Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Hemona: "Ceru, ka trešdien labi nospēlēsim"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Hemona: "Ceru, ka trešdien labi nospēlēsim"
#5 Becky Hammon vs 2006 WNBA Finals MVP Deanna Nolan
Foto: fibaeurope.com

"Esmu priecīga, spēlējot Spānijā. Valensija ir vienkārši lieliska pilsēta, mums ir ļoti laba komanda, daudz lielisku meiteņu un varu teicami pavadīt laiku," pēc ierašanās Rīgā sarunā ar Sportacentrs.com iespaidos dalījās Spānijas sieviešu basketbola čempionvienības
"Ros Casares" un WNBA kluba "San Antonio Silver Stars" aizsardze Bekija Hemona (Becky Hammon).

Amerikāniete Spānijas čempionēm pievienojās novembra sākumā un šobrīd parakstījusi līgumu līdz decembra beigām. Vai Bekija turpinās spēlēt Valensijā 2010. gadā? „Tieši pašlaik diskutējam ar kluba vadību par līguma pagarināšanu (pēc Ziemassvētkiem). Gala iznākums būs atkarīgs no tā, kā abas puses spēs panākt vienošanos.”

2009. gada vasarā pēc bronzas medaļu izcīnīšanas Eiropas čempionātā Latvijā, spēlējot Krievijas izlases sastāvā, Hemona atgriezās WNBA klubā „San Antonio Silver Stars”, kura rindās 2008. gadā uzvarēja WNBA Rietumu konferencē. Šogad tik labi neveicās, klubs WNBA finālā neiekļuva. Bekija tika iekļauta WNBA simboliskajā piecniekā (2009 All WNBA First Team), taču individuālo sasniegumu spēlētājai aizēnojusi komandas neveiksme.

„Ar WNBA sezonu īpaši apmierināta neesmu, drīzāk esmu sarūgtināta. Zini, daudz uzticos mūsu treneriem („San Antonio Silver Stars”) un esmu pārliecināta, ka veiksim nepieciešamās izmaiņas, lai būtu konkurētspējīgas jaunajā sezonā. Lai būtu, kur vēlamies nokļūt un uzvarēt čempionātā.”

Hemona ir pozitīvi noskaņota par dopinga lietošanā notiesātās amerikāņu vieglatlētikas bijušās zvaigznes, sprinteres Merionas Džonsas (Marion Jones) mēģinājumu iesaistīties profesionālajā basketbolā, pirms dažām nedēļām sākot treniņus „San Antonio Silver Stars” treneru vadībā.

„Es nezinu, vai Meriona Džonsa spēlēs WNBA. Viņa šobrīd trenējas un man bija iespēja nedaudz redzēt viņu trenēties, pirms devos uz Spāniju. Tikos ar viņu un ceru, ka viņai tas izdosies. Ka tas būs veiksmes stāsts un viņa spēs iekļūt profesionālajā basketbolā, tiešām uz to ceru. Un zinu, ka San Antonio viņai būs iespēja. Tas noteikti palielinās interesi (par sieviešu basketbolu). Zinu, ka varētu piespēlēt bumbu kādai (spēlētājai), kura laukumā var būt visātrākā.”

Bekija vēl nezina, vai 2010. gada septembrī brauks uz Čehiju, lai trešo reizi startētu Krievijas valstsvienības rindās. „Pagaidām vēl neko nezinu teikt par dalību 2010. gada Pasaules čempionātā. Visas iespējas šobrīd ir atvērtas. Spēlēšana Krievijas izlasē bija labi pavadīts laiks, bet pagaidām par dalību nākamajā čempionātā spriest ir pāragri, redzēsim, kā tas notiks. Man pietrūkst komandas biedrenes Krievijas izlasē, cerams, tas nostrādās. Ja nē, vēlu viņām visu labāko.”

Sarunas noslēgumā Hemona uzsvēra, ka spēlēšana Latvijā kļuvusi par ierastu lietu.
„Pēdējos divos gados Latvijā esmu bijusi daudz reižu, pierasts. Rīga ir ļoti jauka pilsēta, cerams, arī šoreiz iesim uz priekšu un trešdien labi nospēlēsim. Par „TTT Rīga” pagaidām neko nevaru pateikt, neesmu vēl redzējusi nevienu video. Iepriekšējā reizē, kad „Ros Casares” spēlēja ar Rīgu, vēl nebiju pievienojusies komandai.”

  +4 [+] [-]

, 2009-12-02 14:35, pirms 14 gadiem
Bekij parādi šovakar kā jaspēle basketbols!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja