Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šteinberga apvienojas ar Zvirgzdiņu, lai kopīgi cīnītos Eirolīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šteinberga apvienojas ar Zvirgzdiņu, lai kopīgi cīnītos Eirolīgā
Anete Šteinberga: divkārtēja Čehijas čempione un divkārtēja Eirolīgas "Četru fināla" dalībniece
Foto: USK Praha

Anete Šteinberga 2018. gada sezonā atgriezīsies Beļģijā, lai kopā ar Ainaru Zvirgzdiņu un "Castors Braine" basketbolistēm cīnītos FIBA Eirolīgā, piektdien, 5. maijā, informēja kluba preses dienests.

2016. gada Latvijas labākā basketboliste pēdējās divas sezonas aizvadīja Čehijas kluba “USK Praha” rindās, palīdzot komandai divas reizes pēc kārtas sasniegt Eirolīgas “Četru finālu”. Šteinberga kļuva arī par divkārtēju Čehijas čempioni.

“USK Praha” pirms nedēļas ziņoja, ka klubu atstāj spāņu saspēles vadītāja Laja Palau, serbu uzbrucēja Soņa Petroviča un Anete Šteinberga. Tagad kļuvis zināms, ka latviešu spēka uzbrucēja pievienosies “Castors Braine” – komandai, kurai viņa palīdzēja iekļūt FIBA Eirolīgā.

Šteinbergas pirmās divas sezonas flāmu un valoņu zemēs bija īpašas – "Castors Braine" 2014. gadā pirmo reizi uzvarēja nacionālajā čempionātā un izcīnīja Beļģijas kausu, savukārt 2015. gadā šo panākumu atkārtoja.

Latvietes otrajā sezonā uz kluba komantiltiņa stājās Ainars Zvirzgdiņš. Viņš aizveda “karaliskos bebrus” līdz FIBA Eiropas kausa finālam. Tajā “Castors Braine” divu spēļu summā atzina Francijas kluba “Villeneuve d`Ascq” pārākumu. Otrajā spēlē Šarleruā komandu izcilā atmosfērā atbalstīja ap 7000 skatītāju.

No 2015. gada vasaras līdz 2016. gada decembrim “Castors Braine” vadīja Filips Mestdags (Philip Mestdagh), taču viņa darbs kluba vadību neapmierināja. “Bebri” zaudēja Beļģijas kausu, bet rudenī nespēja kvalificēties Eiropas kausa izslēgšanas spēlēm.

Gadu mijā klubā atgriezās Ainars Zvirgzdiņš. Strādājot kopā ar Anci Aizsilu, viņš līdz sezonas beigām uzvarēja 20 spēlēs pēc kārtas, atguva Beļģijas kausu un nopelnīja ceturto titulu nacionālajā čempionātā pēc kārtas (2014-2017).

Kluba prezidents Žaks Platjē (Jacques Platieau) pirms finālsērijas kritizēja Beļģijas basketbola federāciju, norādot, ka tā neizrāda lielu interesi par sieviešu basketbolu. Pēc viņa domām, “Castors Braine” vienīgais īstermiņa risinājums ir palielināt starptautisko spēļu skaitu – klubam jāizdara izvēle starp spēlēšanu Eirolīgā un Eiropas kausā, vai jāmeklē cita alternatīva, lai noturētos sasniegtajā līmenī.

Pirmais risinājums ir atrasts – "Castors Braine" otro reizi startēs FIBA Eirolīgā, šoreiz Zvirgzdiņa vadībā, bet Anete Šteinberga kļuvusi par nozīmīgāko kluba pastiprinājumu. Komandā pēc gada pārtraukuma atgriezīsies arī saspēles vadītāja Maržorī Karpro (Marjorie Carpreaux).

Vēl viens “Castors Braine” papildinājums būs amerikāņu aizsardze ar nupat iegūtu Armēnijas pasi Sāra Haleidžana (Sarah Haleijan). Divdesmit četrus gadus vecā spēlētāja mācījās slavenajā “Yale” universitātē un spēlēja “Efeju līgā” (Ivy League). Šosezon Haleidžana spēlēja Cīrihes “Winterthur”, kuras rindās izcīnīja Šveices kausu.

Jaunpienācēju sarakstu noslēdz amerikāņu uzbrucēja, “East Carolina” absolvente Džada Peina (Jada Payne) un Beļģijas aizsardze Emanuela Majombo (Emmanuella Mayombo), kura šosezon kopā ar Anitu Teilāni un “Rutronik Stars Keltern” izcīnīja sudraba medaļu Vācijas Bundeslīgā.

No iepriekšējās sezonas komandā paliks Antonija Delaēra (Antonia Delaere), Manona Gšešinska (Grzezinski), igauniete Merike Andersone, amerikāniete Sileste Trehana-Deivisa (Celeste Trahan-Davis) un Nikolina Miliča.

Klubs ir saņēmis garantijas no FIBA, ka tas varēs spēlēt Eirolīgas pamatturnīrā, preses konferencē 5. maijā teica Žaks Platjē. “Mēs joprojām esam pārliecināti, ka tas ir taisnākais ceļš, lai sasniegtu Eiropas kausa ceturtdaļfinālu (komandas, kuras savās Eirolīgas grupās ieņems piekto un sesto vietu, sezonu turpinās Eiropas kausa izcīņā – Sportacentrs.com).”

"Mūsu iepriekšējā pieredze ir iemācījusi, ka mērķa sasniegšanai nepieciešama stabilitāte, starptautiskas kvalitātes treneris un dzelzs disciplīna. Lai katru otro nedēļu dotos ceļā, visam jābūt labi noorganizētam un domāju, ka mums izdevies izveidot atbilstošu struktūru."

Izmantotie resursi:
Back to the future, Mithra Castors Braine en...
Castors Braine de retour en Euroligue, avec...
Castors Braine keert terug in Euroleague, met...
Castors Braine doet volgend seizoen opnieuw mee...

     [+] [-]

, 2017-05-06 07:52, pirms 7 gadiem
Bet TTT guļ?
Laikam vienīgā cerība dāmu basketbolam Rīgā būtu Bondara uzvara pašvaldību vēlēšanās jūnijā?
Tad Džabariene varētu kļūt par TTT kluba prezidenti?