Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Olimpiskās kvalifikācijas izloze 14. janvārī

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

29. Olimpiādes spēļu sieviešu basketbola kvalifikācijas turnīra izloze notiks 2008. gada 14. janvārī Madridē, eSports.lv informēja avots Spānijas basketbola federācijā.


Izloze notiks Madrides viesnīcā "Melia Castilla". Kvalifikācijas turnīra spēles notiks Madrides "Telefonica" arēnā ar 10 500 skatītāju vietām. Arēna atrodas gleznainā vietā rietumos no pilsētas centra.


2007. gada septembrī Madrides "Telefonica" un "Deportivo" arēnās notika Eiropas vīriešu basketbola čempionāta izšķirošās cīņās. 12. septembrī Madrides ziemeļu priekšpilsētā Alkobendā notika pirmā uzņemšana FIBA Pasaules slavas zālē (FIBA Hall of Fame). Starp pirmajiem uzņemtajiem bija Latvijas basketboliste Uļjana (Juliāna) Semjonova un Latvijas Basketbola savienība, kas 1932. gada 18. jūnijā kopā ar vēl 7 valstīm piedalījās FIBA dibināšanā.


Pekinas ceļazīmes jānopelna Madridē
Jau ziņojām, ka Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībai cīņā par vienu no piecām 29. Olimpiādes spēļu ceļazīmēm 2008. gada 9. - 15. jūnijā Madridē būs jāsacenšas ar Spāniju, Baltkrieviju, Čehiju, Kubu, Brazīliju, Argentīnu, Senegālu, Angolu, Fidži salām. Japānu un Taivānu. Divpadsmit komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās pa trīs vienībām katrā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālos, kuru uzvarētājas automātiski kvalificēsies Olimpiādes basketbola turnīram, bet zaudētājas sacentīsies par vienu atlikušo ceļazīmi.


Dalību 29. Olimpiādes spēļu basketbola turnīrā jau nodrošinājušas Ķīnas, Austrālijas, Krievijas, ASV, Jaunzēlandes, Mali un Korejas komandas. Olimpiskā turnīra izloze notiks jau 26. aprīlī, vienlaikus ar starptautiskā pārbaudes turnīra noslēgumu Pekinā.


Cīņā par turnīra rīkošanu bija iesaistījusies arī Japāna, tomēr basketbola amatpersonas lēma par labu Madrides kandidatūrai.


Izmantotie resursi:
www.feb.es


Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta avīze"

     [+] [-]

, 2007-12-10 10:43, pirms 17 gadiem
Liels paldies Mārim par sokojošo jauno informāciju:

Izloze notiks 2008. gada 14. janvārī Madrides viesnīcā "Melia Castilla". Kvalifikācijas turnīra spēles notiks Madrides "Telefonica" arēnā ar 10 500 skatītāju vietām. Arēna atrodas gleznainā vietā rietumos no pilsētas centra.

Visu pārējo "Jau ziņojām .." lasu jau kādu 3šo vai 4turto reizi šorīt. Nu jau būs pielecis, paldies. Ja jaunajai rindkopai pieaudzēsi vēl kādas pāris rindiņas par tuvumā esošajām viesnīcām klāt, tad ar drošu sirdi varēs "Jau ziņojām .." daļu beidzot novākt. Kaut gan nē. Pēc iepriekšējas pieredzes šķiet, tā te spokosies vairāk kā pusgadu līdz pašam turnīram. Vispār patīkami. Viens FIBA tus, bet tik daudz rakstu.

     [+] [-]

, 2007-12-10 11:08, pirms 17 gadiem
Vai tad es neteicu, ka būs turnīrs ESP?! Tātad vēl viena iespēja LV faniem aizbraukt uz to kvalifikācijas turnīru un patiesi vēsturiskās spēlēs atbalstīt mūsu komandu, lai BEIDZOT arī vasaras Olimpiskajā spēlēs būtu mums delegācija pārstāvēta ar komandu!

L.

     [+] [-]

, 2007-12-10 16:35, pirms 17 gadiem
JACER UZ LABU IZLOZI!!! gribetos musu meitenes redzet ari pekina!!!!