Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT pēc visu netrāpīto metienu puslaika nepanāk "Galatasaray"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT pēc visu netrāpīto metienu puslaika nepanāk "Galatasaray"
Gunta Baško-Melnbārde
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"TTT Rīga" basketbolistes ceturtdien, 1. decembrī, Eiropas kausa izcīņas mājas spēlē zaudēja Stambulas "Galatasaray" ar rezultātu 60:83, taču kopvērtējumā saglabāja otro vietu. Nākamajā spēlē 7. decembrī rīdzinieces izbraukumā sacentīsies pret "Dynamo Novosibirsk".

C grupas kopvērtējums

#KomandaU-ZP
1Galatasaray4-08
2TTT Rīga2-26
3Dynamo Novosibirsk1-35
4Samsun Canik1-35

“Galatasaray” trešdien piecos no rīta ieradās lidostā, lai Rīgā ierastos 30 stundas pirms spēles. Salīdzinot ar pirmo tikšanos Stambulā pretinieču rindas papildināja amerikāniete Ivonne Andersone un senegāliete Astu Traore, tiesa, spēlei tika pieteikta vienīgi pirmā. Viešņām uzvara nodrošināja iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Aigara Neripa un Jāņa Nešpora trenētā komandai pārtrūka piecu uzvarēto mājas spēļu sērija Eiropas kausa grupas turnīra spēlēs. Rīdzinieces joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Par labu tam nākusi Elīnas Babkinas pārstāvētā Samsunas kluba uzvara mājās pār Novosibirsku – 63:55.

Starta piecinieki

TTT: Eibele, Krastiņa, Baško-Melnbārde, Sazerlenda, Paugaite
Galatasaray: Albena, Džefersone, Demiroka, Džolakolu, Koksala

Anda Eibele pirmajā uzbrukumā atbrīvojās no viņai sekojošās Moraijas Džefersones un garāmgājienā uz grozu guva divus punktus – 2:0. Brīdi vēlāk saspēles vadītāja iespēlēja bumbu Giedrei Paugaitei, taču nākamajās minūtēs ar punktu gūšanu vairs nesekmējās. “Galatasaray” ķērās pie iecienītā presinga pa visu laukumu, divām vai trīs spēlētājām metoties virsū bumbas turētājai. TTT basketbolistes pārvarēja lielāko daļu slazdu, tomēr metienos no spēles tik labi negāja. Līdz ceturtdaļas beigām izdevās trāpīt divas reizes, kamēr Džefersone to darīja biežāk – 10:21. TTT piecus no pirmajiem vienpadsmit punktiem guva ar brīvmetieniem (5/8), bet pēdējā uzbrukumā tālmetienu no labā stūra realizēja kapteine Ieva Krastiņa – 14:21.

Nākamās desmitminūtes sākumu aizkavēja tehniska problēma – pārstāja strādāt sekretariāta galdiņa elektrības pagarinātājs, taču tas tika ātri nomainīts. TTT neizdevās pirmais ātrais pretuzbrukums, kamēr viešņas atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas – 14:27. Mājiniecēm joprojām neveicās metienos no spēles, 18 minūtēs trāpot tikai sešas reizes, savukārt “Galatasaray” iekrita pat sarežģīti metieni – 18:43. Deviņpadsmitās minūtes sākumā Anda Eibele beidzot trāpīja tālmetienu – 21:43. Pusotru minūti vēlāk aizsardze izcīnīja atlēkušo bumbu pēc kolēģes neprecīzā soda metiena un guva divus punktus – 24:43. Ceturtdaļas izskaņā notika rets gadījums. Moraija Džefersone netrāpīja nevienu no diviem brīvmetieniem.

Pirmajā puslaikā mājinieces trāpīja tikai katru ceturto metienu no spēles, kamēr “Galatasaray” precizitāte bija divas reizes labāka (8/31 pret 14/26). Lielākā atšķirība bija gūtajos punktos soda laukumā (8-18), jo pretinieču aizsardzes vairāk saasināja spēli, kā arī rezervistu pienesumā (2-20). Eibelei un Paugaitei bija pa septiņiem punktiem katrai, kamēr Džefersone un Andersone divatā sameta 23 punktus.

Ieva Krastiņa pirmajā uzbrukumā devās agresīvā garāmgājienā un bija precīza – 26:43. Pretējā pusē, vairāku desmitu “Galatasaray” fanu atbalstīta, Kristīne Vītola realizēja abus soda metienus un noslēdza ātro pretuzbrukumu – 30:48. TTT uzbrukumā pagalam neveicās Sidnijai Kārterei, kura divas reizes netrāpīja no groza apakšas. Džefersone sodīja misēkļus, atjaunojot viešņām plus divdesmit – 30:50. Aišas Sazerlendas pustālais un Guntas Baško-Melnbārdes pirmais tālmetiens samazināja starpību (35:52), taču “Galatasaray” pēc 2+1 gājiena atguva 20 punktu pārsvaru. Digna Strautmane ar atspēlētu bumbu Paugaitei iesāka nākamo izrāvienu, kura noslēgumā TTT pietuvojās 13 punktu attālumā – 46:59. Pusstundas izskaņa nebija tik laba. Išila Albena uzbrukuma pēdējā sekundē iemeta svarīgu divpunktnieku, bet rīdziniecēm ar precīzu metienu atbildēt neizdevās – 46:61.

Trīsdesmit pirmajā minūtē rīdziniecēm izdevās izcīnīt vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā, Ievai Krastiņai no jauna samazinot starpību – 48:61. Kārterei turpināja neveikties NCAA čempioņu duelī. Džefersone kārtējo reizi atņēma viņai bumbu, gūstot vieglus punktus, savukārt pusminūti vēlāk “Galatasaray” izdevās trāpīt tālmetienu – 48:68. TTT vēlreiz samazināja starpību līdz 13 punktiem, taču Džefersones un Albenas saspēle atkārtoti novērsa “Galatasaray” draudošās briesmas. Pusminūti pirms beigām Vītola un Džefersone vēlreiz panāca 20 punktu pārsvaru – 60:81.

EuroCup Women C grupa, 1. decembris, "Elektrum" Olimpiskais centrs

TTT Rīga – Galatasaray 60:83 (14:21, 10:22, 22:18, 14:22)
TTT: Sazerlenda 18, Paugaite 16 (7ab, 9ip), Krastiņa 7, Eibele 7, Kārtere 5, Baško-Melnbārde 3 (7rp), Strautmane 3, Kūlīte 1, Priede, Veidere, Eglīte; Šepte.
Galatasaray: Džefersone 26 (6pb, 8ip), Andersone 20, Popova 10 (6ab), Džolakolu 7 (5pp), Vītola 6 (6ab), Koksala 5, Albena 5 (5ab, 6rp), Demiroka 4, Sahina, Topuza, Gušlu; Tasara.
Tiesneši: Andrejs Šarapa (Baltkrievija), Viola Ģērģi (Norvēģija), Rune Resels Larsens (Dānija).
Komisārs: Lešeks Rākoci (Polija).

  +2 [+] [-]

, 2016-12-01 20:46, pirms 8 gadiem
biežāk vajadzētu spēlēt pret šāda līmeņa treneri un komandu, jo kantējot raplas, tarvas un dažādas universitātes, var beigās nepietikt spēka pat AEBL

     [+] [-]

, 2016-12-01 22:31, pirms 8 gadiem
Izskatījās, ka Galtasaray ir no citas līgas...nebija mūsu dāmām kaut kas ...
Nu, tagad jāvinnē Novosibirskā!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-01 22:39, pirms 8 gadiem
Izlašu pārtraukums nebija nācis komandai par labu! Manuprāt, visas spēlētājas šodien atpalika no tās kondīcijas, kas bija spēlē pret Samsun! Gunta šodien centās spēlēt kā Karmelo, bet viņa tomēr nav Karmelo! Pret Galatasaray tik individuāli spēlēt nevar! Uzkrītošs bija formas kritums abām amarikānietēm! Noteikti pie vainas ir saspringtu spēļu trūkums kalendārā, jo no 10. novembra TTT neviena sakarīga pretinieka nav bijis! Te noteikti ir viela pārdomām ( atcerēsimies pagājušās sezonas spēli Rīgā pret Venēcijas klubu pēc Jaungada brīvdienām, kad bija līdzīga situācija). Labi, ka tagad ir divas spēles Polijā, tas ļaus labāk sagatvoties EuroCup izbraukuma spēlām Novosibirskā un Samsunā!! Bet nu galvu augšā, nekas traks nav noticis! Nākamie divi pretinieki ir ņemami arī izbraukumā!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-01 23:08, pirms 8 gadiem
ak68 rakstīja: Izlašu pārtraukums nebija nācis komandai par labu! Manuprāt, visas spēlētājas šodien atpalika no tās kondīcijas, kas bija spēlē pret Samsun! Gunta šodien centās spēlēt kā Karmelo, bet viņa tomēr nav Karmelo! Pret Galatasaray tik individuāli spēlēt nevar! Uzkrītošs bija formas kritums abām amarikānietēm! Noteikti pie vainas ir saspringtu spēļu trūkums kalendārā, jo no 10. novembra TTT neviena sakarīga pretinieka nav bijis! Te noteikti ir viela pārdomām ( atcerēsimies pagājušās sezonas spēli Rīgā pret Venēcijas klubu pēc Jaungada brīvdienām, kad bija līdzīga situācija). Labi, ka tagad ir divas spēles Polijā, tas ļaus labāk sagatvoties EuroCup izbraukuma spēlām Novosibirskā un Samsunā!! Bet nu galvu augšā, nekas traks nav noticis! Nākamie divi pretinieki ir ņemami arī izbraukumā!
Tā ir TTT problēma- augsta līmeņa spēļu pieredzes trūkums. Turcijas līgā gandrīz katra spēle ir ar maksimālu sasprindzinājumu, kamēr TTT daudzas spēles beidzas ar 100 punktu starpību. Ja vēl pa vidu ir Eiropas kausu pārtraukums, komanda zaudē nopietnu spēļu tonusu
Izlašu spēlētājām (gan latviešu, gan Ģiedrai) bija izlases, amerikānietes trenējās (vai vispār nopietni trenējās?) pa savam. Nerips bija izlasē, un pāris dienās pārslēgties uz klubu nav vienkārši
Bet no tabulas situācija ir visai pateicīga. Ļoti reāls pat ir scenārijs, ka abas izbraukuma spēles zaudējot, tāpat 2. vieta tiks saglabāta
Komanda jau ir laba, ko pierādīja iepriekšējās spēles. Šodien bija vairāki negatīvi blakusapstākļi. Galvu augšā!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-01 23:10, pirms 8 gadiem
Jau pirms eirokausu sezonas teicu ka TTT komandai ir divas vājas vietas - treneris un saspēles vadītāja. Šinī spēlē tas kārtējo reizi apstiprinājās par 100%. Kā rezerviste Eibele vēl būtu +/- ok, bet par ko algu maksā Kārterei grūti saprast.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-01 23:20, pirms 8 gadiem
Nokia5030 rakstīja: Jau pirms eirokausu sezonas teicu ka TTT komandai ir divas vājas vietas - treneris un saspēles vadītāja. Šinī spēlē tas kārtējo reizi apstiprinājās par 100%. Kā rezerviste Eibele vēl būtu +/- ok, bet par ko algu maksā Kārterei grūti saprast.
Nu nu nu
Neripam ir pietiekama pieredze sieviešu basī. Palīgos gan varētu aicināt Vētru, kas sēž bez darba
Kārtere ne pirmo gadu spēlē TTT un visumā ir apliecinājusi sevi labi. Nav godīgi izdarīt secinājumus pēc vienas neveiksmīgas spēles

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 09:07, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Nu nu nu
Neripam ir pietiekama pieredze sieviešu basī. Palīgos gan varētu aicināt Vētru, kas sēž bez darba
Kārtere ne pirmo gadu spēlē TTT un visumā ir apliecinājusi sevi labi. Nav godīgi izdarīt secinājumus pēc vienas neveiksmīgas spēles
Kārtere šogad nevienu spēli eirokausos nav labi nospēlējusi. Štrunts par to ka nevar trāpīt grozā pat no groza apakšas, viņas galvenais uzdevums ir pārdriblēt pāri centram un atdot sakarīgu piespēli. Ar to ir lielas problēmas ja viņu nopietni sedz.
P.S. Ja tu secinājumus izdari no spēlēm Latvijas čempī vai Igaunijas apvienotajā čempī (kur TTT uzvar ar minimums 50punktu starpību) tad mums nav par ko diskutēt.

     [+] [-]

, 2016-12-02 09:37, pirms 8 gadiem
Nokia5030 rakstīja: Kārtere šogad nevienu spēli eirokausos nav labi nospēlējusi. Štrunts par to ka nevar trāpīt grozā pat no groza apakšas, viņas galvenais uzdevums ir pārdriblēt pāri centram un atdot sakarīgu piespēli. Ar to ir lielas problēmas ja viņu nopietni sedz.
P.S. Ja tu secinājumus izdari no spēlēm Latvijas čempī vai Igaunijas apvienotajā čempī (kur TTT uzvar ar minimums 50punktu starpību) tad mums nav par ko diskutēt.
Protams, tev taisnība, ka Kārtere šogad nav vēl parādījusi labu spēli, tomēr gribētu minēt, ka pie vainas iespējams ir pirmajā spēlē ar Galatasaray gūtā trauma! Arī vakardienas spēlē bija redzams, ka tās sekas viņai traucē pilnvērtīgi darboties laukumā!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-02 09:54, pirms 8 gadiem
No ko teikt,Kartera nav pagājušā gada Kartera. Nu un to nesaprotu,kā aizsardze var nospēlēt spēli bez nevienas piezīmes. Te kaut kas nelīmējas kopā. Ak veselības problēmas? Meitenes,saņēmās!