Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Izraēla nolemj ignorēt visus Īrijas paziņojumus pirms spēles Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Izraēla nolemj ignorēt visus Īrijas paziņojumus pirms spēles Rīgā
Dora Sāra ar Izraēlas karogu. Foto: Izraēlas basketbola federācija

Izraēlas sieviešu valstsvienība nolēmusi pilnībā ignorēt visus Īrijā izskanējušos paziņojumus, lai labāk sagatavotos ceturtdien, 8. februārī, "Rimi" Olimpiskajā centrā paredzētajai "Women`s EuroBasket 2025" kvalifikācijas spēlei.

Izraēlietes pirmdienas vakarā ieradās Rīgā pēc garas ceļojuma dienas. Latvijas lidsabiedrība “AirBaltic” līdz 2024. gada 31. martam ir atcēlusi tiešos lidojumus uz Dāvida Ben Guriona lidostu, tādēļ viešņām nācās lidot ar pārsēšanos.

Otrdien komandas darba plānā bija divas nodarbības. Trešdien, 7. februārī, Izraēlas valstsvienība pieminēja četru mēnešu jubileju kopš teroristu grupējuma “Hamas” uzbrukuma. Tā rezultātā vienā dienā gāja bojā 1139 cilvēki – 695 civiliedzīvotāji, 373 drošības spēku dalībnieki un 71 ārzemnieks.

Dienu pirms izlidošanas uz Latviju komanda tikās ar Izraēlas aizsardzības spēku kareivēm. Federācijas mājas lapā publicētie foto attēli ar bruņotām militārpersonām basketbola zālē izsauca neapmierinātību un kritiku Īrijā. Valstsvienības lēmums – pilnībā ignorēt visus izskanējušos paziņojumus.

Viena no valstsvienības debitantēm ir 24 gadus vecā Dora Sāra. Viņa jau agrāk bijusi komandas sastāvā, bet vēl nav pārstāvējusi Izraēlu oficiālā spēlē. “Ir liels prieks un liels gods pārstāvēt valsti, īpaši tādā laikā kā tagad. Esmu ļoti priecīga un gatava uzdevumam.”

Sākot no 7. oktobra, mūsu dzīves ir mainījušās. Svarīgi pārstāvēt mūsu valsti ar pašcieņu, cīnīties laukumā, parādīt, ka esam labas spēlētājas – ticu, ka tas ir iespējams. Cita situācija, treneri un spēlētājas, taču beigās esmu es pati – vēlos spēlēt, kā to māku un tiecos pēc tā.”

Komandā oficiāli netiek runāts par īru neseno uzvedību, taču spēlētājām to ir grūti ignorēt privātās sarunās. “Zinām, ka viņas ir noskaņotas pret mums, tāpēc gaidāma spraiga spēle. Jāparāda, ka esam labākas par viņām un jāuzvar. Laukumā atstāsim visu un īpaši šajā spēlē.”

Izmantotie resursi:
https://ibba.ibasketball.co.il/%D7%...

     [+] [-]

, 2024-02-07 23:11, pirms 3 mēnešiem
ZB jau šitā Izraēlas propaganda!!!

     [+] [-]

, 2024-02-08 08:26, pirms 3 mēnešiem
ko tie pastulbie īri te var gvelzt... paši gadu desmitiem veica terora aktus pret britiem.. labāk būtu gatavojušies spēlei un nestellētos