Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Atlanta liesmās: "Dream" trenere 11 dienas pirms sezonas sākuma pāriet uz "Baylor"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Atlanta liesmās: "Dream" trenere 11 dienas pirms sezonas sākuma pāriet uz "Baylor"
Nikija Kolena. Foto: Bleacher Report

"Atlanta Dream" trenere Nikija Kolena (Nicki Collen) pirmdien, 3. maijā, pieņēma trīskārtējās NCAA čempiones "Baylor" piedāvājumu, atstājot klubu 11 dienas pirms WNBA divdesmit piektās sezonas sākuma.

Džordžijas pavalsts klubs starpsezonā piedzīvoja lielas pārmaiņas. WNBA un NBA valde 2021. gada 26. februārī apstiprināja “Dream” pārdošanu īpašnieku grupai, kurā ietilpst nekustamo īpašumu lielfirmas “Northland” vadītājs Lerijs Gotesdīners, uzņēmuma prezidenta Sjūzana Ebēra un bijusī Atlantas spēlētāja Renē Mongomerija.

Trešdien, 21. aprīlī, “Dream” paziņoja par kluba prezidenta Krisa Sjenko (Chris Sienko) atlaišanu. Bijušais “Connecticut Sun” vadītājs 2017. gadā uzņēmās Atlantas ģenerālmenedžera pienākumus, bet nākamajā gadā tika paaugstināts par prezidentu un pēc WNBA pusfināla sasniegšanas ieguva sezonas labākā funkcionāra balvu.

Sjenko 14 sezonu laikā Konektikutā (2003-2017) palīdzēja “Sun” kļūt par pirmo peļņu nesošo klubu WNBA vēsturē. Viens no viņa pirmajiem darbiem 2018. gadā bija līguma parakstīšana ar Mongomeriju, taču pēc pārmaiņām kluba vadībā abu sadarbība neturpinājās ilgāk par diviem mēnešiem.

Sjenko tika atlaists četras dienas pirms treniņnometnes sākuma, bet 3. maijā sekoja ziņas par Kolenas atvadām. Trenere, kura Atlantā nostrādāja trīs sezonas (bilance 38-52), pieņēma bagātās “Baylor” augstskolas piedāvājumu. Teksasas komandas ilggadējā stūrmane Kima Malkija pirms nedēļas atgriezās dzimtajā Luiziānas pavalstī, kļūstot par “Louisiana State” galveno treneri.

Malkijas atalgojums 2021. gada sezonā ar “Baylor” pārsniedza divus miljonus ASV dolāru – summu, kādu nevar piedāvāt neviens WNBA klubs. Nav šaubu, ka Kolenas alga Vako būs ievērojami lielāka nekā Atlantā. Pārejas fakts pats par sevi nav pārsteidzošs, taču uzmanību pievērš tā norises laiks – 11 dienas pirms sezonas sākuma.

Kolena, kura 13. maijā svinēs 46. dzimšanas dienu, studiju gados pārstāvēja “Purdue” un “Marquette” komandas. Treneres gaitu sākumā viņa kopā ar vīru Tomu strādāja “Arkansas”, “Louisville” un “Colorado State” komandās, bet vēlāk bija asistente “Florida Gulf Coast” un “Ball State”. Pirms ierašanās Atlantā viņa divas sezonas veica asistentes pienākumus “Sun” rindās.

Par “Dream” pagaidu galveno treneri iecelts Kolenas palīgs Maiks Pītersens (Mike Petersen). Viņam palīdzēs Dariuss Teilors. Pītersons iepriekš vadīja NCAA sieviešu basketbola komandas “North Texas”, “Wake Forest”, “Gonzaga”, “New Mexico State” un TCU, bet pirms darba WNBA veica Ņūorleānas “Pelicans” skauta pienākumus.

“Dream” no 2011. līdz 2021. gadam bija viens no diviem WNBA klubiem, kurš pilnībā piederēja sievietēm. Atlantas kluba līdzīpašnieču lomas uzņēmās Mērija Broka un Kellija Leflere. Pēdējā 2020. gada janvārī kļuva par ASV senatori, taču 2021. gada 5. janvārī netika pārvēlēta un vēlāk pārdeva savu daļu klubā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/womens-college...
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...