Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "59 punkti? Normāla aizsardzība..."

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "59 punkti? Normāla aizsardzība..."
Roberts Štelmahers
Foto: bkventspils.lv

"Mums bija normāla aizsardzība," kautrīgi panākuma galveno atslēgu pēc FIBA Izaicinājuma kausa mača nosauca BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers, piebilstot, ka izcīnīts ļoti svarīgs panākums. BK "Ventspils" Francijas "Dijon" neļāva gūt pat 60 punktus, svinot uzvaru 69:59.

"Liels prieks par šo uzvaru, par džekiem, kas nospēlēja savā līmenī. Protams, vienmēr var nospēlēt labāk, bet mēs izdarījām pietiekoši, lai uzvarētu ar desmit punktu pārsvaru, kas arī ir svarīgi. Mēs neesam tikuši tajā vieglākajā grupā. Lai gan vieglu grupu mums vienkārši nemēdz būt, tomēr, salīdzinot ar pagājušo gadu, šoreiz liekas, ka ir kaut kā citādāk. Tieši tāpēc ir prieks, ka paņēmām šo te uzvaru. Tā bija svarīga, lai gan pašiem mums, gan citiem pierādītu, ka esam laba komanda un varam vinnēt jebko," Roberts Štelmahers pēc mača atzīmēja uzvaras nozīmīgumu.

Ventspilnieku treneris uzsvēra, ka šoreiz labi izdevies maču sākt, kas ietekmēja visu spēles gaitu: "Ir bijušas spēles, kurās nesanāk tieši pats sākums, kas rada nervozitāti, spēlētāji sāk meklēt kaut kādus citus risinājumus. Tagad spēle iesākās labi, mēs labi realizējām metienus, kas palīdzēja arī turpmākajā laikā. Kā redzam, galu galā tālmetienu procents nav nemaz tik lielisks, bet sākumā krita labi, kas ietekmēja visu maču. Protams, bija kļūdas, bet kopumā liels prieks par komandu."

Viesu galvenais treneris Žans Luiss Borgs atzina, ka komanda bija labi izpētījusi ventspilniekus, taču tas šoreiz nav palīdzējis: "Zinājām, ka pretī nāks laba komanda, bijām to visai labi izanalizējuši, taču izmantot šīs zināšanas laukumā nespējām. Piemēram, noskatījāmies pirmā apļa spēli ar turkiem, pēc kuras varējām secināt, ka visām komandām šajā grupā ir laba aizsardzība. Bija skaidrs, ka mums neklāsies viegli pret Ventspils aizsardzību, taču problēmas sākās mums pašiem un jau ar pirmo ceturtdaļu. Zinājām spēlētājus, zinājām, ka numurs 10 (Sandis Valters - aut.) ir labs snaiperis, tomēr ļāvām viņam samest ļoti daudz. Pašiem ar metieniem klājās slikti. Otrajā puslaikā aizsardzība jau bija labāka, bet, ja tu nevari realizēt tālmetienus un soda metienus, nav iespējams panākt sāncenšus, kas ir jau krietni atrāvušies. Varu tikai atkārtot, ka Ventspilī ir laba komanda, kas šodien spēlēja labu basketbolu."

"Bija normāla aizsardzība - 59 punkti," darbu pie sava groza novērtēja Štelmahers, tūlīt arī paskaidrojot iemeslus. "Mēs tikāmies ar komandu, kurai ir labākā aizsardzība turnīrā, bet pagājušajā gadā mēs bijām vienu no labākajiem. Protams, robi rotācijā, traumas, nevar neietekmēt spēli. Domāju, tie spēlētāji, kas sen nebija spēlējuši un pat maz trenējušies, šodien ļoti palīdzēja. Protams, mums rotācijā ir nepieciešamie pieredzējušie spēlētāji, lai varam vinnēt spēles. Jā, daudz kļūdījāmies, bet regulāri izdevās pašiem atbildēt ar viegliem punktiem un arī viņi pieļāva 15 kļūdas. Labi metām soda metienus, lai gan varbūt ne tik daudz, kā gribētos - izmetām 12 un visus realizējām. Noteikti varējām nospēlēt labāk, bet šodien par to nerunāsim, to analizēsim vēlāk. Šodien ir uzvara."

Aizsardzības nozīmīgumu uzsvēra arī ventspilnieku saspēles vadītājs Lorenco Viljams: "Pirmkārt, mēs šodien paveicām labu darbu aizsardzībā. Mēs labi komunicējām cits ar citu, bijām aktīvi un labi kustējās gan mūsu rokas, gan kājas. Mača sākumā arī bijām precīzāki metienos, kas arī ļāva iegūt lielāku pārsvaru. Tomēr galvenais šajā mača bija lieliskais visas komandas darbs aizsardzībā."

Savukārt "Dijon" līderis Andre Heriss bija spiests atzīt, ka maču komanda, viņam nesaprotamu iemeslu dēļ, uzsākusi ļoti vāji, kas arī izrādījās izšķirošais: "Mēs spēli iesākām ļoti slikti, sevišķi jau aizsardzībā. Zinājām, ka šādai komandai, kā mūsējā, nebūs viegli spēlēt Ventspilī, taču noteikti varējām labāk darboties aizsardzībā. 27 punkti ielaisti pirmajā ceturdaļā - tas mums nav raksturīgi, tas bija par daudz un tas izšķīra šo maču. Man pat nav izskaidrojuma, kāpēc tā notika. Jā, sākām ar nedaudz neierastu piecinieku, taču tas nav attaisnojums. Tagad esam nonākuši smagā situācijā, taču joprojām saglabājam cerības iekļūt izslēgšanas mačos. Tas būs grūti, bet nav neiespējami - uzvaram atlikušās četras spēles un esam tālāk."

Lielisku maču aizvadīja pieredzējušākais ventspilnieks Sandis Valters, realizējot sešus tālmetienus. Štelmahers ar smaidu vispirms sacīja, ka spēlētājs bija spiests nospēlēt labi, jo kāda personiska nodarījuma dēļ pretēja gadījumā varēja vispār palikt uz soliņa, bet pēc tam basketbolista sniegumu komentēja arī nopietni: "Ko tad viņš tur izdarīja? Sameta? Nu, katrs jau var kādreiz izšaut (Smejas). Ja nopietni, protams, esmu ļoti priecīgs, ka tāds labs spēlētājs pēc traumas ir atradis savu ritmu. Tagad jācer, ka arī citi palīdzēs."

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 13:50, pirms 10 gadiem
"Ko tad viņš tur izdarīja? Sameta? Nu, katrs jau var kādreiz izšaut" Stelmaheram ar humora izjūtu viss kārtībā, bet nu atbildes spēlē tomēr viesos būs grūtāk, tāpēc jācer, ka gan Timma, gan citi spēlēs labāk, ieskaitot Valteru.