Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

LSBL turpinās cīņa par ceturto vietu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

LSBL turpinās cīņa par ceturto vietu
Sabīne Dukāte pret Olgu Kazakeviču
Foto: Jevgēņijs Jaņens

Šodien LSBL tiks aizvadītas uzreiz trīs spēles un divās no tām laukumā dosies komandas, kuras turpina cīņu par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm - "DU/Swedbank" un "Liepājas Metalurgs".

Metalurgs - LU

Kā pirmās laukumā jau plkst. 17:00 dosies "Metalurga" un "LU" basketbolistes. Rīdzinieces nespēj uzvarēt jau kopš novembra. Nekas neliecina, ka arī šodien Liepājā viņām varētu uzsmaidīt veiksme. "Metalurgs" pēdējās spēlēs demonstrē ļoti pārliecinošu sniegumu, pie tam iepriekšējā komandu savstarpējā spēlē Liepājā mājinieces uzvarēja ar graujošo 97:56.

Savā laukumā liepājnieces ir spējīgas uz daudz ko, ko viņas jau vairākkārt pierādījušas. Uzvara "Metalurgam" ļaus saglabāt itin labas izredzes uz iekļūšanu četru labāko komandu pulkā, bet arī zaudējums vēl pilnībā nepārvilks strīpu izredzēm. Par labu "Metalurgam" nāks arī tas, ka pēdējās "LU" spēlēs rīdziniecēm palīdzēt nav varējušas trīs potenciālās pamatspēlētājas - Lapsiņa, Bundule un Kiršteine.

TTT Juniores - DU

Vissīvākā no visām trīs šodienas spēlēm varētu būt starp "TTT Juniorēm" un "DU". Lai arī komandas turnīra tabulā šķir četras uzvaras un visās līdzšinējās spēlēs diezgan pārliecinoši labāk izskatījās daugavpilietes, vieglu dzīvi viņām šodien neviens nesola. "Juniores" vairākās pēdējās spēlēs nospēlējušas vairāk nekā labi (droša uzvara pār "RTU", "LU", kā arī zaudējums ar -2 "Metalurgam") un arī šodien viņas varētu pabojāt nervus daugavpilietēm, kurām uzvara ir ļoti nepieciešama.

Ja "DU" šodien izdosies uzvarēt, tunelis uz labāko četrinieku kļūs arvien gaišāks. Spēles sākums "Rīdzenes" sporta zālē 19:45.

Cēsis - RTU/Merks

Trešā šodien spēle sāksies plkst. 18:30 Cēsīs. Skaidrs, ka mačā starp "Cēsīm" un "RTU" uzvarētājs jau ir skaidrs pirms tā sākuma, taču brīnumi gadās. Šī gan, visticamāk, nebūs tā spēle, pie tam "RTU" rindās nespēlēs komandas līdere Ilze Gotfrīda, kura izlaiž mačus pret abām līgas labākajām komandām.

Situācija turnīra tabulā

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Cēsis18171
2.TTT-Rīga19172
3.RTU-Merks211110
4.DU/Swedbank19811
5.Liepājas Metalurgs19712
6.TTT-Rīga Juniores18414
7.LU20317

Izmantotie resursi:
basket.lv