Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Algu grīda" un spēlētāju aizsardzība: Spānijas virslīgā parakstīts kolektīvais līgums

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Algu grīda" un spēlētāju aizsardzība: Spānijas virslīgā parakstīts kolektīvais līgums
Viktors Frankoss, Lusila Paskva, Karmena Mugurusa, Pilara Alegrija un Eliza Agilara. Foto: FEB

Spānijas sieviešu virslīgas klubu asociācija un Basketbola spēlētāju asociācija ceturtdien, 30. novembrī, Augstākajā sporta padomē parakstīja "Liga Femenina Endesa" kolektīvo līgumu, iesākot juridiskās procedūras tā reģistrācijai.

Klubu asociācijas prezidente Karmena Mugurusa un Basketbola spēlētāju asociācijas (AJUB) prezidente Lusila Paskva parakstīja līgumu, kurš tika uzrakstīts pēc sarunām vairāku mēnešu garumā.

Līguma parakstīšanu apmeklēja izglītības un sporta ministre Pilara Alegrija, Spānijas basketbola federācijas (FEB) prezidente Elīza Agilara un Augstākās sporta padomes (CSD) prezidents Viktors Frankoss.

Kolektīvais līgums nosaka virslīgas spēlētāju minimālo algu – 16 000 eiro gadā (bruto, pirms nodokļiem). Dokumentā izskaidrotas klubu un spēlētāju juridiskās attiecības – spēlētājām sniegtas lielākas garantijas attiecībā uz atvaļinājumiem, pārtraukumiem un disciplinārajiem noteikumiem.

Lusila Paskva uzsvēra, ka “vienošanās ir plats solis profesionālisma virzienā un īsta vienlīdzība basketbolā starp vīriešiem un sievietēm. Kolektīvais līgums aizsargā spēlētājas. Šī ir diena, kad pateikties visiem cilvēkiem, kuri mūs atbalstīja, pavadīja mūs un turpināt to darīt, jo šīs nav beigas, bet kopīga darba sākums”.

“Šī vienošanās apstiprina intensīvo un kopīgo darbu, kuru klubi un spēlētājas veic gadu garumā. Šīs nav ceļojuma beigas, bet pirmā pietura. Priecājos, ka sieviešu basketbols turpina augt un pārstāv mūs vienojošās vērtības: cieņu, spēju vienoties un mērķi padarīt sabiedrību labāku,” teica Karmena Mugurusa.

CSD prezidents Viktors Frankoss: “Šī vienošanās ir drosmīga, ambicioza un dāsna apņemšanās. Tās saturs simbolizē vēl vienu posmu ceļā uz pilnu iespēju vienlīdzību un atbalsta sieviešu klubu profesionālizāciju. Kolektīvais līgums sportistēm nodrošina labākus darba nosacījumus. Tas palīdz nostiprināt sieviešu sporta lomu mūsu sabiedrībā.

FEB ir viena no divām stiprākajām Eiropas nacionālajām basketbola federācijām. ACB ir otrā stiprākā nacionālā līga aiz NBA, savukārt “Liga Femenina Endesa” spēlē 16 profesionāli klubi – vairāk nekā Francijas, Itālijas un Turcijas virslīgās.

Izmantotie resursi:
https://www.lfendesa.es/2023/11/30/...

     [+] [-]

, 2023-12-26 22:16, pirms pusgada
Tā viena gan gara!
Un viņai vajadzēs vīru vēl garāku!
Viņai laikam tikai Porziņģis derētu!