Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Nauda nesmird: amerikāniete ar Baltkrievijas pasi turpina spēlēt Graineres bijušajā klubā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nauda nesmird: amerikāniete ar Baltkrievijas pasi turpina spēlēt Graineres bijušajā klubā
Aleksandrija Bentlija 2021. gada Eiropas čempionātā. Foto: FIBA

Okupanti 318 dienas turpina karu Ukrainā, taču tas nekavē daudziem ārzemniekiem turpināt piedalīties valsts-agresores rīkotajos čempionātos dažādos sporta veidos. Amerikāņu basketboliste Aleksandrija Bentlija otro sezonu turpina pārstāvēt Jekaterinburgas UGMK.

Urālu kluba zvaigzne Britnija Grainere no 2022. gada 17. februāra līdz 8. decembrim atradās ieslodzījumā krievijā. Centra spēlētāja pērnā gada nogalē Apvienotajos Arābu Emirātos tika apmainīta pret ieroču tirgotāju Viktoru Butu, taču viņas tautiete turpina spēlēt...tajā pašā klubā.

Iemesls – nauda. Pēc titulēto ārzemnieču aizbraukšanas krievijas lielākajiem sporta klubiem joprojām ir daudz “zaļo papīru” un tie gatavi maksāt lielākas algas nekā Eirolīgas komandās. Situāciju labprāt izmanto tās baltkrievu spēlētājas, kuras nav aizbraukušas uz Eiropu, kā arī citas “labuma meklētājas”.

Neskaitot baltkrievietes, Premjerlīgas klubu pieteikumos atrodami 17 ārzemnieki – 14 spēlētājas un trīs treneri. Puse no spēlētājām dzimušas vai uzaugušas Ziemeļamerikā – Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā.

UGMK pēc Graineres aresta pameta gandrīz visas ārzemnieces – Alba Torensa (Spānija), Alija Kviglija (Ungārija/ASV), Kortnija Vanderslūta (Ungārija/ASV), Breana Stjuarte (ASV), Emma Mēsemana (Beļģija), Džonkvela Džonsa (Bosnija/Bahamu salas), kā arī treneri Migels Mendess un Načo Martiness (Spānija).

Gandrīz visas, jo viena rudenī atgriezās. Aleksandrija Bentlija līgumu ar Urālu klubu parakstīja 2021. gada septembra sākumā – laikā, kad Kviglija un Vanderslūta bija aizņemtas WNBA “play-off” spēlēs ar Čikāgas “Sky”. Viņas piesaisti raksturoja praktiski apsvērumi – Bentlija Eiropā spēlē ar Baltkrievijas pasi un iepriekš pārstāvēja tās izlasi.

Bentlijas vārds “lapsu” pieteikumā atrodams arī šajā sezonā. Viņa iekļauta UGMK pieteikumā 13 no 16 Premjerlīgas spēlēm un ir otrā rezultatīvākā spēlētāja komandā aiz Marijas Vadejevas. Pirms nepilnām divām nedēļām, 25. decembrī, Bentlija kļuva par krievijas kausa ieguvēju. Pēdējos gados turnīrā piedalījās tikai krievijas pašu īpašnieces, bet šosezon ierobežojums atcelts.

Ārzemnieki Premjerlīgas klubos 2022.-2023. gada sezonā

Jekaterinburgas UGMK: Aleksandrija Bentlija (Baltkrievija/ASV), Tīna Krajišnika (Serbija).

Kurskas “Dinamo”: Ezina Žozefīne Kalu (ASV/Nigērija), Eva Ļiseca (Slovēnija), Tibo Petī (galvenais treneris, Beļģija).

Orenburgas “Nadežda”: Junika Tompsone (ASV), Lapreša Stenlija (ASV).

Siktivkaras “Nika”: Nika Bariča (Slovēnija), Saiša Granta-Alena (Kanāda), Nevena Jovanoviča (Serbija), Vladans Čubričs (Serbija).

Samara: Izabella Lira Masedu (Brazīlija), Sanja Mandiča (Serbija).

Novosibirskas “Dinamo”: Ešlija Beverlija (ASV), Mavedža Kapinga (Kongo DR), Maja Holingšeda (ASV).

Rostovas DFU: Momirs Tasičs (Serbija).

Izmantotie resursi:
https://basket.ugmk.com/press/news/...
https://russiabasket.ru/competition...

  -3 [+] [-]

, 2023-01-08 01:55, pirms gada
Un?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-01-08 06:32, pirms gada
Galvenais nevadāt narkotikas un netaisīt politiku.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-08 09:37, pirms gada
Māri, paldies par rakstu!

Lūdzu, paturpini sēriju ar plašākiem rakstiem arī par tiem pārējiem 16 neliešiem.

  -2 [+] [-]

, 2023-01-08 13:05, pirms gada
Tik tiešām, - un?? Kāpēc bļāviens tad nerakstat par latviešiem krievijā? Kalniņš, Kuļibaba utml..

  -1 [+] [-]

, 2023-01-09 09:39, pirms gada
Nu ok ja jau šie cilvēki kuri spēlē krievu līgās ir nelieši, tad uzskaitīsim tos, kas spēlēt ASV vai ne?

Man jums uzskaitīt karus kurus ASV ir uztaisījuši un kuros piedalījušies? Diez vai man te pietiks vietas...

Neesmu kremļa trollis, vienkārši nepatīk dubulti standarti. Paskatietis kas notiek Irākā, Lībijā, Afganistānā, Sīrijā... Visādi iemesli bija iebrukt un rietumu pasaulē nevienam ar to nebija problēmas.

     [+] [-]

, 2023-01-13 20:44, pirms gada
Jānis Kalnevics rakstīja: Nu ok ja jau šie cilvēki kuri spēlē krievu līgās ir nelieši, tad uzskaitīsim tos, kas spēlēt ASV vai ne?

Man jums uzskaitīt karus kurus ASV ir uztaisījuši un kuros piedalījušies? Diez vai man te pietiks vietas...

Neesmu kremļa trollis, vienkārši nepatīk dubulti standarti. Paskatietis kas notiek Irākā, Lībijā, Afganistānā, Sīrijā... Visādi iemesli bija iebrukt un rietumu pasaulē nevienam ar to nebija problēmas.
Vai Amerika tevis minētajās valstīs okupētās teritorijas pasludināja par savām, kā to tagad dara Krievija? Amerika karoja, lai mainītu valdošo režīmu, un pēc tam aizgāja. Krievija karo, lai atjaunotu impēriju, un dara to īpaši nežēlīgi, apzināti nogalinot civiliedzīvotājus.

     [+] [-]

, 2023-01-20 18:02, pirms gada
kuce infantīlā