās lieliski.”

„Uzbrukumā pirmajā puslaikā vairāk noslogojām centra spēlētājas Marinu Kuzinu, Dženelu Bursu (amerikāniete nupat noslēgusi līgumu ar WNBA komandu Sietlas „Storm”) un Oksanu Zakaļužnaju. Pēc pārtraukuma iespēlējās ārējā līnija. Vispirms spēles pavedienu uztaustīja Belinda Snella, tad metienu sajutu arī es. Nelielais kritums spēles vidū skaidrojams ar CSKA aizsardzes (tagad brunetes) Bekijas Hammonas iespēlēšanos,. Pret viņu ļoti grūti aizsargāties. Labi met, viegli iet caurgājienā, vienmēr gatava piespēlēt. Turklāt Bekija ir reaktīva un viegli maina savu kustību virzienu – aizsardzēm viņas klātbūtnē galva griežas. Galvenais, ka beigās atradām pretlīdzekļus.”

Jēkabsonei-Žogotai visvairāk iznāca spēlēt ar CSKA kapteini Ilonu Korstinu. „Viņa ir kustīga, atlētiska un labi „lasa” spēli, tāpēc apspēlēt nav viegli. Ilgi nevarēju uztaustīt metienu, taču izšķirošajos brīžos nepievīlu komandu.”

Izmantotie resursi:
allsport.ru

     [+] [-]

, 2009-02-11 15:13, pirms 15 gadiem
Anete ir riktīgs malacis! Tā turpināt!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-11 15:38, pirms 15 gadiem
patīkami bija skatīties vakar spēli, vairak gan skatijos uz Aneti un Ilonu Korstinu abas baigi simpātiskas

     [+] [-]

, 2009-02-11 15:52, pirms 15 gadiem
abas augsa limena speletajas!