Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

FIBA 60 stundas pēc kara sākuma aptur Izraēlas komandu līdzdalību

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

FIBA 60 stundas pēc kara sākuma aptur Izraēlas komandu līdzdalību
Basketbola grozs. Foto: no interneta

Starptautiskās basketbola federācijas Eiropas nodaļa pirmdien, 9. oktobrī, paziņoja, ka līdz tālākam paziņojumam aptur visas spēles ar Izraēlas klubu līdzdalību. "FIBA Europe" lēmums attiecas uz piecām komandām, kuras startē "EuroCup Women" un FIBA Eiropas kausā.

Palestīnas arābu apdzīvotā Gazas josla no 2007. gada jūnija atrodas nepārtrauktā sauszemes, gaisa un jūras blokādē. Rīgas lieluma teritoriju, kurā dzīvo 2,37 miljoni cilvēku, no 2006. gada pārvalda “Hamas” partija – pirms tam Gazu kontrolēja “Fatah” partija un Palestīnas pašpārvalde.

“Hamas” kaujinieki sestdien, 7. oktobrī, plkst. 06:30 vairākās vietās uzspridzināja robežžogu un sarīkoja nežēlīgu iebrukumu tuvējos ciemos un pilsētās. Tā kļuva par asiņaināko dienu Izraēlas vēsturē – svētdienas vakarā tika ziņots par vairāk nekā 700 nogalinātiem izraēliešiem.

Benjamina Netanjahu vadītā Izraēlas valdība svētdien pieteica “Hamas” karu, bet līdz pirmdienas rītam atguva kontroli pār iebrucēju sagrābtajām apdzīvotajām vietām. Izraēla divu dienu laikā mobilizēja 300 000 rezervistu un sāka gatavošanos sauszemes iebrukumam Gazas joslā.

“FIBA Europe” 60 stundas pēc notikumu sākuma publicēja maksimāli neitrālu paziņojumu. Līdzīgi kā 2022. gada februārī pēc krievijas paplašinātā iebrukuma Ukrainā, organizācija atturējās lietot vārdu “karš”, nomainot to ar frāzi “pašreizējā drošības situācija Izraēlā”.

“Ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju Izraēlā un sekojot tās drošības padomnieku ieteikumam, “FIBA Europe” pieņēmusi lēmumu līdz tālākam paziņojumam apturēt visas spēles ar Izraēlas komandu līdzdalību organizācijas rīkotajos turnīros.”

Lēmums tieši ietekmē piecas Izraēlas komandas – FIBA Eiropas kausa dalībnieces “Ironi Ness Ziona”, “Herzliya” un Hapoel Galil Elion”, kā arī “EuroCup Women” pārstāves “Elitzur Ramla” un “Ramat Hasharon”.

Tuvākās spēles Izraēlā bija paredzētas 12. oktobrī. “Ramat Hasharon” šajā dienā bija jāspēlē pret Spānijas vienību “Gernika Bizkaia”, savukārt “Elitzur Ramla” gatavojās uzņemt Skotijas komandu “Caledonia Gladiators”.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/news/fi...

  -2 [+] [-]

, 2023-10-09 21:42, pirms 9 mēnešiem
100 punkti, ka spirtacentra čečeni - Damokls, oxa, Davz - atbalsta dvieļus šeit. Jo tiem tak visiem kopā ar orkiem, kadiroviem un citiem dvieļiem viens galvenais ienaidnieks - ASV.

     [+] [-]

, 2023-10-09 21:52, pirms 9 mēnešiem
briest sūdi, ja hesbollah uzbruks no ziemeļiem un izskatās, ka tā arī būs
ne līdz basim

     [+] [-]

, 2023-10-09 23:24, pirms 9 mēnešiem
purva_velns rakstīja: briest sūdi, ja hesbollah uzbruks no ziemeļiem un izskatās, ka tā arī būs
ne līdz basim
Tak jau uzbrūk. Nu vismaz raķeštriecienu veidā.