Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Četras līderes ir savainotas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zvirgzdiņš: "Četras līderes ir savainotas"
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Tā kā spēlējam divās frontēs, jau regulārās sezonas laikā lūdzu, ka vajadzīgs viens otrais numurs. Grūti nemitīgi braukt un spēlēt, sisties ārā," uz sastāva komplektācijas problēmām pēc pirmās LSBL finālspēles norādīja Latvijas čempionvienības SK "Cēsis" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Vidzemes klubs trešdien piecdesmit septīto reizi sezonā sacentās oficiālā spēlē un piedzīvoja sesto zaudējumu (bilance 51-6, LSBL 24-3, LMKL 27-3). Pēcspēles preses konferencē Cēsu galvenais treneris atzina, ka sacensības gaitu ietekmējuši vadošo spēlētāju daudzie savainojumi.

Ainars Zvirgzdiņš, SK „Cēsis” galvenais treneris
Apsveicu „TTT Rīga” komandu ar uzvaru. Viņas izmantoja savu garo sastāvu. Savukārt mums pēc dubultspēlēšanas abās līgās tas ir krietni paretināts. Tās bailes, kuras bija pirms finālsērijas, parādījās šajā dienā. Daudzas spēlētājas ir notraumētas, slimas, brīžiem neesam gatavi pilnvērtīgi spēlēt šādās spēlēs. Bez šaubām, turpināsim cīnīties un meklēsim iespējas viņas apturēt. Resursu ir tik, cik ir. Vēl cīņa nav beigusies, mēģināsim uzvarēt mājas laukumā, lai gan iepriekšējā reizē tur zaudējām.

Par trešajā ceturtdaļā zaudētajiem 27 punktiem

Mūsu komandā nomināli ir četras līderes – Rima (Valentiene), Kristena Mena, (Ieva) Tāre un (Zane) Eglīte. Ja no šīm četrām visas ir slimas, par kādu rezultātu un motivēšanu var runāt? Tas visvairāk parādās pēc (puslaika) pārtraukumiem. Tas, cik tu esi vai neesi gatavs, rehabilitējies, parādīsies pēc pārtraukuma. Mums spēlētājas ir savainotas, viņas nevar iesākt spēli. Paiet piecpadsmit minūtes, sāpes saiet kaulos un esam beigti. Varam koncentrēties, izrunāt taktiku. Ja Ieva Tāre un Zane Eglīte pirmajā puslaikā var nospēlēt desmit minūtes, pēc tam nav spējīgas iesaistīties spēlē, par ko varam runāt? Saprotu, ka viņas ir savainotas. Esam, kādi esam un vairāk nevaram būt.

Esmu pateicīgs jaunajām latviešu meitenēm, kuras daudzi vispār nezin. Pirmo reizi redz, ka normāli spēlē un cīnās ar amerikāņu viesspēlētājām, nes rezultātu. Labi, nevaram viņas apturēt. Amerikānietes mūs neredz vispār, spēlē kā pret tukšu vietu, tāpēc ir šī statistika. Tas izpaudās trešajā ceturtdaļā, nebija aizsardzība, ne ātrums, ne koncentrācija uzbrukumā. Bez šaubām, pretinieku treneriem ir ļoti vienkārši, viņi saskaita saskaitāmos. Rima jāpaņem, Kristena Mena jāpaņem, kas tālāk?

Par Tanu Vaitu

Tā ir lielākā problēma. Viņa iznīcināja Cēsis arī iepriekšējā spēlē. Vislielākais bieds un spēks „TTT Rīga” komandā. Centāmies viņu apturēt. Acīmredzot spēlētājām, kuras centās, meistarības bija par maz. Tā kā spēlējam divās frontēs, jau regulārās sezonas laikā lūdzu, ka vajadzīgs viens otrais numurs. Tas netika saklausīts. Grūti nemitīgi braukt un spēlēt, sisties ārā. Lielāko sezonas daļu spēlējām 5-7 cilvēku sastāvā. Tikai beigās, 17. februārī, dabūjām klāt latviešu spēlētājas. Tas atstājis iespaidu, tāpēc neesam gatavi.

Par Kristenu Morisu

Viņai ir grūtāk ne tikai pret Brumermani, pret visām top komandām – „Lemminkainen”, „Teo” un „TTT Rīga”. Pirmkārt, pretī nāk gara auguma spēlētājas, otrkārt, meistarīgas spēlētājas, bet viņa nebūt tāda nav. Laba, kad pretī ir vājākās komandas. Tad viņa ir rezultatīva. Paskatoties visas sezonas statistiku, šodien viņa vēl daudz iemetusi, izcīnījusi bumbas. Nekad vairāk par 4-6 bumbām pret nosauktajām komandām nav bijis. Viņa nav draftēta, WNBA nespēlē, vienkārši bijusī augstskolas spēlētāja. Nav top spēlētāja, kādas ir TTT komandā. Tāda ir situācija, bet cīnīsimies, lai būtu interese, lai nāk skatītāji.

Aigars Nerips, „TTT Rīga” galvenais treneris
Piekrītu, ka mums jāizmanto tas, ka pretinieks spēlē divās frontēs. Varbūt mums uz maiņām ir līdzvērtīgāks sastāvs, lai gan šodien to daudz neizmantojām. Pārsvarā spēlējām ar septiņām basketbolistēm. Spēles sākumā pretinieku līderes spēja uzspiest savu spēles stilu. Vēlāk Vaita ņēma spēli uz sevi un izšķīra cīņas iznākumu. Finālos skaistu spēli sagaidīt grūti, uzvar komandas, kuru līderes nospēlē labāk. Tas sakāms par nākamo spēli Cēsīs. Protams, darīšu visu, lai mēs uzvarētu, bet visas spēles būs spraigas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-08 09:43, pirms 14 gadiem
Kaa es vakar iereecu par Bruzhiku! Shitaadu gaili pirmo reizi redzeeju
Pie zaudeejuma es uzskatu, ka vainiiga bij Taare... nu tantukam laiks doties pensijaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-08 12:19, pirms 14 gadiem
Maikl25 rakstīja: kadas 4 ,10 savainotas... labas atrunas...
kāpēc atrunas?! kad tika mainīt čempionāta nolikums atceries? Ne jau velti "Cēsis" negribēja spēlēt papildus 2 riņķus .... nav iespējams turēt līmeni 2 frontēs. Maki sponsoriem nav bezizmēra ....

     [+] [-]

, 2010-04-08 19:31, pirms 14 gadiem
besī šitās atrunas , aiziet pie darbiem