Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Elīna Babkina: "Mēs sadosim dažiem pa pakaļu!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elīna Babkina: "Mēs sadosim dažiem pa pakaļu!"
Elīna Babkina spēlē pret Lielbritāniju
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Neesam zaudējušas pozitīvo noskaņojumu, jo mums ir izredzes tikt tālāk. Ticam, ka varam izdarīt lielas lietas," pirmajā spēlē pēc atgriešanās gūstot 11 punktus pret Eirolīgas pusfinālistēm "Good Angels Košice", teica Horvātijas kluba "Novi Zagreb" basketboliste Elīna Babkina.

Aizsardze laukumā atgriezās pēc 201 dienas pārtraukuma un parādīja, ka sešus mēnešus daudz strādājusi, lai kļūtu labāka. Gatavošanās laikā Babkina strādāja, lai kļūtu spēcīgāka, ātrāka un izturīgāka, kā arī vairotu pārliecību par saviem spēkiem. Pirmie soļi laukumā rāda, ka viņai tas ir izdevies.

Spēle pret Košici beidzās ar zaudējumu, taču tā nav liela neveiksme, jo pretinieces ir Vidus Eiropas līgas favorītes un nopietni mērķē uz atkārtotu iekļūšanu Eirolīgas labāko komandu četriniekā. “Neesmu apmierināta ar spēles rezultātu. Būdama sportiste, varu justies gandarīta tikai par uzvaru.”

Babkina decembrī noslēdza līgumu ar Horvātijas vadošo komandu “Novi Zagreb”. Ziemassvētku brīvdienās klubam pievienojās arī horvātu uzbrucēja Ana Semrena, kura uz vietu sastāvā kandidēja jau pirms sezonas sākuma, bet līdz gadu mijai pārstāvēja Šibenikas vienību. Dažas dienas vēlāk “Novi Zagreb” panāca vienošanos ar Horvātijas valstsvienības līderi, uzbrūkošo aizsardzi Jeļenu Iveziču, kura pirms tam spēlēja Turcijas komandā “Homend Antakya”.

“Mūsu komandā ir trīs jaunas spēlētājas. Gan man, gan pārējām divām basketbolistēm nepieciešams pielāgoties jaunajā komandā,” situāciju komentēja Babkina. “Esam ieradušās te, lai palīdzētu un parādītu savu labāko sniegumu. Ticam, ka varam izdarīt lielas lietas.”

Atgriešanās reizē spēlētājai vajadzēja desmit minūtes, lai iejustos. “Pirmajā sezonas daļā nespēlēju, tikai trenējos. Cenšos iejusties un tas bija redzams spēlē pret Košici. Sākumā nevarēju atrast savu spēli, taču spēlēs beigās iejutos ritmā un lietas aizgāja. Jāturpina tādā pašā garā. Mēs sadosim dažiem pa pakaļu!”

Trešdien, 8. janvārī, Babkina guva 16 punktus, izbraukumā sekmējot “Novi Zagreb” uzvaru pār Ungārijas trešo spēcīgāko komandu “PINKK Pecsi” – 73:55. Aizsardze saasināja spēli, izprovocēja piecus pretinieču pārkāpumus un iemeta 8 no 9 soda metieniem (komanda kopā 15/17). Spēlētājas rēķinā arī četras rezultatīvas piespēles.

Vidus Eiropas līgā “Novi Zagreb”ar bilanci 11-5 ieņem ceturto vietu vienpadsmit komandu konkurencē. Nākamnedēļ klubs atsāks Eirolīgas cīņas.

     [+] [-]

, 2014-01-10 17:09, pirms 10 gadiem
Ojā, labprāt izšautu šai pa dupsi