Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Rīgas un Žironas burbuļi atšķīrās kā diena pret nakti"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "Rīgas un Žironas burbuļi atšķīrās kā diena pret nakti"
Kate Krēsliņa un Kitija Laksa spēlē pret UGMK. Foto: FIBA

"Šīs bija pirmās trīs spēles pilnā sastāvā (ar 11 spēlētājām). Galvenais secinājums pēc pirmā sabraukuma – varam turpināt cīņu par otro vietu C grupā," basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis sniedza pirmo vērtējumu par Eirolīgas sabraukumu Žironā.

Brīžiem parādījām ļoti labu un pareizu basketbolu. Tādas bija pirmās 15 minūtes pret Žironas komandu, arī otrais puslaiks pret Itālijas klubu bija izcils. Šodien bija 6-7 labas epizodes pret UGMK, taču pretinieka talants ņēma virsroku.

Spēlētājas turpina mācīties, kā treniņos runāto pārnest spēlē. Eirolīgas sabraukumā bija pirmā reize, kad visu runāto redzējām laukumā – pašreizējā situācijā tas ir mūsu lielākais ieguvums. Tagad labāk zinām, pie kā jāpiestrādā.

Viena komanda izmantoja citādu piecinieku. Otra brīdī, kad TTT tuvojās – ņēma minūtes pārtraukumu un sauca atpakaļ labākās spēlētājas. UGMK līderes Stjuarte, Torensa, Vanderslūta un Kviglija – visas spēlēja tuvu 30 minūtēm. Parādīja, ka respektē Latvijas klubu.

Spēlētājas, kuras piektdien nāca starta pieciniekā, nopelnīja savu vietu – visas, bez izņēmuma. Manuprāt, latviešu meitenes “Žironas burbulī” sevi ļoti labi parādīja. Ir vieta uzlabojumiem, taču notiek virzība uz priekšu.

Esmu komandas spēka piekritējs, tāpēc atsevišķu spēlētāju sniegumu neizcelšu. Paldies Katei Krēsliņai, kura devās mums palīgā, izmantojot pārtraukumu Beļģijas čempionātā. Pirmajās divās spēlēs viņa nāca laukumā no soliņa, šodien cīnījās starta pieciniekā.

Pirmajā puslaikā sagaidīju agresīvu un niknu Kati Krēsliņu – to atspoguļoja 13 gūtie punkti. Otrais puslaiks nebija tik spilgts, taču pirmajās 20 minūtēs redzētais man bija patīkams pārsteigums. Ceru un ticu, ka Kate tā turpinās – tāpat kā citas spēlētājas, viņa ir vajadzīga Latvijas basketbolam.

Latvijas basketbola savienībai pienākas cieņa. Federācija uzvarējusi savu divcīņu pret Vāciju, nodrošinot izlasei iespēju 2021. gada februārī spēlēt mājās. Pienācis laiks to apliecināt laukumā. Salīdzinot Rīgas un Žironas “burbuļus”, tie ir kā diena pret nakti – Latvija atkal pierāda, ka var.

Pastāv iespēja, ka TTT janvārī – pirms valstsvienību sabraukuma – aizvadīs astoņas spēles. Šajā situācijā valstsvienības spēļu rīkošana Rīgā būs milzīgs pluss. Tiesa, neskriesim notikumiem pa priekšu – neskaitot Eirolīgu, pārējās spēles kalendārā vēl nav ierakstītas.

Komandai “burbulī” netraucēja nekas, izņemot pašu neizdarīto. Rīgā drošības protokols bija daudz stingrāks un ļoti atšķīrās no Spānijā novērotā – ja zinātu, ka prasības būs šādā līmenī, iespējams, TTT vadība pieteiktos Eirolīgas sabraukuma rīkošanai.

“Girona” vīriešu komandas centra spēlētājs Dāvis Rozītis apmeklēja visas trīs TTT spēles. Sezonas sākums nav bijis pats veiksmīgākais, taču viņš turpinās strādāt. Vēl viena nianse – Dāvja pārstāvētā vienība šķērsoja zāli mūsu treniņa laikā. Rīgā tas nebija iespējams – nevarējām satikt nevienu cilvēku no ārpasaules.

Esmu patīkami pārsteigts par mūsu meiteņu darbībām atsevišķās (komandas darba) situācijās. Ticu, ka viņas sapratīs mani un es – viņas. Varam progresēt, tikai spēlējot pret labām pretiniecēm. Trīs spēles Žironā iedeva nepieciešamo informāciju, lai TTT varētu virzīties uz priekšu. Labs turnīrs!”

  +1 [+] [-]

, 2020-12-04 22:33, pirms 3 gadiem
Ļoti laba pieredze un labs darbs!!! Paldies TTT komandai par cīņas sparu, tā tik turpināt!!!

     [+] [-]

, 2020-12-05 08:53, pirms 3 gadiem
Tā turpināt nedrīkst! Jāiet uz priekšu,lai būtu uzvaras. Divu spēļu galotnes bija loti haotiskas un nedrīkst palaist spēli tādos nenormālos mīnusos.