Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Galatasaray" kapteine: "Sapņojam pacelt Eiropas kausu ar 15 tūkstošiem fanu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Galatasaray" kapteine: "Sapņojam pacelt Eiropas kausu ar 15 tūkstošiem fanu"
Išila Albena un Alpers Dururs. Foto: EuroCup Women

Trešdien, 5. aprīlī, sāksies Eiropas kausa fināls basketbolā sievietēm, kurā uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā. Aijas Jurjānes un Ievas Pulveres pārstāvētā Stambulas "Galatasaray" plkst. 21:00 izbraukumā "Astroballe" zālē sacentīsies pret Lionas ASVEL. Tiešraidi skaties rakstā.

“Mūsu domas ir finālā – atzīsim to,” pēc Turcijas čempionāta pirmās “play-off” spēles 1. aprīlī teica galvenais treneris Alpers Dururs. “Saucām to par smago mēģinājumu pirms fināla. Tiesneši atļāva spēlēt pārāk asi. Ceru, ka nebūs savainojumu. Tā ir mūsu lielākā vēlēšanās. Pašlaik nav problēmu.”

Eirokausu sezonu turpina sešas komandas un starp tām ir trīs stiprākās Turcijas vienības “Mersin”, “Fenerbahce” un “Galatasaray”. Pirmie divi klubi 14.-16. aprīlī Prāgā piedalīsies FIBA Eirolīgas “Četru finālā”, savukārt “Galatasaray” fināli paredzēti 5. un 12. aprīlī.

“(Turcijas) līgā finišējām trešajā vietā. Tagad uzvarējām pirmajā “play-off” spēlē. Noliksim to malā un dosimies uz Franciju, lai izcīnītu Eiropas kausu, par kuru sapņojām sezonas sākumā. Zinu, ka “ultrAslan” jau gatavojas. Mums vajadzīgs fanu atbalstu. Ja saglabāsim mieru, spēlēsim savu spēli un būsim nepiekāpīgi, domāju, ka atgriezīsimies ar labu rezultātu.

Dururs ir pozitīvi noskaņots. “Mūsu spēlētājas šogad paveica izcilu darbu. Viņas ir to pelnījušas. Šī būs pirmā spēle šosezon, kurā viss smagais darbs tiks atalgots. Centīsimies saglabāt mieru. Domāju, ka mums izdosies.”

“Mūsu mērķis ir izcīnīt Eiropas kausu,” teica “Galatasaray” kapteine Išila Albena. “Mums ir trīs Eiropas kausi – esam vienīgā tāda sieviešu komanda Turcijā. Darīsim visu, lai tiktu pie ceturtā. Ir daudz runu par šodienu. Mēs nevaram runāt. Mēs koncentrēsimies spēlei pret Lionu.”

Stambulas klubs 2009. un 2018. gadā izcīnīja Eiropas kausu, savukārt 2014. gadā triumfēja Eirolīgā. “Galatasaray” 13 reizes izdevies uzvarēt Turcijas čempionātā, vienpadsmit reizes izcīnīt Turcijas kausu un astoņas reizes – Turcijas Superkausu.

“Spēlēsim pret ļoti labu pretinieku. Vēlamies atgriezties ar uzvaru. Mājās spēlēsim 12. aprīlī. “Galatasaray” fani vienmēr atrodas, kur viņiem jābūt. Gaidīsim visus “Sinan Erdem” arēnā astoņos vakarā. Sapņojam pacelt čempionu kausu 12-15 tūkstošu fanu klātbūtnē. Mums piemīt šis spēks. Cerams mums izdosies.

Izmantotie resursi:
https://www.galatasaray.org/haber/b...
Aija Jurjāne un Ieva Pulvere sasniedz Eiropas kausa finālu
Aija Jurjāne: “Turku satiksmē dabūju 10 sirmus matus”
Ieva Pulvere: “Sports nav svarīgāks par cilvēku dzīvībām”