Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Trīs nesportiskās piezīmes – Venēcija bija nopietnā stresā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Trīs nesportiskās piezīmes – Venēcija bija nopietnā stresā"
Vanesa Jasa un Avaka Kuiera 2024. gada 29. februārī Venēcijā. Foto: EuroCup Women

"Šis ir ļoti labs rezultāts, ņemot vērā, ka sastāvā bija tik daudz jauno spēlētāju – 17, 19 un 20 gadus vecas meitenes pamata rotācijā. Patiesu prieku trešajā ceturtdaļā sagādāja iespēja vērot, kā Evelīna Otto dominēja soda laukumā," pēc izstāšanās no Eiropas kausa teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

TTT otro reizi sešu sezonu laikā pabeidza Eiropas kampaņu ar 10 uzvarām. Pirms pieciem gadiem divām uzvarām Eirolīgas kvalifikācijā sekoja astoņas uzvaras pamatturnīrā. Šogad divus klupienus Eirolīgas kvalifikācijā nomainīja desmit panākumu sērija un vieta Eiropas kausa “Top 8”.

“Pietrūka treniņprocess pēdējā mēneša laikā – izvēlējāmies saudzēt spēlētājas. Bez labiem treniņiem centāmies iedot sagataves spēlēm. Par to mūs daudzkārt sodīja. Negribu neko slikt teikt par nevienu meiteni – tik, cik varēja, viņas atdeva. Trenerim tas ir pats lielākais gods un lepnums.

Piecas spēlētājas savainojumu dēļ “izgāja” no ierindas uz īsāku vai garāku laiku. Dekija Koena ātri atgriezās laukumā pēc 95 dienu pauzes. Ieva Pulvere un Margo Klavo nespēlēja no 18. janvāra līdz 18. februārim. Kaira Lamberte iepauzēja 26 dienas, bet Luīze Sila spēlēja ar savainojumu.

Dekija Koena spēlēja...uz riska robežas. Ja spēlētāja pienāk pēc pirmās spēles un pasaka: “Trener, ceturtdien spēlēšu”, tas ir kaut kas vairāk par basketbolu. Tā ir liela cieņa, liels raksturs. Pateikt, ka nepiedos sev, ja nepalīdzēs komandai cīnīties par uzvaru ceļā uz pusfinālu. Cepuri nost!”

Ieva Pulvere astotdaļfināla otrajā spēlē pret “Roche Vendee” salauza roku. Precīzi mēnesi vēlāk kapteine atgriezās laukumā un abās cīņās pret Venēcijas “Reyer” spēlēja vairāk par 30 minūtēm. Luīze Sila līdzīgā situācijā viesos spēlēja vairāk nekā 16 minūtes.

“Laikam teiktu, ka ziedojās vairāk nekā puse sastāva. Tas ir visas organizācijas nopelns – kā mēs liekam viņām justies. Un kā viņas dod atpakaļ. Manuprāt, jāpaslavē kluba vadība – Juris Švanders, Normunds Narvaišs un prezidente Gunta Baško, kura arī šodien bija Venēcijā.”

Agresīvas sadursmes bija jau pirmajā puslaikā, bet otrajā puslaikā tās kļuva asākas. Nesportisko piezīmi pirmā saņēma Matilde Villa. Brīdi vēlāk – Liza Berkani, bet visnejaukāk pret rīdziniecēm izturējās garā spēlētāja Džesika Šeparde.

Negribas runāt par Venēcijas komandu – kā viņas izturas pret jaunākām spēlētājām. Trīs nesportiskās piezīmes liecina par nopietnu stresu. Skaidrs, ka kļūdu – un zaudēto vieglo punktu – skaits varēja būt mazāks, taču katra meitene pelnījusi pozitīvu vērtējumu par parādīto attieksmi.”

Kāds ir trenera pirmais vērtējums par Eirokausu sezonu? “Simts no simts – vispār bez jautājumiem. Tas, kā cīnījāmies un mēģinājām tikt galā ar savainojumiem. (Sezonas sākumā) izkrita Evelīna, pēc tam uz trīs mēnešiem izkrita pamatcentrs. Pārgrupējāmies un vienu mēnesi pavadījām ar septiņām spēlētājām. Četras pamata spēlētājas vienu mēnesi nespēlēja – tas ir vērienīgs stāsts.”

“Liels gods – par visām spēlētājām, kuras spēlēja, būdamas savainotas. Tas liecina, ka viņas cīnās par klubu – tas ir vērtīgāk par naudu. Pēc spēles teicu, ka darbs vēl nav pabeigts. Mums jāgatavojas nākamajām spēlēm Baltijas līgā un vēlāk Latvijas čempionātā.”

Venēcijas kanāli šoreiz paliks neapskatīti, toties rīdzinieces sezonu turpinās pilnā sastāvā. “Divpadsmitos dosimies uz lidostu, lai lidotu mājās.”

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 00:44, pirms 2 mēnešiem
VISS ir kārtībā, uztraukumam nav pamata

     [+] [-]

, 2024-03-01 05:28, pirms 2 mēnešiem
Jebkurā gadījumā - visu cieņu meitenēm! Būs labi!

     [+] [-]

, 2024-03-01 07:10, pirms 2 mēnešiem
Visu cienu par cinassparu. Tas nesportiskas var ari liecinat par pienacigu nekoncentresanos. 3. nesportiska gan bija pec parliecinosas Silas piezimes. Otto patikami parsteidza, Kublinai kartejais lietaskoks sanacis...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 09:25, pirms 2 mēnešiem
Kāds Kubliņai sakars gar Otto, Mūrlāpsi?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 09:37, pirms 2 mēnešiem
atraktivsfans rakstīja: Kāds Kubliņai sakars gar Otto, Mūrlāpsi?
Tads, ka Kublina ir vinas trenere...

     [+] [-]

, 2024-03-01 11:57, pirms 2 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Tads, ka Kublina ir vinas trenere...
Aizej apskaties kādu treniņu vai spēli, tad sapratīsi, ka Kubliņa ir viens liels ieliktenis

     [+] [-]

, 2024-03-01 12:12, pirms 2 mēnešiem
Frikadele22 rakstīja: Aizej apskaties kādu treniņu vai spēli, tad sapratīsi, ka Kubliņa ir viens liels ieliktenis
Pirms gudri runa, paskaiti, cik Kublina ir devusi lielas izlases kandidates un speletajas. Pedeja laika tikai Kolibri ir sakusi izradit konkurenci...

     [+] [-]

, 2024-03-01 14:16, pirms 2 mēnešiem
Nu tad tagad varēs vietējā čempī visus graut ar +100 un priecāties, ka krāniņš lielāks

     [+] [-]

, 2024-03-01 21:24, pirms 2 mēnešiem
Lai tiktu tālāk vismaz savā laukumā vajadzētu uzvarēt. Un tad vēl varoņtenora pēcspēles replika - "vajadzēja 30 minūtes, lai saprastu, kā spēlēt".Vai nav burvīgi, ka lielāko spēles daļu neapjēdz, ko darīt. Tāpēc ne pārtraukumos, ne mačam ritot neko produktīvu ieteikt nespēj, tikai gānīšanās, bļaušana un ārdīšanās. Interesanti, cik tehniskās dabūjis un cik reizes viņš ir izmests no zāles.

     [+] [-]

, 2024-03-04 20:17, pirms 2 mēnešiem
Malaces TTT , cīnijās līdz galam... ko tu stipram un bagātākam padarīsi! Bet tiem dīvān skauģiem, lai beidzot mieriņš iestājas, jo nebūs jau vairs ko zākāt... Tā vietā, lai priecātos par meiteņu un trenera panākumiem, visu laiku kaut kāds skaudības aprējiens, kā tādi ielas suņi rej... bet TTT un treneris jau iet tālāk un pilnīgi pie vienas vietas!

     [+] [-]

, 2024-03-05 14:54, pirms 2 mēnešiem
epizodis rakstīja: Malaces TTT , cīnijās līdz galam... ko tu stipram un bagātākam padarīsi! Bet tiem dīvān skauģiem, lai beidzot mieriņš iestājas, jo nebūs jau vairs ko zākāt... Tā vietā, lai priecātos par meiteņu un trenera panākumiem, visu laiku kaut kāds skaudības aprējiens, kā tādi ielas suņi rej... bet TTT un treneris jau iet tālāk un pilnīgi pie vienas vietas!
Var uzzināt uz kurieni treneris iet? Jo eirolīga un eirokauss jau aizgāja!