Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" vadībā konflikts

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

BK "Ventspils" vadībā konflikts
Aivars Lembergs (pa Labi) uzskata, ka viņa viedoklis klubā šobrīd netiek ņemts vērā.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Ventspils mērs un BK "Ventspils" prezidents Aivars Lembergs pēdējā laikā nācis klājā ar paziņojumiem, ka varētu pamest basketbola kluba vadītāja amatu.

"Man ir savi priekšstati par to, kā jāattīstās basketbola klubam. Kā jāveido sastāvs, kā jāslēdz līgumu. Ja mans viedoklis radikāli atšķiras no vairākuma, ja vairākuma viedoklis ņem virsroku, tad lai tas vairākums arī ievēl prezidentu," Lembergs izsakās Ventspils laikrakstā "Ventas Balss". Kluba padomes locekļi par šādām atklāsmēm ir visai pārsteigti, bet valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis pat atzīst, ka tie ir kā zibens spēriens no skaidrām debesīm. "Nekādu runu par to, ka varētu būt prezidenta maiņa, nav bijis. Tāpēc pat grūti kaut ko vairāk komentēt," tā valdes priekšsēdētājs. Līdzīgi situāciju skaidro arī padomes locekles Raivis Veckāgans: "Zinu par to tikai tik daudz, cik ziņots presē. Nekādi lēmumi nav pieņemti un es ceru, ka tādu arī nebūs."

Basketbola klubs "Ventspils" ir biedrība, kuras augstākā lēmējinstitūcija ir biedru sapulce. Tā ievēl padomi parasti astoņu cilvēku sastāvā, kas tad jau izvēlas prezidentu un viceprezidentu. Padomē šobrīd ir Aivars Lembergs, Guntis Blumbergs (viceprezidents), Raitis Veckāgans, Guntis Tīrmanis, Jānis Vītoliņš, Mamerts Vaivads. Kluba prezidents spriež, ka šobrīd komanda nedarbojās īsti tā, kā bija paredzēts tā plānos, lai gan virziens esot pareizs. Jauno spēlētāju piesaistīšanā tiek tērēti pašvaldības un privātie līdzekļi, taču nerodoties pārliecība, ka no tā būs atdeve. Plāns būs realizēts tad, kad klubs ne tikai uzvarēs čempionātā, bet arī izaudzinās un pārdos spēlētāji. "Jāņem tādi spēlētāji, kuri var izaugt par augstas klases spēlētājiem un kurus pēc tam varētu pārdot. Viņu vietā jānāk jauniem spēlētājiem no internāta un Ventspils augstskolas komandas. Kāpēc būtu jāņem basketbolisti, kas nav perspektīvi, kas neizaugs un kurus nevarēs pārdot?" basketbola kluba prezidents ir neizpratnē par sastāva komplektēšanu. Īpašu pārsteigumu viņam izsauca gulbenieša Zinta Plivdas uzaicināšana – pēc Lemberga domām, šim spēlētājam sākuma bija "jānomet svars vai arī jāiet pie Ščerbatiha cilāt svari".

Arī treniņu slodze esot pārāk viegla un spēlētājiem sanāk pārāk daudz atpūtas. "Sportistiem nevar būt neviena brīvdiena, ja viņi ir profesionāļi. Ja viņi ir amatieri, tad nemaksājam algu," kluba prezidents no spēlētājiem pieprasa pamatīgu darbu treniņos. Tāpat ar basketbolistiem tiekot noslēgti līgumi uz pārāk īsiem termiņiem, kas nav izdevīgi no kluba viedokļa. "Viņi pavada pie mums kaut kādu laiku, sasniedza kaut kādu līmeni, bet, kad šos spēlētājus varētu pārdot, viņi jau ir brīvi no līguma," Lembergs uzskata, ka līgumi ar jaunajiem talantiem jāslēdz uz ilgāku laiku. BK "Ventspils" prezidents sola, ka gadījumā, ja viņš tiešām aizies no kluba, finansējums no tā nemainīsies: "Atbalstīt basketbola klubu ir pašvaldības politika." Veckāgans gan ir pārliecināts, ka Lemberga aiziešana no prezidenta amata būtu liels zaudējums klubam, jo viņš tomēr ir ļoti autoritatīva personība. Padomes loceklis sola darīt visu, lai prezidents nebūtu jāmaina, tajā skaitā arī personiski runāt ar Lembergu. "Mēs visi mācāmies, un jāaug ir ne tikai spēlētājiem, bet acīmredzot arī kluba vadībai. Protams, jāstrādā tā, lai nevienam nebūtu iemesls pamest klubu," Veckāgans ir pārliecināts, ka situāciju var labot. "Neesmu klubam piesiets, tas ir mans vaļasprieks," rezumē Lembergs.

Jau drīz notiks kluba biedru pilnsapulce, un nav izslēgts, ka tajā tiks runāts ne vien par nākamās sezonas budžetu, bet arī globālākām kluba lietām.

Izmantotie resursi
Laikraksts "Ventas Balss"

 +21 [+] [-]

, 2009-08-30 13:59, pirms 15 gadiem
par plivdu reeciigi

  +1 [+] [-]

, 2009-08-30 14:01, pirms 15 gadiem
sporta avīzē tik konkrēti gan viņš neizteicās,bet varēja manīt,ka kkas nav kārtībā.

 +11 [+] [-]

, 2009-08-30 14:04, pirms 15 gadiem
elwisss86 rakstīja: par plivdu reeciigi
bet taisnība vismaz.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 14:06, pirms 15 gadiem
Nu jau Lembergs pārspīlē, jebkuram profesionālim jebkurā jomā vajag arī brīvdienas, protams brīvdienās attieksmei jābūt profesionālai, bet atpūtai jābūt

  -4 [+] [-]

, 2009-08-30 14:06, pirms 15 gadiem
Starp citu Plivda ir no Preiļiem!

 +10 [+] [-]

, 2009-08-30 14:07, pirms 15 gadiem
skumsts rakstīja: Starp citu Plivda ir no Preiļiem!
Viņam bračka spēkavīros pirmajā vietā Latvijas čempionāta kopvērtējumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-08-30 14:12, pirms 15 gadiem
Īpašu pārsteigumu viņam izsauca gulbenieša Zinta Plivdas uzaicināšana – pēc Lemberga domām, šim spēlētājam sākuma bija "jānomet svars vai arī jāiet pie Ščerbatiha cilāt svari".

Tas varētu kļūt par aforismu attiecībā uz Plivdam, Bambjiem u.c.

     [+] [-]

, 2009-08-30 14:12, pirms 15 gadiem
Tipisks piemeers sviestam,kas notiek Latvijaa sportaa...
Visu cienju,bet ne jau Lembergs ir tas,kuram ir jaanosaka,kaada slodze jaabuut treninjos,cik intensiiviem un cik biezzi tiem ir jaabuut...
Priekss tam ir kvalificeeti speciaalisti,kam tas viss ir jaasaplaano...
Taccu dalja protams arii taisniibas saciitajaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-30 14:15, pirms 15 gadiem
ja tas ir tikai vaļasprieks-kā saka Lemberga kungs,tad basketbolam nav nākotnes Ventspilī.Par Plivdu-kamēr jaunais centrs sevi nav parādījis spēlē,slikkti par viņu runāt atklāti-gaidīsim spēles un tad jau redzēsim.Bet šā vai tā,Lemmberga kungs daudz ko saprot no sporta un Latvijas nākotnes-audzinām jaunatni un nākotni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-08-30 14:20, pirms 15 gadiem
elwisss86 rakstīja: par plivdu reeciigi
Jā , bet nevar nepiekrist!
Ko diez viņš teiktu, ka Bambi paņemtu??

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 14:22, pirms 15 gadiem
Maigoniitis rakstīja: Jā , bet nevar nepiekrist!
Ko diez viņš teiktu, ka Bambi paņemtu??
Ja par šiem abiem runā tad viņi tādi ir vnk pēc miesasbūves.... tur kko baigi radikāli mainīt ir grūti!

  +3 [+] [-]

, 2009-08-30 14:29, pirms 15 gadiem
No vienas puses jau Lembergam ir taisniiba!

  -2 [+] [-]

, 2009-08-30 14:31, pirms 15 gadiem
garais11 rakstīja: Tipisks piemeers sviestam,kas notiek Latvijaa sportaa...
Visu cienju,bet ne jau Lembergs ir tas,kuram ir jaanosaka,kaada slodze jaabuut treninjos,cik intensiiviem un cik biezzi tiem ir jaabuut...
Vajadzētu ņemt par piemēru Rīgas Dinamo agrāko laiku Kandavas nometnes. Un tad arī bija gan panākumi, gan spēlētāji, kas sasniedza NHL līmeni. Tagad LV sportā - nav ne panākumu, ne daudz augsta līmeņa spēlētāju, un diemžēl, maz arī tādu, kas bez čīkstēšanas varētu izturēt tās slodzes...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-30 14:53, pirms 15 gadiem
kolins rakstīja: Da losi izlasi ko viņš saka, ka vajag treneties ar pilnu atdevi! Tu esi bijis klāt treniņos, Lembergs ir bijis un varbūt viņš redz, ka jaunie nedod arā visu!

Ne vinš par treniņa intensitāti, ne par cikliskumu, cik ilgi un kad tiem jābūt, viņš prasa pašatdevi! Un es nebrīnos, ka jaunajiem viņas nav!
Eu expert varbūt pats nāc un patrenējies !!?? Slodzi nosaka trenneri neviss kautgāds mazs rūķītis lembergs!

  +3 [+] [-]

, 2009-08-30 14:59, pirms 15 gadiem
Piekriitu Aivaram, man arī nepatīk ar kādiem spēlētajiem noslēdz ligumus

Ar shaadu jaunu,VĀJU sastāvu būs di*** Eiro kausos un BBL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-30 15:35, pirms 15 gadiem
Gados jauns sastāvs jau nav slikts, taču ja tas nav perspektīvs, tad no tāda nav jēgas.

     [+] [-]

, 2009-08-30 15:43, pirms 15 gadiem
Visam var piekrist. Vinam galva straadaa. Tacu vins nav vainiigs, ka paareejie valdee ir taadi kaadi ir Ja papeetiitu valdes loceklju CV, briinumi atklaatos. Kaarteejie ielikteni. Nu un tad briinaas, ka sie lemj nepareizi, vai pirms leemuma nav izmanotjusi iespeeju padomaat. Tas tiesa,ka sportistiem slodzes pa mazu. Cik reizes nav redzeests R.Zakis V-pilii publiskos pasaakumos ar tulamoru rokaas peldam. Un veel briinas, ka dzjekam nav izaugsmes. Kaada izaugsme, ja 3 reizes nedeelja ir bezfilma no paardzersanaas. Vienu lietu gan nevajadzeetu likvideet. BK Ventspils un VaA komandaa ir jaanem visi internaata audzeekni un augstskolas talanti. Tas nekas,ka vini pat vidusskolu nespeej pabeigt. Sportaa nav a galvu jaadomaa. Kur tad citur lai sie straadaa. A.L. pats teica, ka neveelas, lai jauniesi buutu uz ielas.

  +3 [+] [-]

, 2009-08-30 15:46, pirms 15 gadiem
Tur jau tā lieta, ka tāds Sokolovs un Plivda nav vajadzīgi. Viņus vienkārši Agris atvilka no Gulbenes, tai pilsētai viņš jūtas parādā, tāpēc velk džekus no turienes ārā...
Būtu Krauliņš galvenais, viņš par tādu Gulbeni vispār neinteresētos...

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 15:48, pirms 15 gadiem
Ja viņam nepatīk ar ko slēdz līgumus, lai dod vairāk piķi un slēdz līgumus ar talantīgākiem. Kur problēma?

  +1 [+] [-]

, 2009-08-30 15:51, pirms 15 gadiem
par plivdu nevar nepiekrist,bet par to,ka speletajiem nevajag brivdienas.. vini taks nav roboti! ja,vini ir profesionali,bet jebkurama profesionalim,da jebkura sferaa ir nepieciesamas brivdienas speku uzkrasanai un atjaunosanai..bet kopuma lembergam daudz kur taisniba!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-30 15:51, pirms 15 gadiem
bandzja rakstīja: Tur jau tā lieta, ka tāds Sokolovs un Plivda nav vajadzīgi. Viņus vienkārši Agris atvilka no Gulbenes, tai pilsētai viņš jūtas parādā, tāpēc velk džekus no turienes ārā...
Būtu Krauliņš galvenais, viņš par tādu Gulbeni vispār neinteresētos...
Sokolovs, visticamāk, šogad būs 2ais BKV saspēlnieks aiz Strēlnieka...

  +1 [+] [-]

, 2009-08-30 16:24, pirms 15 gadiem
njaa pilniibaa piekritu lemgerga kungam nesaprotu ko Plivda mekle ventspils komandaa, par Blausa pievienoshanos komandai biju patikami parsteigts, bet par Plivdas pievienoshanos vareju tikai pasmieties. domaju, ak plivda nav vajadzigs BKV klubam, tad jau labak panjem kadu no VeA.....

  +1 [+] [-]

, 2009-08-30 18:04, pirms 15 gadiem
Prieks ,ka Aivars paklausa beidzot.Es viņam iau trīs gadus to borēju paurī,bet ko lai dara,padomju auināšana....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-30 18:49, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Gan jau paņems kādu amerikāni kā 1., Strēlnieks būs 2. un Sokolovs - tā...kad sanāks.
Vispār jau iespējama arī Buškevica spēlēšana BKV.

     [+] [-]

, 2009-08-31 17:02, pirms 15 gadiem
atgādinu, ka 90.tajos Brocēni bija vienīgais profesionālais klubs basketbolā - tieši tad, kad ekonomiskā situācija bija slikta.. kas tur slikts, ja tagad, kad pieaug bezdarbs, viens no uzņēmuma finansētājiem izsakās šādi.
manuprāt, ļoti labs variants pašreizējā situācijā būtu pie lielākajām valsts augstskolām veidot sporta klubus, kuros jaunie sportisti spēlētu un mācītos par budžeta līdzekļiem, un darbadienu vakaros pēc darba un studijām trenētos. kā nekā studiju maksas tomēr vēl joprojām augstas.

  -2 [+] [-]

, 2009-09-02 09:47, pirms 15 gadiem
ventspils neko un nekad nav pārdevuši, tikai naftu, amonjaku un bruģi! Vai par Holdenu no krieviem arī kaut ko dabūja?