Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"DU/Swedbank" pēdējā iespēja aizķerties

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"DU/Swedbank" pēdējā iespēja aizķerties
"DU/Swedbank" šodien jāuzvar
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien LSBL tiks aizvadītas uzreiz trīs spēles, taču galvenā uzmanība tiks pievērsta spēlei Daugavpilī starp "RTU/Merks" un "DU/Swedbank" komandām. Ja daugavpilietes neuzvarēs, vietu izslēgšanas spēlēs nodrošinās "Liepājas Metalurgs".

Situācija turnīra tabulā

Pirms šodienas spēlēm pirmo vietu ieņem BK "Cēsis", kuram seko "TTT/Rīga", bet trešo vietu pamatturnīrā jau nodrošinājušas "RTU-Merks" meitenes. Sīvākā spēkošanās noris par ceturto vietu turnīra tabulā. Šobrīd gan "DU", gan "Liepājas Metalurgam" pa astoņām uzvarām, bet, pateicoties labākai savstarpējo spēļu bilancei (savstarpējās spēlēs 2:2, bet labāka punktu attiecība liepājniecēm), ceturtajā vietā ir "Liepājas Metalurgs".

Daugavpilietēm atlicis aizvadīt trīs spēles un visas savā laukumā (pret "RTU", "Cēsīm" un "TTT"), bet liepājniecēm četras - pret "TTT", "TTT Juniorēm", "Cēsīm" un "RTU". Skaidrs, ka ne vienai, ne otrai vienībai pret "TTT" vai "Cēsīm" nav reālu izredžu uz panākumu, tādējādi atliek vien spēles pret "RTU" un "TTT Juniorēm". Ja "DU" šodien nespēs uzvarēt "RTU", "Liepājas Metalurgam" par 99,9% vieta izslēgšanas spēlēs jau būs kabatā. Ja daugavpilietes šodien tomēr uzvar, liepājniecem būs nepieciešama uzvara pār "RTU" vai "Juniorēm".

DU - RTU

Ilgu laiku tieši šīs abas vienības savā starpā cīnījās par trešo vietu, taču pēdējās spēlēs "DU" ir ievērojami piebremzējusi. Sākumā tika piedzīvota apkaunojoša sagrāve Liepājā, bet svētdien tikpat apkaunojoša sakāve arī Rīgā pret "LU". Pa vidam arī neveiksme galotnē pret "TTT Juniorēm" un par trešo vietu jau var aizmirst. Kā jau augstāk minēts, arī iegūt ceturto vietu pēc šīm neveiksmēm būs praktiski nereāli.

Kas tad bijis tas, kas sekmējis "DU neveiksmes pēdējās spēlēs? Pirmkārt, ļoti slikti aizvadītās pirmās spēles minūtes, kā arī neprasme apspēlēt pretinieku presingu. Otrkārt, abās sagrāvēs pret Metalurgu" un "LU" pretinieces bez jebkādām problēmām tika galā ar "DU" zonas aizsardzību, tiekot pie brīviem tālmetieniem. Sezonas sākumā tieši labā tālmetienu precizitāte bijusi Daugavpils komandas galvenais draugs, taču sezonas otrajā pusē precizitāte ir manāmi sarukusi, toties krietni lielāku pienesumu komandas panākumos devušas garā gala pārstāves Inga Borodavko un Karīna Egle, kuras labi cīnījušās zem groziem.

Līdzšinējos trīs savstarpējos mačos pret "RTU" daugavpilietes uzvarējušas vien vienu reizi, kad savā laukumā izdevās uzvarēt ar 65:55, bet izbraukumā abas reizes zaudēts (pret "RTU" izbraukumā visām komandām klājas grūti) . Noskaņojums komandā pēc pēdējām neveiksmēm nav no tiem labākajiem, taču savu skatītāju priekšā daugavpilietes allaž demonstrējušas labu sniegumu (pēc Jaunā gada izbraukumā nav uzvarēts ne reizi, mājās - divas uzvaras trīs mačos).

Kā ierasti, "DU" rindās īpaši uzmanību piesaistīs snaipere Kristīna Egle, kurai gan tālmetienu realizācijas procents pēdējās četrās spēlēs bijis slikts - 11/55 jeb 20%. Savā līmenī būs jānospēlē komandas kapteinei Oļesjai Jevsejevai, Evelīnai Zīlei, Olgai Kazakevičai, kā arī jau pieminētajām centra spēlētājām.

Pretinieku komandā galvenā persona, protams, ir Ilze Gotfrīda, kura mačos pret daugavpilietēm vidēji guvusi 23 punktus. Pret "DU" tāpat labi klājies arī Dainai Lazdeniecei un Evai Pavlovskai. "RTU" komanda, kā jau tika pieminēts, vietu izslēgšanas spēlēs jau nodrošinājusi, tādējādi var pat zināmā mērā sākt meklēt sev pretinieku sērijā par bronzas medaļām (finālā tikt tomēr nav reāli). Skaidrs, ka spēlēt pret "Metalurgu" viņas vēlas krietni mazāk nekā pret "DU", tā ka netiek izslēgts variants, ka tehniķes Daugavpilī nesitīsies par katru centimetru, lai uzvarētu.

TTT un Cēsīm jātiek pie kārtējām uzvarām

Vēl šodien "TTT/Rīga" izbraukumā tiksies ar "Liepājas Metalurgu", bet "Cēsis" spēkosies ar "TTT Juniorēm". Šo spēļu favorīti ir saprotami pat tiem, kuri sieviešu basketbola seko līdzi reti, tā ka papildus komentāri nav nepieciešami.

Vai "DU" izdosies paildzināt intrigu?

  • 18

  • 21


     [+] [-]

, 2010-03-10 15:03, pirms 14 gadiem
DU tik un tā labākās un skaistākās!