Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Portāls nosauc Šteinbergu starp 10 labākajām 2018. gada Eiropas basketbolistēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Portāls nosauc Šteinbergu starp 10 labākajām 2018. gada Eiropas basketbolistēm
Anete Šteinberga. Foto: FIBA Basketball

Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga iekļauta portāla "eurobasket.com" 2018. gada Eiropas labāko spēlētāju otrajā simboliskajā izlasē.

Eiropiešu pirmajā izlasē iekļuvusi francūziete Olivija Epupā, spāniete Alba Torrensa, ukrainiete Alīna Jagupova, serbiete Soņa Petroviča un beļģiete Emma Mēsmana. Pēdējā no viņām arī nosaukta par pagājušā gada labāko Eiropas basketbolisti.

Tikmēr otrajā izlasē kopā ar Šteinbergu tikušas turciete Išila Albena, spāniete Marta Šargaja, melnkalniete Jeļena Dubļeviča un zviedriete Amanda Zavī.

Šteinberga šosezon pārstāv Itālijas komandu Venēcijas "Umana Reyer", kuras sastāvā nacionālajās meistarsacīkstēs sezonas pirmajās desmit spēlēs vidēji iemetusi 15,9 punktus un savākusi 8,8 atlēkušās bumbas. Venēcijas basketbolistēm neizdevās iekļūt FIBA Eirolīgā, kur tās kvalifikācijā piekāpās Latvijas čempionēm "TTT Rīga", bet FIBA Eirokausā latviete pirmajā posmā sametusi vidēji 13,2 punktus.

Pērnajā rudenī Šteinberga izcēlās ar vidēji 19,3 punktiem un 11,7 atlēkušajām bumbām Pasaules kausa finālturnīrā, kurā gan debitante Latvija neizkļuva no apakšgrupas. Zīmīgi, ka Šteinberga netika nosaukta par 2018. gada Latvijas labāko basketbolisti, šajā aptaujā uzvarot Kitijai Laksai.

Paralēli "eurobasket.com" veica arī 2018. gada labāko Eiropā spēlējošo basketbolistu noteikšanu, šajā nominācijā uzvarot amerikānietei Kailai Makbraidai. Šeit Šteinberga neiekļuva vienā no divām simboliskajām izlasēm, bet tika iekļauta "Honorable Mention" desmitniekā, kas sekoja aiz labākajām desmit spēlētājām.

Izmantotie resursi:
https://www.eurobasket.com/Euroleag...

     [+] [-]

, 2019-01-03 19:51, pirms 5 gadiem
Atzīstami! Zviedrietei gan interesants uzvārds....

     [+] [-]

, 2019-01-03 20:15, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Atzīstami! Zviedrietei gan interesants uzvārds....
Vispār jau viņas vārdu izrunā "Amanda Zavī Bazuku" (nevis Zahui kā tādai ķīnietei vai krievietei), ņemot vērā, ka viņai ir franču saknes (Kotdivuārā tāpat kā Francijā runā franciski).

     [+] [-]

, 2019-01-03 20:53, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Atzīstami! Zviedrietei gan interesants uzvārds....
Sopron spēlē ar TTT šī te zviedriete izcēlās ar diezgan nesportisku pārkāpumu pret Brumermani, ka rezultātā Aijai tika salauzts deguns. Un vispār tajā spēlē viņa neparādīja neko no tā, lai te tiktu iekļauta kādā tur simboliskā izlasē. Protams, šis vērtējums ir visas sezonas garumā! Bet vienalga gaidu 20. februāri, kad Sopron viesos Rīgā un varēs Zavī Bazuku jeb vienkārši Zahui kārtīgi izsvilpt! Par Anetes iekļaušanu šajā sarakstā patiess prieks!