Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Grainere: "Man ir bail, ka varētu palikt šeit mūžīgi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Grainere: "Man ir bail, ka varētu palikt šeit mūžīgi"
Britnija Grainere. Foto: FIBA

Krievijas cietumā ieslodzītā basketbola zvaigzne Britnija Grainere pirmdien, 4. jūlijā, ar savu pārstāvju palīdzību publiskoja vēstuli ASV prezidentam Džo Baidenam. Pēdējais otrdien apliecināja, ka izlasījis vēstuli.

“Apzinos, ka jums darāmas daudzas lietas, taču, lūdzu, neaizmirstiet par mani un citiem apcietinātajiem,” teikts WNBA spēlētājas pārstāvju izplatītajā vēstulē. “Lūdzu, dariet visu, ko varat, lai nogādātu mūs mājās.”

Grainere ar roku rakstītajā vēstulē min sava tēva militāro dienestu. “Mūsu ģimene 4. jūlijā parasti godina vīrus, kuri cīnījās par mūsu brīvību, ieskaitot manu tēvu, kurš ir Vjetnamas kara veterāns. Sāp, domājot, kā parasti svinu šo dienu, jo šogad brīvība man nozīmē pavisam ko citu.”

Himku apgabaltiesa pirmdien, 1. jūlijā, sāka tiesas prāvu, kurā Grainere apsūdzēta par kaņepju eļļas (hašiša) ievešanu Krievijā. Juristi un ASV amatpersonas dēvē to par “paraugprāvu”, kura beigsies ar notiesāšanu un garu cietumsodu. Tiesa ir Krievijas valdības taktika, lai veiktu cietumnieku apmaiņu.

Graineres pārstāvis teica, ka pilna vēstule netiks publicēta. Februāra vidū aizturētā spēlētāja var nosūtīt un saņemt ziņas no tuviniekiem un ģimenes ar savu Krievijas juristu starpniecību, taču visas ziņas pārrauga Krievijas amatpersonas.

“Uzskatām, ka Krievijas Federācija ir kļūdaini aizturējusi Britniju Graineri,” pirmdien teica Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāve Eidriena Vatsone. “Prezidents Baidens skaidri pateicis, ka visi nepatiesi aizturētie ASV pilsoņi jāatbrīvo, ieskaitot Britniju Graineri. ASV valdība turpina agresīvi strādāt, izmantojot visus pieejamos līdzekļus, lai nogādātu viņu mājās.”

Graineres tiesa turpināsies ceturtdien, 7. jūlijā. Viņai vēl nav dots vārds, taču lietai tuvu stāvoši avoti vēsta par lielu iespēju, ka viņa atzīs savu vainu – zinot, ka Krievijas amatpersonas pieprasa vainas atzīšanu kā daļu no darījuma par nogādāšanu mājās.

“Sēžot Krievijas cietumā, vienatnē ar savām domām un bez sievas, ģimenes, draugu, olimpiskā krekla vai karjeras sasniegumu sniegtās aizsardzības, man ir bail, ka varētu šeit palikt mūžīgi,” teikts Graineres vēstulē.

Spēlētāja rakstīja arī šādus vārdus: “2020. gadā pirmo reizi piedalījos vēlēšanās un balsoju par jums. Es jums ticu. Man ir tik daudz labu lietu, ko darīt brīvībā, kuru jūs varat palīdzēt atgūt. Ilgojos pēc sievas! Ilgojos pēc ģimenes! Ilgojos pēc komandas biedrēm! Jūtos satriekta, zinot viņu pārdzīvojumus. Esmu pateicīga par visu, ko šobrīd varat darīt, lai dabūtu mani mājās.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...

  +3 [+] [-]

, 2022-07-06 14:40, pirms 2 gadiem
Pēdējā laikā ASV liels jautājums vai vīrieties ir vīrietis

  +3 [+] [-]

, 2022-07-06 18:19, pirms 2 gadiem
kam interesē tā narkomāne

  +2 [+] [-]

, 2022-07-06 19:51, pirms 2 gadiem
Nepārkāp svešas valsts likumus un tad arī neatbildēsi par sekām. Šajā pasaules situācijā es ASV pat nevienā brīdī neapsvērtu mainīt kādu krievu gūstekni pret Graineri. Atbildi par savu rīcību, punkts.

  -2 [+] [-]

, 2022-07-06 19:59, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: kam interesē tā narkomāne
Ja jau Tu komentē , tātad Tev

     [+] [-]

, 2022-07-07 08:21, pirms 2 gadiem
Šī sieviete tak vēl nesen stāstīja ka ASV ir visa ļaunuma sakne, rasisms, nacisms utt... Nu tagad būs ar ko salīdzināt... kad iznāks.