Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbe debitē Spānijas finālā, "Avenida" gandrīz atspēlējas no -20

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbe debitē Spānijas finālā, "Avenida" gandrīz atspēlējas no -20
"La Fonteta" arēna 2023. gada 4. maijā. Foto: FEB

Ceturtdien, 4. maijā, sākās Spānijas čempionāta "Liga Femenina Endesa" finālsērija basketbolā sievietēm. Aleksas Gulbes pārstāvētā "Perfumerias Avenida" izbraukumā 6972 skatītāju klātbūtnē zaudēja "Valencia Basket" ar 66:70, sērijā līdz divām uzvarām nokļūstot iedzinēju lomā ar 0-1.

Salamankas komanda finālsērijas priekšvakarā piedzīvoja zaudējumus sastāvā. Amerikāniete Maikla Onjenvere jauno WNBA noteikumu dēļ devās atpakaļ uz Ziemeļameriku, lai nesaņemtu naudas sodu par treniņnometnes kavēšanu. “Pūcēm” nevarēja palīdzēt arī Bridžeta Karltone.

Trenera Pepes Vaskesa rīcībā palika deviņas spēlētājas, kamēr “apelsīnu” rīcībā bija vienpadsmit basketbolistes. Viešņu rindās 30 vai vairāk minūtes spēlēja Spānijas valstsvienības spēlētājas Maite Kasorla un Andrea Vilaro, savukārt valensietēm – Kerala Kasas un Reikela Karera.

Lorena Koksa kļuva par mājinieču “džokeri”. Garā spēlētāja pirmajā puslaikā iemeta 3 no 4 tālmetieniem un nobloķēja trīs metienus, savukārt Valensija ar trīspunktu metienu un aizsardzības palīdzību panāca 19 punktu pārsvaru – 24:43.

Brīdi pirms trešās ceturtdaļas beigām “La Taronja” bija arī plus divdesmit – 42:62, taču “Avenida” spēja veikt iespaidīgu atspēlēšanos. Divdesmit sekundes pirms pamatlaika beigām Kasorla varēja izlīdzināt rezultātu... Neprecīzam metienam sekoja pārkāpums pret Letisiju Romero, kura realizēja abus brīvmetienus – 66:70 (13:23, 11:20, 22:19, 20:8).

Aleksa Gulbe 11:41 minūtē divas reizes meta pa grozu (2p 0/1, 3p 0/1), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli un saņēma trīs personiskās piezīmes. Jāatgādina, ka spēka uzbrucēja profesionāli spēlē pirmo sezonu.

Aleksa Prinsa sameta 16 punktus, kamēr Marijai Fasulai 12 punkti. Andrea Vilaro 10 punktiem pievienoja 10 atlēkušās bumbas. Lorena Koksa pabeidza spēli ar pieciem tālmetieniem un 21 punktu. Reikelai Karerai 14 punkti.

Nākamā spēle notiks 7. maijā Salamankā. Ja būs nepieciešama trešā cīņa, tā risināsies 11. maijā Valensijā.

     [+] [-]

, 2023-05-05 08:03, pirms gada
Neliela skaudība, skatoties uz tribīnēm. Kas par apmeklējumu, kāda atmosfēra! Jā, tas ir Fināls, bet arī regulārās sezonas spēles tribīnes nebija tukšas. Prieks, ka Aleksa to izbauda atrodoties laukumā. No viņas jau neviens negaida Anetes sniegumu pirmajā sezonā, bet pieredzes iegūšanai nav slikti. Veiksmi mājas spēlē!