Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Mēs bijām jaudīgāki nekā pagājušajā vasarā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Mēs bijām jaudīgāki nekā pagājušajā vasarā"
Kate Vilka 2023. gada 9. jūnijā. Foto: Renārs Koris

"Korejietes spēlēja ar četrām mazajām spēlētājām. Katru reizi, kad no groza krīt atlēkusī bumba, tai pakaļ skrien spēlētājas no ārpuses. Eiropā nepierasti, jo zem groza parasti stāv divas. Tāpat viņas ieskrēja aiz muguras, izmantojot tā saucamos "backdoor cuts". Ikdienā to neredzi," pēc uzvaras pirmajā pārbaudes spēlē pār Koreju teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Gundars Vētra.

Prioritāte ir gatavošanās Eiropas čempionāta spēlei pret Spāniju, tāpēc Korejas komanda pastiprināti pētīta netika. “Centāmies uz pavērsieniem reaģēt spēles gaitā. Pagājušajā vasarā divas reizes tikāmies Korejā, tāpēc spēlētājas un viņu spēles stils jau pazīstams. Izmantojām agresīvu aizsardzību, piespiežot pretiniecēm kļūdīties.”

Daudzām spēlētājām tikšanās ar Koreju bija jaunums. “Meitenēm, kuras pret korejietēm spēlēja pirmo reizi, viņu ātrums un trīspunktu metieni sagādāja pārsteigumus. Domāju, ka spēle bija interesenta skatītājiem un vērtīga spēlētājām, jo visu laiku jākomunicē aizsardzībā. Koreju nevar saukt par Eiropas stila komandu, bet mums šāda tikšanās bija vajadzīga.

Pirms desmit mēnešiem latvietes, spēlējot bez vairākām līderēm, Čondžu piedzīvoja divus minimālus zaudējumus. Piektdien aina mainījās. “Mēs bijām jaudīgāki nekā pagājušajā vasarā. Tagad gatavojamies Eiropas čempionātam, pagājušajā vasarā vienkārši braucām uz pārbaudes spēlēm. Korejietes arī gatavojas Āzijas čempionātam, taču pārsvars ir mūsu pusē.”

Treneris uzsvēraa spēlētāju apņēmību. “Gan Anete, gan Ilze guva nelielus savainojumus. Labā ziņa – meiteņu noskaņošanās ir augstā līmenī, viņas grib uzvarēt. Sestdien līderes spēlēs mazāk. Spēlējot arēnā savu skatītāju priekšā, vienmēr gribas vinnēt. Skatītājiem gribas redzēt labāko spēli un labākās spēlētājas. Domājam par stratēģiju, bet mājās vēlamies parādīt labāko basketbolu.

Šajā nedēļā paredzēts noslēgt gatavošanās ciklu. “Koreja vēlējās aizvadīt trīs pārbaudes spēles – piekritām nospēlēt divas. Septiņas pārbaudes spēles – tas ir pilnīgi pietiekami. Divpadsmitnieks ir prātā, taču ar oficiālo lēmumu nesteigsimies. Tas var būt gan svētdien, gan pirmdien no rīta.”

Sestdien plkst. 19:00 komandas tiksies Salaspils sporta namā.