Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kill Bill: Hemona nomaina leģendāro Lembīru pie Lasvegasas "Aces" stūres

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kill Bill: Hemona nomaina leģendāro Lembīru pie Lasvegasas "Aces" stūres
Bekija Hemona 2015. gada 20. jūlijā ar "San Antonio Spurs" uzvarēja NBA vasaras līgā Lasvegasā. Foto: AP/Scanpix

Bekija Hemona kļuvusi par "Las Vegas Aces" galveno treneri, piektdien, 2021. gada 31. decembrī, apstiprināja WNBA kluba prezidente Niki Fargaša. Komandas iepriekšējais treneris Bils Lembīrs arī turpinās strādāt Lasvegasā.

“Esam sajūsmā par Bekijas atgriešanos “Aces” franšīzē, šoreiz uzņemoties galvenās treneres pienākumus,” teica Fargaša. “Viņas panākumiem basketbolā kā spēlētājai un trenerei nav līdzīgu piemēru, turklāt tos papildina neatlaidīga vēlēšanās būt sevis labākajai versijai. Mums ir viens no talantīgākajiem sastāviem WNBA un Bekija ir labākā persona komandas vadīšanai.

“Esmu ļoti priecīga atgriezties WNBA – pateicīga Markam Deivisam un Niki Fargašai par viņu redzējumu,” teica Hemona. “Šī ir vieta, no kurienes nāku un tā nebūtu es bez W (sieviešu NBA iesauka). Esmu ieintriģēta dot atpakaļ un vadīt šīs dāmas.”

Lasvegasas klubs 2021. gada 13. septembrī iemūžināja Hemonas kreklu. Ceremonija bija veltīta kluba 25 gadu jubilejai – “Aces” vēsture sākās Jūtas pavalstī un turpinājās Teksasas pilsētā Sanantonio. Hemona spēlēja komandā, kura tolaik bija pazīstama ar “Silver Stars” vārdu.

Lasvegasas īpašnieks Marks Deiviss tajā nedēļā pavadīja laiku kopā ar Hemonu un viņas ģimeni. “Šī ir aizraujoša diena “Aces” organizācijai. No brīža, kad satiku Bekiju Hemonu, cerēju, ka kādu dienu viņa varēs atgriezties mūsu ģimenē. Nevarēju iedomāties, ka tas notiks tik drīz.

Hemona pie komandas stūres nomainīs Bilu Lembīru, kurš vadīja “Aces” komandu pirmajās četrās sezonās Grēku pilsētā. Viens no Detroitas “Pistons” sliktajiem puišiem trīs reizes ar komandu iekļuva WNBA pusfinālā un 2020. gadā sasniedza finālu.

“Šis ir labākais iespējamais scenārijs Lasvegasas klubam,” atzina Lembīrs. “Galvenajam trenerim nepieciešamas milzīgs enerģijas apjoma. Bekijas personā komandai ir cilvēks, kas to varēs darīt ilgtermiņā – tas ir lieliski gan spēlētājām, gan klubam.”

Lembīrs turpinās strādāt “Aces” sistēmā, sākumā palīdzot nokomplektēt komandas sastāvu 2022. gadam. WNBA brīvā aģentūra sāksies nākamajā nedēļā.

“Esam mūžam pateicīgi Bilam Lembīram par viņa ziedošanos un apņēmību, strādājot “Aces” un WNBA labā,” piebilda Fargaša. “Viņš pilnībā atbalstīja gaidāmo pāreju un, tāpat kā mēs visi, ir sajūsmā par šīs komandas un pilsētas nākotni.”

Hemona spēlētājas karjeras laikā 16 sezonas nospēlēja WNBA, tai skaitā pēdējās astoņas sezonas Sanantonio, palīdzot komandai pirmo reizi sasniegt līgas finālu.

NBA kluba “San Antonio Spurs” galvenais treneris Gregs Popovičs 2014. gada 5. augustā nolīga Hemonu par pilna laika asistenti, padarot viņu par pirmo sievieti līgas vēsturē, kura ieguvusi šādu pozīciju. Hemona 2020. gada 30. decembra spēlē pret Losandželosu pārņēma galvenā trenera pienākumus pēc Popoviča izraidīšanas.

Hemona studiju gados pārstāvēja “Colorado State” vienību, bet netika izvēlēta 1999. gada WNBA draftā. Tajā paša vasarā, būdama brīvā aģente, viņa parakstīja līgumu ar Ņujorkas “Liberty”. Pārstāvot Lielo Ābolu, spēlētāja palīdzēja komandai trīs reizes iekļūt līgas finālā.

Dienviddakotas pavalsts pilsētā Rapidsitija uzaugusī Hemona 2003. gadā pirmo reizi piedalījās WNBA zvaigžņu spēlē. Viņa nesaņēma uzaicinājumu spēlēt ASV izlasē, tāpēc kā naturalizētā spēlētāja pārstāvēja Krieviju 2008. gada Pekinas spēlēs un “EuroBasket Women 2009” finālturnīrā Latvijā.

Izmantotie resursi:
https://www.wnba.com/news/las-vegas...