Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Līga Vente no Spānijas otrās līgas pārceļas uz Itālijas virslīgu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Līga Vente no Spānijas otrās līgas pārceļas uz Itālijas virslīgu
Līga Vente un Stefano Zanardi 2022. gada 23. novembrī. Foto: Brixia Basket

Latviešu basketboliste Līga Vente pēc nepilniem trīs mēnešiem Spānijas otrajā līgā parakstījusi līgumu ar Itālijas virslīgas klubu "Brixia Basket" un sākusi spēlēt trenera Stefano Zanardi vadībā.

Spēka uzbrucēja no septembra līdz novembrim pārstāvēja Valensijas “Picken Claret” vienību, piedaloties 11 “Liga Femenina Challenge” spēlēs. Līga Vente kļuva par komandas līderi gūtajos punktos (120), izcīnītajās atlēkušajās bumbās (67) un efektivitātē (122). Vidējie rādītāji – 10.9 punkti, 6.1 atlēkusī bumba un lietderības koeficients 11,1.

Pirmdien, 21. novembrī, “Picken Claret” informēja, ka latviete atstāj klubu personisku iemeslu dēļ. Divas dienas vēlāk, 23. novembrī, Itālijas basketbola mediji vēstīja, ka Līga Vente parakstījusi līgumu ar A sērijas jaunpienācēju – Brešas “Brixia Basket”.

Līga Vente jaunajā klubā debitēja svētdien, 4. decembrī, kad “Brixia Basket” viesos zaudēja “Crema” ar 65:72 (20:21, 18:22, 13:11, 14:18). Latviete 30:55 minūtēs guva 16 punktus (2p 7/14, 1p 2/4), izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un nopelnīja lietderības koeficientu 10.

Brešas kluba treneris ir Stefano Zanardi, kura sieva ir bijusī spēlētāja un pašreizējā trenere Laura Markolīni. Septiņpadsmit gadus vecā meita Karlota Zanardi ir komandas pamata saspēles vadītāja. Viņas vidējie rādītāji ir 15.1 punkts, 4.9 atlēkušās bumbas un 4.6 rezultatīvas piespēles.

Līga Vente pirms pusgada kopā ar “Crema” izcīnīja A2 sērijas Ziemeļu grupas titulu un nopelnīja tiesības spēlēt A sērijā. Latviete pirmo profesionālo līgumu parakstīja ar Francijas trešās līgas NF1 komandu “Culoz”, vienu sezonu spēlēja Vācijā, bet pārējās sešas sezonas sacentās Itālijas A2 sērijā – Neapolē, Milānā, Kosta Masnagā, Udinē, Faencā un Kremā.

Izmantotie resursi:
https://www.basketinside.com/siamo-...