Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT atgriežas Daugavas sporta namā, Eirolīgas "burbuļi" Rīgā – par dārgu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT atgriežas Daugavas sporta namā, Eirolīgas "burbuļi" Rīgā – par dārgu
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un spēlētāja Ieva Pulvere. Foto: Gints Jankovskis

Basketbola klubs "TTT Rīga" jauno sezonu sāks divos turnīros: "Douglas" Baltijas līgā un FIBA Eirolīgā, kā arī izskatīs iespēju atgriezties Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL). Vietējā čempionāta mājas spēles tiks aizvadītas Daugavas sporta namā, bet Eirolīga – ārzemēs, preses konferencē "AC Hotel Riga" informēja kluba vadība.

Gunta Baško, “TTT Rīga” valdes priekšsēdētāja

“Starpsezonā notika sarunas par kluba pastāvēšanu. Iznākums pozitīvs – sestdien, 3. oktobrī, sāksies jaunā sezona. Komanda ir nokomplektēta un kaujas gatavībā. Paldies Artūram Štālbergam un Mārtiņam Gulbim par ieguldīto darbu – komandai izveidojusies laba komuikācija ar kluba vadību. Ceru, ka tas atspoguļosies sportiskajos rezultātos.”

Artūrs Štālbergs, “TTT Rīga” ģenerālmenedžeris

“Paldies kluba valdei un dibinātājiem par parādīto uzticību. Ieguldīts liels darbs, lai TTT turpinātu attīstīties un rādīt augstus rezultātus. Jauna mājvieta, vietējā un starptautiskā situācija, epidemiologu prasības – pirmajā treniņprocesa mēnesī gāja kā pa kalniem. Kolektīvs saskārās un pārvarēja šķēršļu virkni. Ja izturēsim pirmos mēnešus un turēsimies kopā kā dūre, panākumi neizpaliks.”

Mārtiņš Gulbis, “TTT Rīga” galvenais treneris

“Svarīgākais vasarā paveiktais darbs – leģendāra kluba saglabāšana grūti prognozējamos apstākļos. Esmu gandarīts un priecīgs par izveidoto saikni starp kluba un komandas vadību. Gandarī meiteņu attieksme – manā vadībā viņām nav un nebūs viegli. Ticu visām 11 spēlētājām – iespēju sevi pierādīt došu visām. Nedomājam par nākamo nedēļu un mēnesi – tikai par rītdienu.”

Ieva Pulvere, “TTT Rīga” spēlētāja

“Liels prieks, ka komanda turpina pastāvēt. Paldies par uzticēšanos un doto iespēju. Katra laukumā pavadītā diena ļauj justies arvien labāk. Komandā izveidojies ļoti labs mikroklimats. Treneri un spēlētājas ļoti gaida pirmo spēli. Tālāk dzīvosim dienu pa dienai, lai izdarītu visu, ko varam.

Pēc bērna piedzimšanas nebija simtprocentīga pārliecība par atgriešanos profesionālajā basketbolā. Situācija izrādījās pateicīga – dēls ļāva izgulēties, jūlijā atsāku piedalīties valstsvienības treniņos un TTT deva nākamo iespēju. Agrāk biju basketbolā līdz matu galiņiem – spēļu ierakstus noskatījos pat 15 reizes. Šobrīd mēģinu visu darīt atbrīvoti – ar svaigu galvu.”

Kluba jaunumi

Par kluba mājvietu. Izmaksu un citu iemeslu dēļ mainījām treniņzāli – trenējamies “Fēniksa” sporta zālē Šampēterī. Mājas spēles Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā aizvadīsim Daugavas sporta namā – zālē, kurā komanda spēlēja līdz 2008. gada decembrim, kā arī 2009. gada februārī un decembrī.

Par parādu atmaksu. Sadarbībā ar kreditoriem izveidots grafiks parādu atmaksai – pašlaik atmaksāti apmēram 40% parādu. Līdz pavasarim plānots saistības nokārtot pilnībā.

Par pārbaudes spēlēm. Vīzu un epidemioloģisko ierobežojumu dēļ atceltas četras pārbaudes spēles pret Minskas “Horizont” un Viļņas “Kibirkštis MRU”. Pirmo reizi vēsturē aizvadītas četras spēles tikai pret Rīgas sporta skolu zēnu komandām. Komandas fiziskums un intensitāte auga katrā cīņā.

Par “TTT juniorēm”. Kluba vadība piedāvāja Matīsam Rožlapam kļūt par Mārtiņa Gulbja asistentu, vienlaikus turpinot darbu ar junioru komandu. Treneris izvēlējās Latvijas Universitātes piedāvājumu kļūt par galveno treneri. Paldies Matīsam par ieguldījumu un veiksmi turpmākajā karjerā. Notiek sarunas ar vienu no Rīgas sporta skolām par fārmkluba izveidi – nākamgad plānos Baltijas līga.

Par treniņprocesu. Meganai Hafai nepieciešama atjaunošanās pēc spraigās vasaras Amerikā. Viņa un citas ārzemju spēlētājas pēc atbraukšanas devās obligātajā pašizolācijā, tāpēc pilnā sastāvā komanda treniņos būs tikai oktobra sākumā. Spēkā esošo ierobežojumu dēļ oktobrī un novembrī pietrūks spēļu pret stipriem pretiniekiem, taču būs iespējas uzlabot savstarpējo sapratni laukumā.

Par Eirolīgas sabraukumiem. Izrādījām interesi par viena sabraukuma rīkošanu Rīgā, taču nevaram finansiāli to atļauties. Eirolīgas prasības paredz, ka sporta centram visas sešas dienas jābūt “burbuļa” rīcībā – tādu pieeju iespējams nodrošināt tikai Rīgas arēnā un par lielām izmaksām.

Par ārzemnieču piesaisti. Eirolīgā iespējams pieteikt tikai divas spēlētājas bez Eiropas basketbola pilsonības. Spēlētāju meklēšana ir ļoti darbietilpīgs process – 150 aģenti atsūta piedāvājumus, apzvanām trenerus, spēlētājas. Spējām noturēt divas ārzemju spēlētājas. Beigās parakstījām līgumus ar 11 spēlētājām, iekļaujoties plānotajā algu budžetā.

Kalendārs (spēļu norises datumos iespējamas izmaiņas)

Sestdiena, 3. oktobris, plkst. 16:30 Liepāja/LSSS – TTT (Liepājas OC)
Piektdiena, 9. oktobris, plkst. 18:30 RSU – TTT (Rīgas 49. vidusskola)
Sestdiena, 17. oktobris, plkst. 19:00 TTT – Latvijas Universitāte (DSN)
Otrdiena, 20. oktobris, plkst. 20:00 BJBS Rīga juniores – TTT (Rīdzene)

Sestdiena, 7. novembris, 19:00 TTT – Liepāja/LSSS
------------Valstsvienību pauze 8.-16. novembrī---------------------------------
Trešdiena, 18. novembris, 19:00 TTT – RSU (valsts svētku spēle)
Svētdiena, 22. novembris, 13:00 Latvijas Universitāte – TTT
Sestdiena, 28. novembris, 19:00 TTT – BJBS Rīga juniores

Izmantotie resursi:
https://www.tttriga.lv/lv/jaunumi/t...