Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kristīne Silarāja noslēdz spēlētājas karjeru un sāk treneres gaitas

Kristīne Silarāja noslēdz spēlētājas karjeru un sāk treneres gaitas
Kristīne Silarāja realizēja 57 no 146 tālmetieniem, sasniedzot 39,0% precizitāti
Foto: www.rmucolonials.com

Kristīne Silarāja, "Robert Morris University" absolvente un NCAA pirmās divīzijas sieviešu basketbola komandas "RMU Colonials" spēlētāja, ir pieņēmusi savas universitātes piedāvājumu sākt treneres darbu. Papildus profesionālo darba gaitu sākumam Silarājai būs iespēja iegūt maģistra grādu izvēlētajā nozarē.

“Viens no iemesliem, kāpēc izvēlējos palikt Amerikā, bija tas, ka vienmēr gribēju būt trenere un iet tēva (Ventspils basketbola skolas “Spars” jauniešu komandas treneris Raitis Silarājs – Sportacentrs.com) pēdās,” vēstulē raksta Silarāja, kura basketbola gaitu laikā spēlējusi Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlasēs. “Pavadot Amerikā piecus gadus, secināju, ka šeit ir mana vieta un gribu trenēt Amerikas koledžās.”

Ceturtā gada studente Kristīne Silarāja šosezon bija “Robert Morris University” komandas līdere, aizvedot “kolonistes” līdz 12 uzvarām “Northeast” konferencē. Sezonas laikā uzbrūkošā aizsardze savāca 368 punktus, tai skaitā realizēja 57 no 146 tālmetieniem un 72 no 114 divpunktu metieniem, bija labākā bumbu pārtvērēja komandā, trešā rezultatīvo piespēļu dalīšanā un cīņā zem groziem.

Komandas labā paveiktais ļāva Silarājai iegūt galvenā trenera Sala Buskaljas uzticību un lielāko spēles laiku. Pēc regulārās sezonas pēdējās spēles – uzvara pār “Wagner” 73:60, aizsardzes rēķinā 26 punkti – treneris spēlētājai veltīja šādus vārdus. “Vēlos norādīt uz vairākiem individuāliem sniegumiem, īpaši runājot par Kristīni Silarāju. Domāju, viņa vienkārši nevēlas beigt savu karjeru (studentu basketbolā). Treniņos un spēlēs viņai ir lieliska attieksme, ceru, tas atstās iespaidu uz citām spēlētājām."

Noslēdzoties sezonai, RMU piedāvaja Silarājai stipendiju un iespēju kļūt par vienu no universitātes basketbola komandas trenerēm. “Nevarēju atteikt šim piedāvājumam, plus papildus varu iegūt Maģistra grādu,” raksta Silarāja. “Apzinos, ka šeit beidzas mana basketbola karjera, bet tajā pašā laikā spēlē būšu vienmēr. Esmu spēlējusi basketbolu no sešu gadu vecuma un Amerikā nolēmu pielikt punktu manai spēlētājas karjerai.”


, 2011-05-07 12:53, pirms 13 gadiem
vina vareetu speeleet eiropaa mieriigi, bet re kaa ir ja velti sevi visu,paraadaas veel citas labaakas iespeejas
, 2011-05-07 12:53, pirms 13 gadiem
Arī labi arī treneri ir vajadzīgi. Vismaz cilvēks skaidri saprot, ko vēlas
, 2011-05-07 12:57, pirms 13 gadiem
tik jauna trenere - interesanti.
skaista meitene, varēja gan turpināt karjeru kā spēlētāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-07 13:08, pirms 13 gadiem
Jumtalapai sirds būs salūzusi, tādā starā par viņu bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-05-07 13:25, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Jumtalapai sirds būs salūzusi, tādā starā par viņu bija.
Nav tik traki, vienkārši izlasē ārējā līnija ir tāda patukša...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Kristīne Vītola. Foto: FIBA
1

Spānijas čempionvienība "Valencia" pavēsta par pastiprināšanos ar Vītolu

Spānijas sieviešu basketbola līgas čempionvienība "Valencia Basket" šodien oficiāli izziņojusi sastāva papildināšanu ar stalto latviešu centra pozīcijas basketbolisti Kristīni Vītolu.
Marta Ploriņa un Mila Luzgina 2023. gada augustā. Foto: FIBA
6

Valmieras trio un Liepājas "and one": Rožlapa nosauc kandidātes Eiropas U16 čempionātam

Latvijas U16 meiteņu basketbola izlases galvenais treneris Matīss Rožlapa piektdien, 31. maijā, nosauca 16 kandidātes Eiropas čempionātam, kas 16.-24. augustā notiks Ungārijas pilsētā Miškolcā.
Ilze Jākobsone 2024. gada 30. maijā Ksalapā. Foto: Halcones de Xalapa

Uz zelta zemi Meksiku: Ilze Jākobsone pievienojas Ksalapas komandai

Ilze Jākobsone 2024. gada vasarā pārstāvēs Meksikas komandu "Halcones de Xalapa", ceturtdien, 30. maijā, informēja kluba preses dienests. Latviešu basketboliste uz Ziemeļameriku devusies trešo reizi.