Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Brazis: "Gandarījuma pēc šādas uzvaras nav"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Brazis: "Gandarījuma pēc šādas uzvaras nav"
Aļģirds Brazis
Foto: bkventspils.lv

"Šovakar uzvarējām, kas ir labi, bet īpaša prieka pēc šāda panākuma nav, jo komanda spēlēja ar kādu 60% atdevi," pēc uzvaras Mastercard BBL Elites divīzijas spēlē ar "Dolphins" atzina BK "Ventspils" galvenais treneris Aļģirds Brazis.

Brazis pēc mača sacīja, ka spēlētāji nav spējuši noskaņoties cīņai, jo bijis zināms, ka sāncenši nespēlēs labākajā sastāvā: "Bijām gatavojušies spēlei ar pilnīgi citu komandu, kas spēlē pilnīgi citu basketbolu, bet jau no rīta kļuva zināms, ka sāncenšiem nebūs vairāku pamatsastāva spēlētāju. Pēc šādām ziņām basketbolisti nespēja noskaņoties kārtīgai cīņai. Šķiet, lielāko daļu mača viņi domāja, ka mājās jau šos vinnēsim ar pusspēku, un tāpēc arī sanāca tā, kā sanāca. Nācās izdarīt daudz maiņu, meklēt optimālo sastāvu, un, lai cik tas arī nebūtu interesanti, atkal lūzumu panāca latviešu spēlētāji. Nevienu īpaši izcelt negribas, bet tomēr jāatzīmē Artūrs Strēlnieks, kurš šoreiz pārspēja visus."

Kritiski par komandas spēli izteicās arī uzbrucējs Artūrs Bērziņš: "Noteikti nenospēlējām savā līmenī. Iespējams tāpēc, ka sāncenši nebija labākajā sastāvā. Aizsardzībā it kā vēl tikām galā, bet uzbrukumā nespējām iemest savus metienus. Ceturtajā ceturtdaļā izdevās spēli saluzt, tomēr sanāca krietni pacīnīties."

"Ventspils komanda šodien noteikti bija labāka, bet es esmu lepns ar savu komandu, jo mums ir smags spēļu grafiks un nevarējām spēlēt labākajā sastāvā. Uzdevums bija parādīt labāko sniegumu, kas faktiski arī izdevās. Līdz pēdējai ceturtdaļai turējām līdz, bet tad acīmredzot pagurām, ko pieredzējušie sānceši izmantoja un tika pie daudz soda metieniem. Tas arī izšķīra šī mača likteni. Tomēr komandai man nav ko pārmest, jo komanda cīnījās un centās parādīt labāko basketbolu, uz kādu tā šobrīd ir spējīga", Zviedrijas kluba treneris Kellijs Grants centās pat pēc zaudēta mača paslavēt savus padotos.

Pēc neveiksmes FIBA Izaicinājuma kausa mačā ar "Skyliners" Brazis bija pagalam neapmierināts ar komandas amerikāņu sniegumu, un nevarētu teikt, ka ļoti gandarīts viņš bija arī pēc šīs uzvaras: "Tā ka Jankam Strēlniekam pēdējos mačos sanākusi liela slodze, gribēju šoreiz viņam ļaut nedaudz vairāk atpūsties un sākumsastāvā sūtīju Meisonu, un kā pirmais numurs viņš nospēlēja labi. Taču, kad bija jāspēlē kopā ar Strēlnieku, vairs tik labi neveicās. Tas nozīmē, ka viņu vairāk jāizmanto, kā saspēles vadītāju, taču tad jāspēlē labāk par Janku, bet šobrīd gan treneri, gan līdzjutēji drošāk jūtas, kad laukumā ir Strēlnieks. Arī Andersons centās pārliecināt, ka nosēdināšana malā mačā ar vāciešiem bija kļūda, bet, ziniet, nepārliecināja. Es tomēr ļoti ceru, ka vismaz mačā Izraēlā ar "Maccabi Haifa" viņi noteikti palīdzēs, jo tā ir ļoti svarīga spēle."

Šim mačam nebija pieteikts Akselis Vairogs, bet pēdējā ceturtdaļā sāpīgu sadursmi piedzīvoja Strēlnieks vecākais, tomēr Brazis cer, ka nākamajā FIBA Izaicinājuma kausa mačā ierindā būs abi: "Zinot viņu raksturu, nemaz nešaubos, ka abi spēlēs. Akselis jau maču ar vāciešiem aizvadīja ar sāpošu kāju, tāpēc pāris dienas ļāvām viņam atpūsties, un domāju, ka tagad viss būs kārtībā."

Slēpts komentārs: furcuks

  +1 [+] [-]

, 2010-11-27 23:00, pirms 14 gadiem
Brazis ir liels ieguvums Ventspilij,beidzot spēlētājiem ir sakarīgs treneris,nav nekādi Popkorni,Propoti bet kārtīgs vecis,kas zin,kas un kā.

     [+] [-]

, 2010-11-27 23:36, pirms 14 gadiem
..piedodiet, bet nu pats Brazis galīgi nepārliecina.., gandrīz pēc katras spēles šādi komentāri - laikam aizmirsis, ka pats ir treneris, un tieši viņa kompetencē ir kko mainīt.. nevar taču šādus komentārus pēc katras spēles teikt!
Atšķirībā no vairākuma uzskatu, ka Poropats bija labāks treneris, vajadzēja ļaut tuprināt viņam strādāt.. šosezon sākumā uz papīra Brazim ir spēcīgāks sastāvs, bet spēle nav daudz ko labāka kā pērn, kad Porotats tika iesaistīts sezonas vidū, resp., viņam nebija iespējas komplektēt sastāvu un vadīt sagtavošanās posmu, kā Brazim.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-28 01:27, pirms 14 gadiem
Meisons par savu lomu komandā, Strēlnieks par 'Ventspils' dīvainībām - basketbolseu.wordpress.com