Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Pretinieki bija labāki visos rādītājos"

Jānis Pārums

Endzels: "Pretinieki bija labāki visos rādītājos"
Guntis Endzels
Foto:PM/Scanpix Baltics

Pēc zaudējuma FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret Beļģijas klubu "Oostende" (74:86), komentārus par maču sniedza "Ventspils" galvenais treneris Guntis Endzels un saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš spēlē guva 11 punktus.

Guntis Endzels, "Ventspils" galvenais treneris: "Pirmkārt, jāuzsver, ka pretinieku komanda bija labāka visos rādītājos. Otrkārt, mēs galīgi neizpildījām mūsu spēles plānu, līdz ar to zaudējums ir likumsakarīgs. Ja paņem tikai statistiku, tad viņi bija labāki visur – metienu realizācijā, atlēkušajās bumbās un citos elementos. Pirmā puslaika beigās pāris reizes kļūdījāmies aizsardzībā, kas arī pretiniekiem ļāva veikt izrāvienu 10:0. Visu, ko mēs tad ielaidām, atlikušajā spēlē tā arī nespējām atspēlēt. Jā, ceturtās ceturtdaļas beigās pietuvojāmies līdz -5, bet pretinieki iemeta divus tālmetienus un atjaunoja savu pārsvaru. Tobrīd iniciatīva bija mūsu pusē, bet pašu kļūdas liedza panākt pretiniekus. Divi Ostendes trīspunktu metieni un spēles liktenis bija izšķirts... "

"Ventspilī jāspēlē ar pavisam citu enerģiju un jāizpilda spēles plāns," par piektdien gaidāmo sērijas, kura ilgs līdz divām uzvarām, otro spēli sacīja treneris. "Jāspēlē labi aizsardzībā, tad arī uzbrukums aizies. Nav jākoncentrējas uz atsevišķiem [uzbrukuma] rādītājiem, kā tas bija šodien, kā rezultātā komandas modelis pajuka. Rezultāts atspoguļo visu to, kas notika laukumā."

Jānis Strēlnieks, "Ventspils" spēlētājs: "Galvenais, kas mūs iegāza, bija spēle viens pret viens aizsardzībā. It kā jau centāmies un viens otram palīdzējām, bet, ja tas nenotika, tad pretiniekiem bija brīvi metieni un viņi visus tos meta iekšā. Paši vainīgi. Bija iespēja arī atspēlēties, taču dabūjām divi trīspunktniekus un visas cerības pagaisa. Spēles sākumā visi pamēģināja uzmest [pa grozu], ko varbūt nevajadzēja darīt [jo metienu realizācija bija slikta], bet vairāk iet garām un tad kaut ko izspēlēt, jo šī komanda nav no tām, kas labi spēlē aizsardzībā. Mēs to nespējām izmantot. Līdz piektdienai jātiek skaidrībā ar aizsardzību, vairāk jāspēlē kā komandai nevis jātaisa individuālie rādītāji. Ir jāsavācas, jo sākušās sezonas svarīgākās spēles. Ostendē noteikti gribas atgriezties, tāpēc Ventspilī mēs uzvaru noteikti neatdosim, sērijas liktenis izšķirsies šeit. Šoreiz pretiniekiem viss sanāca uz "urrā", bet mums jau arī ir vieglāk spēlēt mājās savu līdzjutēju priekšā. Viņi nav neuzvarami [savā laukumā]."

Cīņā sērijā ilgst līdz divām uzvarām, bet tās otrais mačs piektdien pulksten 19.30 risināsies Ventspilī. Ja būs nepieciešama arī trešā spēle, 30. martā komandas to izspēlēs Ostendē.

  -2 [+] [-]

, 2011-03-23 00:49, pirms 13 gadiem
a ko ?

  -3 [+] [-]

, 2011-03-23 01:29, pirms 13 gadiem
Viņi nav neuzvarami [savā laukumā].
autor, tad jau nav jēga mājās uzvarēt, ja viesos mēs tāpat viņus neuzvarēsim.

Spēles sākumā visi pamēģināja uzmest [pa grozu], ko varbūt nevajadzēja darīt [jo metienu realizācija bija slikta].
paldies, ka precizēji. citādi es jau nodomāju, ka čaļi, spēlei sākoties, uzmeta pa lampu un tikai vēlāk saprata, ka skurbulī tā spēle tik labi neiet.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-23 01:49, pirms 13 gadiem
boards-11 rakstīja: Viņi nav neuzvarami [savā laukumā].
autor, tad jau nav jēga mājās uzvarēt, ja viesos mēs tāpat viņus neuzvarēsim.

Spēles sākumā visi pamēģināja uzmest [pa grozu], ko varbūt nevajadzēja darīt [jo metienu realizācija bija slikta].
paldies, ka precizēji. citādi es jau nodomāju, ka čaļi, spēlei sākoties, uzmeta pa lampu un tikai vēlāk saprata, ka skurbulī tā spēle tik labi neiet.
Tur taču domāts ka viņi nav neuzvarami savās mājās Beļģijā...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-23 02:18, pirms 13 gadiem
Nu shamiem ir dazhi ljoti pieredzeejushi, + savas sienas, taa ka uzvareet bija ljoti gruuti. Jaanjem maajaas, un, tad jau izskjiroshaa gan buus 50 uz 50.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-23 07:29, pirms 13 gadiem
Mētājot vien 3pt metienus ar 5/24 precizitāti grūti uzvarēt,ja nevar uzvarēt arī zem groza 43 - 30...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-23 08:03, pirms 13 gadiem
Endzel, pēc spēles statistikas skatoties nevar teikt, ka Beļģi bija labāki visos rādītājos - ja nu pats neesi skatījies statistiku.
Par spēles plānu runājot - ja nav izpildīts tad vaina jāuzņemas trenerim, kas nemāk vadīt komandu.
Ja nekrīt truļi tad pasaki spēlētājiem, lai mazāk met, bet vairāk iet uz grozu.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-23 08:48, pirms 13 gadiem
ko var gribēt ka katrs par sevi spēlē, nekādaku kombināciju, ar tādu spēli var tikai LBL kapāt

  +5 [+] [-]

, 2011-03-23 08:49, pirms 13 gadiem
hate rakstīja: Mētājot vien 3pt metienus ar 5/24 precizitāti grūti uzvarēt,ja nevar uzvarēt arī zem groza 43 - 30...
pamēģini par to pārliecināt BKV melnās zvaigznes

  -2 [+] [-]

, 2011-03-23 08:55, pirms 13 gadiem
Daukis rakstīja: pamēģini par to pārliecināt BKV melnās zvaigznes
macha protokolaa, vieniigi legjionari ir kkadu pienesumu iztaisijushi + J.Strelnieks. Pareejie vispar..

  +4 [+] [-]

, 2011-03-23 10:06, pirms 13 gadiem
bubba rakstīja: macha protokolaa, vieniigi legjionari ir kkadu pienesumu iztaisijushi + J.Strelnieks. Pareejie vispar..
kaa tad kads cits var nest pienesumu ja tikai vini(melnie) met pa grozu... komandas spele lidz ar 4 legionaru busanu laukuma pazud... un neteiksu ka tiem melnajiem baigi laba realizacija bija

     [+] [-]

, 2011-03-24 08:32, pirms 13 gadiem
Endzels norok komandu. Pie Braža Ventspils spēlēja daudz, daudz labāk.
Sekoju Ventspils gaitām visas sezonas laikā.

     [+] [-]

, 2011-03-24 08:47, pirms 13 gadiem
Ventspils saņemieties!!! Gribu redzēt tādu spēli kā rudenī