Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa otro reizi iebalsota "American" sezonas komandā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksa otro reizi iebalsota "American" sezonas komandā
Kitija Laksa un Marija Jespersena: Latvijas un Dānijas jaudīgais duets
Foto: USF

Kitija Laksa otro gadu pēc kārtas ievēlēta "American Athletic Conference" sezonas simboliskajā komandā, piektdien, 2. martā, informēja līgas preses dienests.

Simbolisko komandu izvēlējās AAC komandu galvenie treneri, tai skaitā vienpadsmitkārtējais NCAA čempions Džīno Oriemma (Geno Auriemma). Viņam sabiedrību veidoja 11 treneri no Tampas, Orlando, Sinsinati, Hjūstonas, Vičitas (Kanzasā), Grīnvilas (Ziemeļkarolīnā), Memfisas, Ņūorleānas, Dalasas, Filadelfijas un Talsas.

AAC pirmajā komandā (First team All-Conference) tika iekļautas spēlētājas no trīs vienībām – četras no “UConn” (ceturtā gada studentes Kaja Nērsa un Gabija Viljamsa, trešgadnieces Nafisa Koljere un Keitija Lū Semjuelsone), divas no “South Florida” (Kitija Laksa un ceturtā gada studente Marija Jespersena), kā arī Filadelfijas “Temple” absolvente Tanaja Atkinsone.

Laksa, Jespersena, Koljera, Semjuelsone un Viljamsa pirmajā komandā tika iebalsotas arī 2017. gadā. “UConn” līdere Semjuelsone saņēma vienprātīgu atbalstu. Kanādiete Nērsa tika atzīta par gada labāko spēlētāju aizsardzībā, bet Atkinsone ieguva visvairāk progresējušās spēlētājas balvu.

Laksa un "South Florida" basketbolistes otro gadu pēc kārtas ieguva balvu par teicamām sekmēm mācībās (Team Academic Excellence Award). “Bulls” vidējais GPA vērtējums ir 3,5 – labākais rādītājs līgā.

Kitija Laksa šosezon jau guvusi 622 punktus, karjerā – 1620 punktus. “South Florida” sezonas rekords pieder 2016. gada absolventei Kortnijai Viljamsai – 710 punkti. Laksa ir 1 no 12 NCAA pirmās divīzijas spēlētājām, kura šosezon iemetusi vairāk par 100 tālmetieniem (pirmā vieta AAC).

Latviešu basketboliste ir vienīgā pirmās divīzijas spēlētāja, kura šosezon divreiz guvusi vismaz 40 punktus. Laksa 11. februāra spēlē pret #13 “Ohio State” sasniedza karjeras rekordu – sameta 41 punktu un tika atzīta par espnW nedēļas spēlētāju.

“South Florida” aizsardze-uzbrucēja regulārajā sezonā realizēja 103 no 107 brīvmetieniem. Viņas precizitāte – 96,3% – ir pati labākā visās trīs NCAA divīzijās.

Dāņu spēlētāja Marija Jespersena šosezon vidēji spēlē guvusi 18,3 punktus un izcīnījusi 9,9 bumbas zem groziem. Viņa nopelnījusi 17 “double-double” – tas ir labākais rādītājs līgā. Jespersena 13 spēlēs guva 20 un vairāk punktus.

Pirms Laksas un Jespersenas tikai divas “South Florida” spēlētājas spējušas divus gadus pēc kārtas iekļūt līgas simboliskajā komandā. Kortnija Viljamsa to paveica 2014. gadā, bet Džesika Diksone 2007. gadā.

Izmantotie resursi:theamerican.orggousfbulls.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-03-03 07:13, pirms 7 gadiem
Ja jau par Jespersenu ieliek statistiku,tad varbūt arī Kitijas vidējos statistikas rādītājus.
Ļoti liels prieks par meitēnu. Un lai veiksmīga izdodas arī pāreja uz pieaugušo basketbolu; EČ jau parādīja,ka ir visi priekšnoteikumi,lai tā arī notiktu.