Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dignas Strautmanes komandas biedrei diagnosticēts krūts vēzis

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dignas Strautmanes komandas biedrei diagnosticēts krūts vēzis
Tiana Mangakahija. Foto: Syracuse

"Syracuse" sieviešu basketbola komandas vārds pirmdien, 1. jūlijā, parādījās ASV lielāko sporta mediju slejās – saspēles vadītājai un ACC līgas rekordistei Tianai Mangakahijai (Tiana Cynthia Mangakahia) diagnosticēts krūts vēzis.

Divdesmit četrus gadus vecā spēlētāja ir “Orange” līdere. Mangakahija 34 spēlēs vidēji guva 16,9 punktus, izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas un izdarīja 8,4 rezultatīvas piespēles. Austrāliete izcēlās ar otro lielāko piespēļu skaitu vidēji spēlē, apsteidzot “Oregon” superzvaigzni Sabrinu Jonesku (8,2).

“Australian Institute of Sport” (AIS) audzēkne pavasarī atteicās no piedalīšanās WNBA draftā un nolēma vēl vienu gadu pārstāvēt “Syracuse” komandu. Austrālijas rindās Mangakahija uzvarēja Okeānijas U16 un U18 čempionātos, bet 2013. gadā izcīnīja bronzu Pasaules U19 kausā Lietuvā.

Meitene spēlē vienā komandā ar Latvijas valstsvienības spēlētāju Dignu Strautmani. Cuse.com 1. jūlijā publicēja emocionālu Mangakahijas paziņojumu. Sportacentrs.com pārpublicē to pilnā apjomā.

“Nedaudz vairāk kā pirms mēneša atradu sacietējušu kunkuli uz manas kreisās krūts. Devos uz pārbaudi veselības centrā. Nākamajās nedēļās notikumi attīstījās strauji. Apmeklēju dažādas ārstnieciskās izmeklēšanas, tai skaitā piektdien, 14. jūnijā, veicu biopsiju.

Otrdien, 18. jūnijā, saņēmu rezultātus – tā ir diena, kuru nekad neaizmirsīšu. Šajā dienā man tika diagnosticēts otrās pakāpes krūts vēzis (Grade 3 Invasive Ductal Carcinoma). Piektdien sākšu ķīmisko terapiju un pēc kursa beigām man tiks veikta operācija.

Zinu, ka būs grūti, taču tikšu tam pāri. Tas ir tikai sākums un pēc notikušā kļūšu stiprāka. Man ir tik daudz vairāk jāsasniedz un ceru iedvesmot citus – lai viņi pārvarētu savus izaicinājumus tāpat kā to varēšu es.

Lai gan tās ir tik graujošas ziņas, esmu pateicīga, ka saņemu tik daudz mīlestības un atbalsts no “Syracuse” ģimenes un personāla.

Man apkārt ir iespaidīga atbalsta sistēma, ieskaitot treneri Q, (amerikāņu futbolistu) Trištonu Džeksonu, Šendristu Hilsmani, (preses dienesta vadītāju) Oliviju Koiro, Oliveru Heiniju, Sjū Kornēliusu Edsoni, Dr. (Džeimsu) Takeru, Džonu Vaildhaku, Sendiju Brondello, Austrālijas valstsvienības personālu, manus apbrīnojamos vecākus un brāļus, kuri ceļas nakts vidū, lai runātu ar mani un ārstiem. Tas ir izdarāms – cīnīšos un uzvarēšu.

Vēlos pateikties visiem, kuri ar mani jau sazinājās un visiem, kuri mani atbalstīs nākotnē. Tā kā nolēmu izlaist WNBA draftu un atgriezties, lai pēdējā studiju gadā spēlētu “Syracuse”, esmu smagi strādājusi un trenējusies, lai mana komanda sasniegtu mērķus. Tagad koncentrēšos vēža apkarošanai un kļūšu par stiprāku cilvēku.”

Izmantotie resursi:
https://cuse.com/news/2019/7/1/wome...
https://www.ncaa.com/news/basketbal...
https://www.ncaa.com/news/basketbal...