Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Urālu superkluba pārdzimšana Ņujorkā: Cai piesaista Stūviju un "Čūskas galvu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Urālu superkluba pārdzimšana Ņujorkā: Cai piesaista Stūviju un "Čūskas galvu"
Breana Stjuarte 2023. gada 31. janvārī Prāgā. Foto: EuroLeague Women

WNBA brīvā aģentūra sākusies ar titulētu spēlētāju ierašanos ASV finanšu un biznesa galvaspilsētā. Ņujorkas "Liberty" dažu dienu laikā papildinājusi sastāvu ar divām MVP titula īpašniecēm – Džonkvelu Džonsu un Breanu Stjuarti, kā arī saspēles vadītāju Kortniju Vanderslūtu.

Šovasar nebūs pirmā reize, kad spēlētājas ar Bosnijas, Ungārijas un ASV pasēm spēlēs vienā komandā. Kortnija Vanderslūta, Breana Stjuarte un Džonkvela Džonsa pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK, taču krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā izjauca Urālu superkomandu.

Minētais trio vēl pērn spēlēja trīs dažādos WNBA klubos. Breana Stjuarte septiņas sezonas pārstāvēja Sietlas “Storm”. Vanderslūta kopā ar sirdsdraudzeni Aliju Kvigliju spēlēja Čikāgas “Sky”, bet Džonsa bija “Connecticut Sun” priekšējās līnijas balsts.

WNBA klubu rīcības brīvību ietekmē līgas noteiktie algu griesti. “Liberty” gadījumā jūtams, ka kluba izdevumi un ieguldījumi būs lielāki par formāli atļautajiem cipariem. Maz ticams, ka trīs pirmā kalibra zvaigznes pārceltos uz “Lielo ābolu” bez dažāda veida papildus labumiem.

Ņujorkas “Liberty” īpašnieks Džozefs Cai starpsezonas kampaņu veidoja ap Stjuartes piesaisti. Divkārtējās WNBA čempiones ierašanās atstāja iespaidu uz pārējiem lēmumiem. Kā izrādījās, tie saslēdzās jau izveidotas partnerības atjaunošanā.

Kustība notika abās Atlantijas okeāna pusēs. Četru WNBA klubu pārstāvji devās uz Stambulu, lai klātienē uzrunātu “Fenerbahce” spēlētāju Stjuarti. Amerikāņu superzvaigzne vairākas nedēļas deva mājienu par galamērķi, liekot nojaust, ka varētu spēlēt Ņujorkā.

Izmantotie resursi:
Sportacentrs.com intervija ar Breanu Stjuarti
Sportacentrs.com intervija ar Kortniju Vanderslūtu

     [+] [-]

, 2023-02-03 23:13, pirms gada
ar urālu glvā