Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spēka duets: Babkinai 20 punkti Ramlā, Jākobsonei sešas piespēles Jeruzalemē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spēka duets: Babkinai 20 punkti Ramlā, Jākobsonei sešas piespēles Jeruzalemē
Elīna Babkina. Foto: Elitzur Ramla

Elīnas Babkinas un Ilzes Jākobsones pārstāvētās komandas turpina uzvaru gājienu Izraēlas čempionātā basketbolā sievietēm. Šonedēļ abas vienības mēģinās uzlabot pozīcijas Eiropas kausā.

“Elitzur Ramla” savā laukumā uzvarēja “Elitzur Holon” ar 80:71. Ramlas ārējo līniju šosezon veido Elīna Babkina, Īdena Rotberga un Alisa Beirona – visas trīs vidēji spēlē vairāk par 30 minūtēm. Priekšējā līnijā tikpat liels spēles laiks ir Bernisai Mosbijai un Šakirai Ostinai.

Elīna Babkina 36 minūtēs iemeta 5 no 8 trīspunktu metieniem un guva 20 punktus (2p 1/3, 1p 3/3). Aizsardze izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu aizsardzībā, pārķēra vienu bumbu un saņēma trīs personiskās piezīmes.

Ašdodas “Maccabi” devās izbraukumā uz galvaspilsētu Jeruzalemi, kur pieveica ASA ar 93:80 un izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas. “Maccabi” garā spēlētāja Aleksandra Koena sameta 22 punktus, kā arī izcīnīja 13 bumbas zem groziem.

Ilze Jākobsone 26 minūtēs guva septiņus punktus (2p 1/1, 3p 1/5, 1p 2/2) un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Aizsardze pievienoja trīs atlēkušās bumbas, kā arī saņēma divas personiskās piezīmes.

Izraēlas virslīga 5. decembrī

#KomandaU-Z
1Maccabi Ashdod6-0
2Elitzur Ramla5-1
3Maccabi Ramat Gan5-1
4Maccabi Haifa3-3
5Ramat Hasharon2-4
6Hertzliya2-4
7Hapoel Rishon LeZion2-4
---
8Hapoel Petah Tikva2-4
9Elitzur Holon2-4
10ASA Jerusalem1-5

Izraēlas čempionāta spēles parasti notiek pirmdienās, dažreiz svētdienās, taču sestā kārta dāvāja izņēmumu. Spēles, kuras kalendārā sākumā bija ierakstītas 5. decembrī, tika aizvadītas 1. decembrī. Septītās un astotās, kā arī 10. un 11. kārtas spēles atkal risināsies pirmdienās.

Ceturtdien, 8. decembrī, “Elitzur Ramla” Eiropas kausa mājas spēlē uzņems Ungārijas klubu “NKA Universitas PEAC”, kuram pirmajā aplī zaudēja ar 58:78. “Maccabi Ashdod” tajā pašā vakarā sacentīsies pret Viļņas “Kibirkštis” basketbolistēm. Ašdodas klubs pirmdien paziņoja par līguma noslēgšanu ar WNBA vicečempioni, aizsardzi Natišu Hīdemani.