Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Arī grupas pēdējā mačā cīnīsimies vienīgi par uzvaru"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Endzels: "Arī grupas pēdējā mačā cīnīsimies vienīgi par uzvaru"
Guntis Endzels apmierināts ar komandas parādīto spēli pret zviedru "delfīniem"
Foto: Fotostudija "L&J"

Pēc iekļūšanas FIBA Izaicinājuma kausa labākajā astoņniekā BK "Ventpils" treneris Guntis Endzelis izteica gandarījumu par spēlētāju parādīto sniegumu un atzina, ka grupas pēdējā mačā komanda cīnīsies vienīgi par uzvaru, neskatoties uz to, vai tai vēl būs kāda nozīme turnīra tabulā.

"Vispirms gribu apsveikt komandu, līdzjutējus, vadību ar iekļūšanu Eiropas kausu nākamajā kārtā. Paldies puišiem par parādīto spēli, jo šodien izdevās realizē to, ko bijām iecerējuši. Ar diezgan augstu precizitāti uzbrukām no trīspunktu līnijas, kā arī piespiedām sāncenšiem izmest daudz neērtu metienu. Tas bija sevišķi svarīgi, zinot, ka "Dolphins" ir snaiperu komanda," panākuma iemeslus uzskaitīja Guntis Endzelis.

Treneris arī atzina, ka kopumā ventspilnieki labāk darbojušies arī abu komandu pirmajā mačā, taču pieļāva pārāk daudz kļūdu un bija pārāk emocionāli: "Mums bija 19 kļūdas, no kurām septiņi bija pārkāpumi uzbrukumā un vēl divas tehniskās piezīmes. Tāpēc arī beigās sanāca mīnuss 2, lai gan laukumā izskatījāmies labāk. Šodien mēs bijām izteikti labāki." Ja otrajā mūsu grupas spēlē neveiksmi piedzīvo franču "Gravelines", pēc nedēļas līdzjutējus gaida cīņa par pirmo vietu K grupā, taču Endzelis par šādiem notikumiem vēl nedomā: "Vienalga, kas no tās spēles būs atkarīgs, mēs cīnīsimies tikai par uzvaru, jo citādi savu līdzjutēju priekšā nemaz nedrīkstam darīt. Var jau būt, ka varēsim ar šo rezultātu izvēlēties pretinieku ceturtdaļfinālam, taču šāda rēķināšana man nekad nav patikusi."

Viesu treneris Kelijs Grants pēc mača neslēpa, ka viņa komandai šoreiz bijis maz izredžu uzvarēt: "Jāapsveic "Ventspils" komanda, kas šodien bija daudz labāka. Mums lielākās problēmas bija aizsardzībā, jo netikām galā ar pretiniekiem nedz uz trīspunktu līnijas, nedz groza apakšā. "Ventspils" nospēlēja stabili visu spēli, bet mēs aizvadījām vāju maču. Šādā turnīra nevar cerēt uz uzvaru, ja ielaid tik daudz punktu, sevišķi jau izbraukumā." Grants arī atzina, ka vairākiem līderiem traucējušas savainojumu sekas, tomēr tas nav attaisnojums tik vājam sniegumam: "Mēs nespēlējām kā komanda, sevišķi tas attiecas uz aizsardzību. Varējām darboties krietni gudrāk, palīdzot cits citam, taču no tā nekas nesanāca."

Komentējot Ingus Bankevica atstāšanu uz rezervista soliņu un izskanējušās runas, ka klubs varētu atteikties no šī spēlētāja, Endzels atklāja, ka basketbolists bija gatavs komandai palīdzēt: "Par baumām es atbildēt nevaru. Domāju, viņš bija gatavs palīdzēt, bet, kā to bieži vien saka, trenera lēmums bija šoreiz nesūtīt viņu laukumā." Ventspilnieku galvenais treneris arī pastāstīja, ka Sauļus Kuzminsks mačam bija pieteikts, bet viņa parādīšanās laukumā bija maz ticama. Toties uz nākamo Eiropas spēli viņš jau varētu būt spēlētājs. Pamazām atlabst arī Sandis Buškevics, kurš gan treniņos vēl nedarbojas ar pilnu jaudu.

"Iesākām labi un spēlē aizgāja no rokas. Realizējām brīvos metienus un arī aizsardzībā puslīdz tikām galā ar viņu līderiem. Tāpēc spēle aizgāja pēc mūsu scenārija. Pirmajā puslaikā varēju izmantot to, ka bija jāspēlē pret augumā mazāku pretinieku, ko varēju vieglāk apspēlēt. Tāpēc arī tiku pie brīviem metieniem, kurus sanāca realizēt," komandas un savu veiksmīgo spēli skaidro ventspilnieku uzbrucējs Artūrs Bērziņš.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-22 22:11, pirms 13 gadiem
Malcis Endzels,es domāju,ka viņam ir lieliska iespēja sevi pierādīt kā Galvenajam trenerim,sākums jau ir ļoti daudzsološs-7 uzvaras pēc kārtas tā turpināt!

  +1 [+] [-]

, 2011-02-22 23:39, pirms 13 gadiem
trenera lēmums bija šoreiz nesūtit viņu laukumā - bet kas tad bija par iemeslu? tā jau maz spēlētāju sastāvā

  -1 [+] [-]

, 2011-02-22 23:45, pirms 13 gadiem
k-west rakstīja: trenera lēmums bija šoreiz nesūtit viņu laukumā - bet kas tad bija par iemeslu? tā jau maz spēlētāju sastāvā
Taupa lai nedabuutu traumas un kad buus visi veseli tad sho varees mieriig atskaitiit Taa man pashlaik izskataas

     [+] [-]

, 2011-02-23 05:36, pirms 13 gadiem
taa vienmeer notiek v-pilii,speeleetaaji kuri it kaa ir talanti un tuliit izshaus.bet bums,namaz neizshauj bet arii sa... sevi liidz galam un chau rasma.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-23 05:38, pirms 13 gadiem
taa ir v-pils psihalogija.vai kaads man var pateikt kaadu v-pili izaudzinaatu talantu?bez zaka vinsh izaudzinaja sevi pashu. ????

  +1 [+] [-]

, 2011-02-23 09:01, pirms 13 gadiem
melikesport rakstīja: taa ir v-pils psihalogija.vai kaads man var pateikt kaadu v-pili izaudzinaatu talantu?bez zaka vinsh izaudzinaja sevi pashu. ????
nu tie paši strēlnieki, blausi, bērziņi, kas viņi bija pirms ventspils? protams, ir arī negatīvu piemēru, bet kurai komandai tādu nav?