Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzņems "Zemgali"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Ventspils" uzņems "Zemgali"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Otrdien, 26.janvārī, ''Ventspils'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas regulārā čempionāta spēlē savā laukumā uzņems ''Zemgales'' komandu. Mača sākums plkst. 18:30

Ventspilniekiem šī būs tikai septītā spēle LBL turnīrā šajā sezonā. Līdz šim veicies pieticīgi – sešos mačos pa trim uzvarām un tikpat zaudējumiem. Pa reizei pieveikta ''Valmiera'', ''Ķeizarmežs'' un ''Zemgale'', bet neveiksmes piedzīvotas pret VEF, ''Liepājas Lauvām'' un ''Baronu''.

Tikšanās ar ''Zemgali'' notika 18. novembrī. Tad ventspilnieki Jelgavā viesojās nedaudz citādākā izskatās nekā to darīs otrdienas mačā. Proti, toreiz komandu vēl vadīja Agris Galvanovskis un nozīmīgu artavu uzvaras kaldināšanā devā nu jau vairs komandā neesošie leģionāri. Akīms Skots ar 88:73 uzvarētajā mačā atzīmējās ar 20 punktiem un bija spēles rezultatīvākais basketbolists, bet pirmdien atbrīvotais Ārons Petvejs jelgavnieku grozā sameta septiņus punktus.

Petvejam, kurš bija pēdējais komandā palikušais leģionārs, tiek meklēts aizstājējs. To apstiprinājis Kurzemes kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Rībens: ''Šobrīd aktīvi meklējam pastiprinājumu centra pozīcijā , ir jau vairāki kandidāti, tā kā drīzumā kādu no viņiem redzēsim arī Ventspilī."

''Zemgales'' rindās 18. novembra mačā 17 punktus guva Jānis Bambis, kuram ceļgala traumas dēļ sezona beigusies, līdz ar to ''ventiņiem'' par viņa neitralizēšanu galva nebūs jālauza. ''Zemgales'' sastāvā LBL čempionātā rezultatīvākais ar vidēji spēlē gūto 16,8 punktiem ir Māris Gulbis, kurš Neatkarības dienas spēlē guva 15 punktus, savukārt ''Ventspilij'' ražīgākais uzbrukumā ar 14,3 punktiem ir Dairis Bertāns.

Interesanti, ka otrdienas mačā abu komandu sastāvā būs tikai pašmāju basketbolisti, kas šo spēli padarīs par īpašu. Mača sākums plkst. 18:30.