Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Baško sagrāve Valensijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baško sagrāve Valensijā
Gunta Baško
Foto: fibaeurope.com

Spānijas čempiones Valensijas "Ros Casares" svētdien valsts sieviešu basketbola virslīgas septiņpadsmitās kārtas centrālajā spēlē savā laukumā sagrāva Guntas Baško pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida" vienību ar rezultātu 89:50.

Salamankas klubam tas bija trešais zaudējums (bilance 14-3), Valensijai sešpadsmitā uzvara (16-1). Četrpadsmit uzvaras ir arī "TTT Rīga" bijušās spēlētājas Rūtas Railijas pārstāvētajai Madrides vienībai "Rivas Ecopolis" (14-3), bet Aijas Putniņas "CB Olesa Espanyol" ir piektajā vietā (10-7). Jāpiebilst, ka vienīgo zaudējumu Valensija piedzīvoja pirmā apļa izbraukuma cīņā Salamankā.

Abas komandas Valensijā ieradās pēc Eirolīgas izbraukuma spēlēm. "Ros Casares" izcīnīja divas iespaidīgas uzvaras pār Slovākijas čempionēm Košices "Maxima Broker" (98:53 mājās, 81:49 izbraukumā), nodrošinot iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Salamankai bija divas daudz grūtākas spēles ar Maskavas CSKA (80:69 mājās, 64:95 izbraukumā) un nav šaubu, ka pēc garā pārlidojuma no Krievijas prioritāte ir gatavoties trešajai, izšķirošajai 1/8 fināla spēlei trešdien Salamankā.

Valensija šovakar vienkārši dominēja laukumā, jau pirmajā puslaikā iegūstot 20 punktu pārsvaru. Turpinājumā Ismas Kanto vadīto mājinieču spiediens neatslāba, pietuvojoties graujošajai 40 punktu vadības atzīmei. Valensijas rindās 10 un vairāk punktu guva piecas spēlētājas, Salamankas sastāvā to spēja tikai amerikānietes Vilingema un Snova.

Gunta Baško spēlēja 25 minūtes, guva 2 punktus (2p 1/6, 3p 0/2), izcīnīja 1 atlēkušo bumbu un 2 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Izmantotie resursi:
feb.es