Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zaļi-balta: Grieķijas čempione Vītola pārceļas uz Itāliju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zaļi-balta: Grieķijas čempione Vītola pārceļas uz Itāliju
Kristīne Vītola. Foto: Olympiacos SFP

Kristīne Vītola 2023. gada sezonā pārstāvēs Itālijas čempionāta pusfinālisti "Virtus Eirene Ragusa", ceturtdien, 2. jūnijā, informēja Sicīlijas basketbola kluba preses dienests.

Garā spēlētāja 15. maijā kļuva par Grieķijas čempioni. Juglas audzēkne kopā ar Mārtiņu Zībartu un Pirejas “Olympiacos” finālsērijā pārspēja Atēnu “Panathinaikos” ar 4-2. Vītola izšķirošajā spēlē kļuva par “sarkano” vērtīgāko spēlētāju un guva 21 punktu.

Latviete palīdzēja “Olympiacos” pirmo reizi kluba vēsturē sasniegt Eiropas kausa “Round of 8” kārtu un uzvarēja Grieķijas kausa izcīņā. Nacionālajā čempionātā Vītola 33 spēlēs vidēji 25 minūtēs guva 13,0 punktus, izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Spēlētāja realizēja 50% divpunktu un 35% trīspunktu metienu, kā arī gandrīz 80% brīvmetienu.

“Esmu dzirdējusi ļoti pozitīvas lietas par Itālijas čempionātu,” kluba paziņojumā citēta “zaļi-balto” jaunā spēlētāja. “Esmu pārliecināta, ka spēlēšana Raguzā ir lieliska iespēja. Pāris reižu esmu tajā spēlējusi, bet esmu zinātkāra un vēlos nākamajā sezonā iepazīt pilsētu. Galvenais, ceru uz sekmīgu sezonu un komandas mērķu sasniegšanu.”

Raguzas sporta direktors Alesandro Skrofani papildināja Vītolas teikto: “Kristīne ir daudzpusīga spēlētāja. Viņas klātbūtne palielinās mūsu iespējas zem groza, taču viņa apveltīta arī ar labu metienu. Vītolai ir liela pieredze, spēlējot Eirolīgā un Eiropas kausā, tāpēc esam priecīgi par noslēgto līgumu.”

Raguzas klubs finišēja piektajā vietā Itālijas čempionāta regulārajā sezonā, ceturtdaļfinālā divu spēļu summā pārspēja ceturtās vietas īpašnieci “Lucca”, bet pusfinālā ar 1-2 piekāpās Kitijas Laksas pārstāvētajai “Famila Schio”. Bronzas sērija netika spēlēta.

Sicīlijas klubs maija vidū šķīrās no divām līderēm – projām devās Mariela Santuki un Somijas centra spēlētāja Avaka Kuiera. Pirms nedēļas, 26. maijā, “Ragusa” parakstīja līgumu ar saspēles vadītāju Frančesku Dotto, bet Vītola kļuva par komandas otro jaunieguvumu.

Vītola iepriekš viesojās Raguzā, pārstāvot Gundara Vētras trenēto Polijas klubu “Arka Gdynia”.

Izmantotie resursi:
https://www.passalacquabasket.it/kr...